Konferencija za novinare, 21.10.2020.

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare GO SNS Kruševac.

U nedelji za nama obeležen je jedan od najznačajnijih datuma u godini za naš grad, 14. Oktobar, dan oslobođenja Kruševca u Drugom svetskom ratu. Osvrtom na proteklih godinu dana svedoci smo brojnih projekata i investicija koji nastoje da naš carski grad učine što boljim, sigurnijim i primamljivijim mestom za život. 

Rekonstrukcija Gradske toplane, izgradnja 110 kilovoltnog kabla kojim su povezane trafostanice Kruševac 1 i 3, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, projekat zajedničkog obavljanja poslova upravljanja komunalnim otpadom sa opštinama: Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Ćićevac i Blace, Toplički okrug; Moravski koridor – prvi digitalni autoput, izgradnja hangara na Aerodromu Rosulje, 53 km puteva i ulica, revitalizacija poljskih puteva, radovi na izgradnji Centra 3, ulaganje u obrazovne, kulturne i zdravstvene ustanove, spomenik despotu Stefanu Lazareviću, Jarbol na Bagdali, 3 električna mini-busa, izgradnja Dino parka, javna parking garaža iza zgrade Nacionalne službe za zapošljavanje, rekonstrukcija terena FK Borac, 2 teretane na otvorenom, multifunkcionalno Mocart igralište, izgradnja stambene zgrade za izbegle i socijalno ugrožene porodice – grandiozni projekti za Kruševac 21. veka.

Dodatnu snagu i vetar u leđa daju nam Kruševljani, koji  su prepoznali požrtvovanost i zalaganje SNS da naš grad učvrsti svoju poziciju na mapi gradova budućnosti.

Žao nam je što opoziciona manjina ne želi da prihvati činjenice i ono što je Srpska napredna stranka stupanjem na vlast uradila za Srbiju i Kruševac, već nastoji da kojekakvim napadima, a usled nedostatka plana i ideja, putem društvenih mreža, seje politiku mržnje.

To što oni kritikuju, i nazivaju „šminkanjem grada“ nama je za ponos, jer je Kruševac nakon višegodišnjeg truda, zalaganja i borbe u rešavanju egzistencijalnih problema naših građana, dovođenju investitora i investicija, danas u prilici da se bavi i uređenjem i ulepšavanjem životnog prostora svih nas. 

Za razliku od njih koji samo negoduju i svemu traže manu, a kada su imali prilike ništa nisu uradili, mi ćemo nastaviti da se borimo za naš grad i bolju budućnost svih sugrađana, danas već punih 12 godina, jer na današnji dan pre 12 godina osnovana je Srpska napredna stranka koja ono što je građanima ponudila tog dana, danas uspešno realizuje i radi na realizaciji. Ovom prilikom svim članovima i simpatizerima SNS-a čestitamo rođendan i da i na dalje radimo na napretku Srbije još jače i bolje nego do sada.

Kao što znate, Srpska napredna stranka GO KŠ proslaviće slavu Sv. Petku u utorak 27.10.2020. godine u najužem krugu zbog situacije sa korona virusom.

Želimo da se izvinimo svim kruševačkim naprednjacima što nećemo proslaviti slavu kao ranijih godina, ali ih ovom prilikom molimo za razumevanje.

Video sa konferencije možete pogledati na sledećem link-u:Konferencija za novinare, 7.10.2020.

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare GO SNS Kruševac.

Prvu konferenciju za medije, nakon izbora koji su održani 21. juna, na kojima su građani još jednom svojim glasovima dokazali koliko poverenje imaju u Srpsku naprednu stranku, želimo da posvetimo svim mladim ljudima koji su na odgovornim i rukovodećim pozicijama i funkcijama, a o kojima se u prethodnom periodu mnogo govorilo.

Mladi, obrazovani, puni novih ideja i željni uspeha – oni su srž istorijske pobede koje je odnela Srpska napredna stranka i pod mentorstvom starijih i iskusnijih kolega biće inicijatori budućih promena. Vođeni nazivom naše liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“  dokazali smo, na delu, da stojimo iza svojih reči i obećanja. Mladi Narodni poslanici, zamenik gradonačelnika, pomoćnici gradonačelnika i direktori Javnih preduzeća i ustanova imaju pred sobom zahtevne zadatke  i suočeni su sa izazovima koji su u interesu svih građana Srbije i Kruševca, za razliku od onih koje i dan danas viđamo da se žestoko i svim sredstvima, uglavnom putem društvenih mreža, bore isključivo za kožne fotelje i pune džepove. Kada su oni u pitanju stanje je već viđeno, dijagnoza je opšte poznata.

