Konferencija za novinare odbornika SNS u skupštini grada Kruševca

Poštovani mediji dobar dan i dobrodošli na konferenciju za novinare odborničkih grupa Srpske napredne stranke (Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje i Aleksandar Vučić – Kruševac pobeđuje) u Skupštini grada Kruševca.

Svojim učestalim pokušajima Savez za Srbiju nedeljama unazad samo potvrđuje svoje namere, da nasiljem naruši mir i dođe na vlast u Srbiji. Ne sme se dozvoliti da takozvana opozicija nasiljem i incidentima dođe na vlast i da ponovo manjina vlada većinom.

Zbog jasnih pretnji upadanjem i nasilnim zauzimanjem prostorija republičke i lokačnih Skupština odbornici SNS u Skupštini grada Kruševca su od petka u konstantnom dežurstvu kako bi zaštitili institucije i volju građana. Manipulatori nekolicine građana  nažalost i posle par meseci nisu shvatili da se vlast dobija na izborima i voljom građana, a ne na ulici uz pištaljke, baklje i pretnje. Iako ih je u petak na ulicama našeg grada bilo manje nego ikada, uz provokacije i slanjem špijuna da izviđaju situaciju u gradskoj upravi, vređanja po društvenim mrežama i pretnjom puštanja plina, govora Boška Obradovića i pesme „Pada Vlada“, nismo posustali i odlučno smo branili volju građana.

Kada su shvatili da će doživeti još jedan debakl u nizu, da građani Kruševca ne podržavaju njihovo nasilje, da se gnušaju siledžija, fašista i lopova, onda su rešili da se brane izmišljenim blokadama puteva i nekakvim ukidanjem autobuskih i železničkih linija.  Objavama na društvenim mrežama, fotografijama, snimcima prenosa skupa, kao i zvaničnim informacijama nadležnih organa,  ponovo su sami sebe demantovali.

Ako nekome nije jasno da Savez za Srbiju i njihovi malobrojni pratioci zastupaju politiku nasilja, vređanja i omalovažavanja, dovoljno je samo da odslušaju govor njihove perjanice Ser-Geja Trifunovića sa jučerašnjeg skupa koji je defitivno bio najiskreniji od svih njih. Počeli su da gube kompas i idu onom izrekom „cilj opravdava sredstvo“ pa su tako sa neistomišljenika prešli i na vređanje nacionalnih manjina. Ako vam ovo nije dovoljan dokaz njihovog fašizma, ne znamo šta jeste.

Mi odbornici Skupštine grada Kruševca ponovo smo pokazali jedinstvo i snagu, pokazali da nećemo dozvoliti da manjina zavlada većinom i da se vlast ne osvaja na ulici i nasiljem. Branili smo institucije od onih koji su hteli ponovo nasilno da ih preuzmu i zbog toga poručujemo da ako pokušaju bilo šta slično, BRANIĆEMO PONOVO.

Pozivamo sve građane da 19. aprila dođu na skup „Budućnost Srbije“ u Beogradu da pokažemo kakvu politiku podržava većinska, normalna Srbija. Da pokažemo rezultate rada iskrenih rodoljuba i ljudi kojima je stalo da Srbija ide napred i da svi vidimo za kakvu se Srbiju naš predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom saradnika bori i u toj borbi ne posustaje.

Saopštenje za javnost

Svojim učestalim pokušajima Savez za Srbiju nedeljama unazad samo potvrđuje svoje namere, da nasiljem naruše mir i dođu na vlast u Srbiji. Ne sme se dozvoliti da takozvana opozicija nasiljem i incidentima dođe do vlasti i da ponovo manjina vlada većinom.

Jučerašnjim istupanjem i blokiranjem Skupštine grada Beograda, brutalno vređanje žena, pretnje i odnošenjem signalizacije koja služi da obezbedi gradilište i upozori prolaznike. Opozicija u okviru Saveza za Srbiju dokazala je da je demokratija za njih nepoznat pojam, te da ne može ništa da uradi na normalan i ispravan način i da očigledno Zakoni i Ustav ove države ne važe za njih.

GO SNS u Kruševcu najoštrije osuđuje svaki vid nasilja kao i način delovanja opozicije. Srbija mora ostati normalna, pristojna i toleranta zemlja, te nikakva sramna istupanja opozicije ne bi smela uticati na postojeće stanje. Država ima mehanizme koji će zaštiti sve, a posebno žene, koje mogu slobodno da se kreću i obavljaju svoje profesionalne aktivnosti, kako u Beogradu, tako i širom Srbije.

