Vanredna konferencija za medije – 22.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 22.07.2017. održana je vanredna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Ivan Manojlović, poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Republike Srbije.

„ Povod sazivanja današnje konferencije je nastavak orkestriranih napada na predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i to od strane onih koji su godinama uništavali ovu zemlju i koji na svaki mogući način pokazuju da nisu odustali od takvih namera čak i po gubitku svojih pozicija.

SNS najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja i pretnju nasiljem. Naš stav po tom pitanju je iskren i nedvosmislen za razliku od onih koji su se danas oglasili po tom pitanju u dnevnom listu čiji vlasnik duguje milionski iznos na ime poreza.

E više ne želimo da ćutimo na njihove laži i poturanja!

Postavlja se pitanje da li je moguće da kada se Aleksandar Vučić napada na najgnusije moguće načine, a imali smo priliku da vidimo i izložbu Necenzurisane laži, ne reaguje niko? Kada se u jednom od tabloida Aleksandru Vučiću nacrta meta na glavu ne oglašava se niko? Kada se preti njemu i njegovoj porodici ni jedan od ovih štampanih medija se ne oglasi!? Ali zato umeju da „napišu“, da, da „napišu“ ne i da prenose istinu da se preti Saši Jankoviću, da se preti svima koji bi nakon tog „preti im se mogli da to koriste kao opravdanje za brutalno vređanje gospodina Aleksandra Vučića.

Koji je ovo put po redu da pojedini dnevni listovi fabrikuju sami navodne pretnje samo kako bi izazvali reakciju javnog mnjenja? Da je to istina govori u prilog i činjenica, a kako to da kada na društvenim mrežama se objavi umrlica predsednika države, ti lažni dušebrižnici „za svakog građanina“ se ne oglase ni jednom jedinom rečenicom?

Među njima se našao i osnivač jednog pokreta u Trsteniku, koji nije mogao da pobedi ni na izborima za savete mesnih zajednica u toj opštini ali ga ovaj dnevni list, iz samo njima poznatog razloga, naziva „ Liderom“ a sve po principu „Ti meni Lideru ja tebi da izbegneš porez!“

E taj „lider“ koji je devastirao opštinu Trstenik svojim poslovnim aranžmanima, najčešće sa familijom, se takođe oglašava izjavom da brine za sve građane… A u prilog koliki je to dušebrižnik i mirotvorac govori i slučaj iz 2013. godine kada je u mestu Stopanja od strane više lica, među kojima se nalazio i Miroslav Aleksić, pretučen 25-godišnji mladić. Tim povodom, kao jedan od učesnika je privođen i ovaj „lider“ (možda batinaša) a tadašnji predsednik opštine Trstenik.

Ne želimo da ulazimo u istinitost, niti da se mi kao stranka bavimo ko zaista stoji iza bilo kojih pretnji jer za to postoje istražni organi koji rade svoj posao.

Ne možemo a da se ne zapitamo zaista da li svako ko je oštetio državu, ko se suočio sa licem pravde, a svi znamo šta su nam od države uradili do 2012.godine, dobija nekakve pretnje? Naročito je, reći ću slobodno, odvratno da se takve stvari dovode sa imenom i prezimenom Aleksandra Vučića bez ikakvog povoda osim onog o kome smo mnogo puta govorili. Da se umanje njegovi rezultati i pokuša da se ovakvim cirkuskim predstavama skrene pažnja na kriminalne radnje pripadnika bivšeg režima. Podršku koju daju Aleksandru Rodiću ovakvi politički pajaci i cirkuzanti u većem delu se ne odnosi na njegovu ličnost već možemo shvatiti kao podršku koju takvi daju kriminalu i javno zagovaraju nepoštovanje principa države.

Iz tog razloga, u narednom periodu predočavaćemo učestalo o radnjama ovih lica a sve zarad istine kako bi građani Srbije imali jasnu sliku o kakvim osobama se radi kao i o kakvoj vrsti interesa koji ih drži na okupu je reč. “

20292838_1888255744756464_6077202291977022053_n