Oni su Srpskoj naprednoj stranci u nasledstvo ostavili rupe u asfaltu, ruiniran grad, minus u gradskoj kasi, zakatančene fabrike i ljude bez posla, dok mi, već sada možemo da se pohvalimo činjenicom da Kruševac ima jedno od najmlađih rukovodstava u lokalnoj samoupravi, koje će raditi na tome da svojim naslednicima ostavi: Moravski koridor, Aerodrom Rosulje, fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, mnoštvo novih fabrika i novih radnih mesta za Kruševljane, rekonstruisane ulice i trgove, brojna infrastrukturna, kulturna, obrazovna i zdravstvena ulaganja. Najjednostavnije rečeno – ekonomski jak i finansijski stabilan grad.

Borba za mlade ljude, koju je inicirala Srpska napredna stranka, rezultirala je odabirom novih lica i upravo to pokazuje da za mlade ljude u našoj zemlji i gradu itekako ima prostora za rad i napredak, kako u profesionalnoj tako i u životnoj perspektivi. Sigurni smo da će i u budućnosti rezultati Srpske napredne stranke biti još upečatljiviji, jer mi posedujemo ključ uspeha – SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA.

Video sa konferencije možete pogledati na sledećem link-u: https://youtu.be/d4E8WGVFWCs

Savet za sport i omladinu GO SNS u Kruševcu poklonio dva gola za mali fudbal FK Dvorane

Savet za sport i omladinu Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu, poklonio je dva gola za mali fudbal Fudbalskom klubu Dvorane.


Ovo je sedma akcija darivanja mesnih zajednica nedostajućim sportskim rekvizitima, realizovana u sklopu promocije značaja bavljenja sportom, pre svega, kod mladih, istakla je član Saveta Nevena Plavšić.


Savet za sport i omladinu kruševačkih naprednjaka najavio je nastavak humanitarnih aktivnosti i to na području čitavog Rasinskog okruga, tako da će naredna akcija biti realizovana u Trsteniku.

SAOPŠTENJE GrO SNS KRUŠEVAC

Ocenu o gradu u kome žive i rade najbolje mogu dati građani te sredine i ta ocena se posebno može videti na izborima. Podsetićemo Mariniku da su u junu održani lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji i Kruševcu i da su građani imali prilike da iskažu svoje stavove i mišljenje po pitanju svog grada i svoje države. Rezultati jasno govore da ogromna većina građana želi da Srbija napreduje, da se razvija i da su zadovoljni onim što je u periodu od 8 godina od kako je SNS na vlasti.

U Kruševcu su građani jasno rekli DA prosperitetu, novim radnim mestima, infrastrukturnom uređenju grada i borbi koja se vodi da mladi ostanu da žive i školuju se u svom gradu. Viziju Kruševca kao grada mladih, privrede i novog univerzitetskog centra kreirao je jedan od prethodnih gradonačelnika gospodin Bratislav Gašić sa svojim timom i ta vizija se pretače u delo svakodnevnim radom na terenu i kroz komunikaciju sa građanima.

Upravo takav način rada je doprineo da Kruševac od grada obojenog u sivo, prepunom rupa i semafora koji čak ni žuto svetlo ne pale više, grada zakatančenih fabrika i ljudi bez posla, pretvorimo u grad koji se gradi, razvija, raste, gde mladi dolaze da studiraju, firme rade, rastu i otvaraju nova radna mesta.

Podsetili bi Mariniku da sivilo u koje je grad bio zavijen je delo upravo njenih kolega iz DS u kojoj je tada bila na vlasti, da su ignorisali potrebe građana i da je rezultat takvog rada gubitak vlasti 2012. godine. O tome kakav je Kruševac najbolje će reći Kruševljani, a oni jasno daju podršku viziji Kruševca kakvog ga je u svojoj viziji naš sugrađanin gospodin Bratislav Gašić kreirao i postavio.

Saopštenje vezano za sanaciju škole „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu

Obrazovanje je važan segment svakog društva i zajednice. Zbog toga od 2012. godine od kad je SNS na vlasti uloženi su značajni napori i sredstva u ovaj segment kako bi se omogućili što bolji uslovi za obrazovanje i usavršavanje naše dece u Kruševcu. Renovirane su škole poput Dragomir Marković, Nade Popović, Jovan Jovanović Zmaj, kao i područna odeljenja ovih i drugih škola. Urađeno je puno na podizanju bezbednosti đaka u saobraćaju pa je svaki prilaz školi dobio zaštitnu ogradu i radar za merenje brzine kretanja vozila. Urađeno je dosta po pitanju energetske efikasnosti, opremanja škola računarima i sportskom opremom kako bi deca mogla da rade na svom razvoju i unapređenju kako mentalnom tako i fizičkom. Pored osnovnih škola radilo se i na adaptaciji srednjih škola, ali i uređenju prostora Radničkog univerziteta gde se sada nalazi Poljoprivredni fakultet koji je završio proces akreditacije i dobio akreditaciju svojih studijskih programa na 7 godina. Radilo se na uređenju kako škola u gradu tako i na seoskom području i pripremljeni su projekti za mnoge škole i njihovo uređenje među kojima je najbitniji za školu u Parunovcu.

