Redovna konferencija za medije – 26.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 26.07.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Dragana Barišić, poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Republike Srbije.

„ Svedoci smo da već više od 2 meseca traje monstruozna kampanja pojedinih medija, koja ima za cilj da napada i kriminalizuje predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku. Gotovo svakodnevno pojedini navodno nezavisni mediji i pojedini samoprozvani lideri nekih pokreta pokazuju da su pobedili sve one institucije koje se bave mentalnim zdravljem i dokazuju da je nažalost mnogo psihopata kako na čelnim pozicijama tih navodno nezavisnih medija, tako i tih političkih pokreta.

Sa ovog mesta želim da osudim kampanju koja se vodi protiv legitimno izabranog predsednika Srbije, gospodina Vučića. Već više od 2 meseca predsednik Adria medija grupe, u čijem je vlasništvu dnevni list Kurir, prednjači u napadima, ne birajući ni reči, a prevazilazeći sve pragove tolerancije. Za njim ne zaostaju i drugi navodno nazavisni listovi.
Kao žena, majka, narodna poslanica, kao neko ko se bori za ženska, a pre svega za ljudska prava, postavljam pitanje svim onim navodno nezavisnim nevladinim organizacijama, svim onim ženama u koju god boju bile obučene i kojoj god političkoj opciji pripadale, zašto ćute??!!! Zašto se nijednog trenutka nisu oglasile i osudile najprljavije izjave pojedinih opozicionih lidera i opozicionih poslanika, zašto ne reaguju na seksističke izjave koje ti samoprozvani opozicioni lideri upućuju kako ministarkama, poslanicama, tako i svim članicama SNS-a?
Pitam se kako neko može da kaže da je gospodin Vučić oteo državu od građana, ili nešto slično?
Gospodo, lista SNS na čelu sa gospodinom Vučićem je u prethodnih 5 godina na svim održanim izborima od 2012. godine dobijala apsolutnu podršku građana Srbije sa preko 50%, a građani su pokazali i 2012. i 2014. i 2016. i 2017. da politika SNS nema alternativu i sa podrškom od preko 56% u prvom krugu na poslednjim predsedničkim izborima pokazali kome veruju i koga žele na čelu države.
Danas ne mogu a da ne spomenem kolegu narodnog poslanika iz susedne opštine, kolegu samoprozvanog lidera nekakvog pokreta, gospodina Miroslava Aleksića. Kakav je pokret u pitanju i kakav ga lider vodi, govori podatak da u rodnoj Počekovini kandidat kog je Aleksić podržavao nije mogao da pobedi kandidata SNS, a na ponovljenim izborima u Milutovcu dobio je cela 2 glasa!!!
Aleksić, koji je oličenje toga koliko može da ide ljudska zloba, pakost i podmuklost, služeći se izmišljotinama i neistinom, gotovo uvek kada se nađe u prilici da nešto kaže, potrudi se da spomene Kruševac i čoveka koji je Kruševac spasio propasti 2012.godine, gospodina Bratislava Gašića.
Čovek koji je ojadio opštinu Trstenik zaboravlja da je upravo za njega izmišljeno JKP u Počekovini, kako bi se isti uposlio i bio direktor istog. Zamislite, JKP se osniva u seoskoj mesnoj zajednici!!!
Mlad je ali očito zaboravan, pa se ne seća da je kao predsednik SO Trstenik primao maltene najveću platu od svih predsednika opština širom Srbije, i da je istu umanjio tek nakon naloga koji je dobio od Državne revizorske institucije.

Kad već zna da spominje gospodina Gašića zašto se bar malo nije ugledao na njega i odrekao se primanja kao što je gospodin Gašić uradio kada je bio gradonačelnik Kruševca i sredstva usmerio za kupovinu burmi parovima koji sklapaju brak. Mogao je da se odrekne i naknada koje je primao za članstvo u odborima Fabrike maziva u Kruševcu, zatim Prve petoletke u Trsteniku, JP Nacionalni park Kopaonik, ali pohlepa mu ni to nije dozvolila.
Jedno je sigurno, Aleksić i dan danas pokušava da izmišljotinama javnost dovede u zabludu, jer ne znaju svi da je upravo Aleksić dok je bio predsednik opštine Trstenik najbližu rodbinu postavio na čelna mesta, i to taštu (zamenik generalnog direktora PP), tasta (direktora Nacionalne službe za zapošljavanje), a sam je bio u svim prethodno pomenutim Nadzornim I Upravnim odborima. Za suprugu je bilo rezervisano mesto voditeljke na lokalnoj TV. Nepotizam kakav se ne pamti!!!
Interesantno je i to da je u periodu dok je bio predsednik SO Trstenik osnovana NVO „Fond za unapređenje ljudskih resursa“ i preko najbližih saradnika Julije Jovanović i Ljubiše Kneževića, odobravana sredstva za projekte, tako da je samo od 2011.- 2012. na ime 8 projekata dodeljeno preko 50 miliona dinara, uglavnom za javne radove, ali Trsteničani nažalost nisu imali priliku da vide rezultate tih javnih radova jer ih maltene nije ni bilo!!!
Da su i najbliži saradnici gospodina Aleksića videli o kakvoj je osobi reč govori podatak da je njegovu odborničku grupu nakon lokalnih izbora održanih 2016. godine napustilo čak 8 odbornika, bliskih saradnika.
I tako oni koji su ovu državu do 2012. godine doveli do ivice bankrota, sa sve njihovim ekonomskim stručnjacima, pokušavaju i danas da građane dovedu u zabludu i da plasirajući neistine žele da bace senku na sve ono što Vlada Republike Srbije i predsednik gospodin Vučić rade za bolje svih nas. Ali, ono na čemu SNS zasniva svoju politiku jesi rezultati i samo rezultati, tako da je i ishod na poslednjim izborima pravi pokazatelj koga žele, a koga šalju na političko smetlište! “