Škola u Parunovcu je svakako najveća škola koja se nalazi na seoskom području našeg grada. U njoj pohađa nastavu oko 370 đaka, a sama zgrada je sagrađena 1967. godine, dok je novi deo sagrađen 1987. godine od kad se nisu izvršila nikakva ulaganja u ovaj objekat. Uočen je problem u samoj školi i prvi koraci ka trajnom rešavanju problema preduzeti su 2014. godine kada je sa Ministarstvom prosvete dogovoreno da se izvrši rekonstrukcija krova i učionica i kad je sa Kancelarijom za javna ulaganja potpisan memorandum o finansiranju radova na oko 4 miliona dinara. Nažalost zbog nerešenih imovinsko pravnih pitanja projekat nije uspešno sproveden i radilo se na rešavanju ovog propusta koji je načinjen još iz perioda kada je škola građena, što ni jedna vlast pre naše nije preuzela na sebe da reši. Nakon prokišnjavanja krova grad je opredelio sredstva za sanaciju istog što je učinjeno, ali nagomilani problemi doveli su do toga da je 2018. godine plafon pao u jednoj učionici i da jedan deo škole nije za upotrebu. Tad se započelo sa aktivnostima na izradi novog projekta kojim bi se izvršila kompletna rekonstrukcija zgrade i dvorišta.

Nakon rešavanja imovinsko pravnih problema i uknjižavanja starog dela zgrade škole napravljen je projekat i pored same rekonstrukcije zgrade škole predviđeno je da se škola u Parunovcu učini centrom i za sportska takmičenja osnovaca u našem gradu. Pored rekonstrukcije zgrade koja će biti urađena po svim standardima kad je obrazovanje u pitanju, biće rekonstruisano i dvorište gde je planirana izgradnja atletskih staza, sportskih terena za fudbal, odbojku, rukomet, košarku i mobilijar gde će mladi moći kvalitetno da provode svoje slobodno vreme i van perioda za školu. To će biti pravi mali centar za dečije aktvinostu u Parunovcu. Fiskulturna sala škole biće urađena po svim standardima i pružiće uslove za bavljenje sportom učenika i za sportska takmičenja. Ovo je nešto što je nedostajalo našem gradu kako bi se školski sport razvijao i mogla da organizuju takmičenja na nivou škola u gradu. Vrednost radova koji treba da se realizuju procenjena je na 170 miliona dinara, dok je vrednost izrade projekta 2 miliona dinara.

Projekat je odobren krajem prošle godine i u prvoj polovini ove trebao je da se sprovede tender kojim bi se izvršio izbor izvođača i krenulo u rekonsturkciju škole. Nažalost pandemija koja nas je zadesila je odložila relaizaciju ovih aktivnosti, ali se od njih nije odustalo, jer je ovoj vlasti za razliku od prethodnih omladina na prvom mestu i ono što želimo jeste da stvorimo uslove da mladi ostaju, a ne da beže i svog grada.

Naravno, pored silnog truda i rada koji je uložen u prethodnom periodu i nažalost nije vidljiv javnosti, pojavi se uvek grupica ljudi koji pokušavaju sve da sebe istaknu kao velike patriote. Te tzv. lokal patriote nisu znale ništa drugo da rade nego da dočekuju delegacije svojih partijskih funkcionera ispred urušenog Doma kulture u Parunovcu grickajući semenke i kad su bili u poziciji da za svoje selo i mesto pojure da se nešto završi, pa i ta škola, to nisu učinili. Da se razumemo, problem sa zgradom škole ne datira od 2012. godine od kad je SNS na vlasti, već je to problem godinama unazad, kako u Parunovcu, tako i u mnogim drugim školama na teritoriji grada Kruševca. Toliko o tom njihovom lokal patriotizmu koji znaju samo da pokažu na društvenim mrežama kad treba da se cvrkuće po nalogu gazde.

Od realizacije ovog projekta ne odustajemo, očekujemo da će se uskoro krenuti sa realizacijom istog i da ćemo po okončanju rekonstrukcije škole i njenog dvorišta dobiti novi kutak gde će se deca razvijati, učiti i odatle izrasti u uspešne ljude koji će se boriti za svoj Kruševac.