Dajemo punu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije u nameri da sačuva mir i bezbednost i odbrani demokratsku volju građana Srbije, koja je presudna i odlučuje u kakvom pravcu zemlja treba da se kreće i razvija, a na poslednjim izborima jasno je rečeno da je narod za naprednu, razvojnu i pristojnu Srbiju.

Redovna konferencija za novinare, 03.04.2019.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 03.04.2019. godine, održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Zoran Tomić, član Saveta za informisanje. Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Srpska napredna stranka od preuzimanja lokalne vlasti radi na ravnomernom razvoju gradskog i seoskog područja. Osluškujući potrebe stanovništva u proteklih 7 godina rešavamo probleme mesnih zajednica.

Nakon višegodišnjeg rada na putnoj infrastrukturi, školama i Domovima kulture na seoskom području, problem, koji je bio prisutan u pojedinim MZ, a koji se tiče vodosnabdevanja meštana, uskoro će biti rešen.

Odlukom o gradskom vodovodu i kanalizaciji koja je usvojena na poslednjoj sednici skupštine grada predviđen je način preuzimanja na korišćenje i upravljanje seoskim vodovodima od strane JKP “Vodovod – Kruševac”. Reč je vodovodima u Ribarskoj regiji koji se snabdevaju iz lokalnih izvorišta, a koji će od sada će biti u vlasništvu Grada Kruševca.

Odluka koja se odnosi na preuzimanje seoskih vodovoda je zakonska obaveza, kako bi stanovništvo svih naseljenih mesta na teritoriji Grada Kruševca imalo ispravnu vodu za piće iz sistema koji se održava u funkcionalnom i ispravnom stanju. Srbija je nezaustavljivo na putu ka EU, pa samim tim radi se na implementaciji standarda i praksi iz EU, ne radi samog ulaska, već zbog građana i podizanja kvaliteta života.

Ono što nas očekuje u narednom periodu je saniranje izvorišta koja su u većini tih sela devastirana, uređenje distributivnih sistema. Nakon što se sistem dovede u fazu normalnog funkcinisanja i Zavod za javno zdravlje utvrdi da je voda ispravna za piće, JKP Vodovod preuzeće te seoske vodovode .

Sa centralnog sistema izvorišta jezera Ćelije, zdravom pijaćom vodom trenutno se snabdeva blizu 90 odsto stanovnika na teritoriji Grada Kruševca. U toku je izvođenje radova na proširenju vodovodnih sistema u 14 seoskih naselja koja će u naredne dve godine dobiti zdravu pijaću vodu sa sistema jezera Ćelije. Nakon završetka radova u tim naseljenim mestima i preuzimanja seoskih vodovoda u Ribarskoj regiji, zdravu pijaću vodu imaće 101 naseljeno mesto, koliko ih je ukupno na području Grada Kruševca.

Radovi u Balkanskoj i Vidovdanskoj ulici najavili su početak opsežnih infrastrukturnih radova u ovoj građevinskoj sezoni.

Pripremljen je teren za postavljanje ivičnjaka, behaton ploče u delu trotoara i instalacije za uličnu rasvetu. Završetkom ovih radova biće kompletirana Balkanska ulica, od kružnog toka u Jug Bogdanovoj do kružnog toka na zaobilaznici. Sredstva u vrednosti od oko 45 miliona obezbedilo je Javno preduzeće Putevi Srbije dok nadzor i projektnu dokumentaciju finansirao Grad Kruševac i Direkcija za izgradnju Grada Kruševca. Radovi na kružnom toku kod Parunovačkog mosta preko Rasine su takođe pri kraju. Kada je Vidovdanska ulica u pitanju pripremni radovi za postavljanje trotoara i ivičnjaka u delu rekonstruisane Vidovdanske ulice su u završnoj fazi.

U Regionalnoj Privrednoj komori Kruševac otvoren je PREDUZETNIČKI HAB u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Cilj je da se podstiče razvoj omladinskog, ženskog, porodičnog i socijalnog preduzetništva i povezivanje sa inovativnim kompanijama koje će start apovima i preduzetnicima omogućiti brži nastup na tržištu, posebno u delu istraćivanja i razvoja.
Hab podrazumeva moderno poslovanje bez tradicionalne kancelarije, organizaciju raznih edukativnih sadržaja, koji će omogućiti preduzetnicima da se upoznaju sa propisima, izvorima finansiranja, kao i drugim mogućnostima.
Ovaj Hab funkcionisaće tako što će se teorijska nastava održavati u PKS RPK Kruševac, a praktične obuke u Biznis Inkubator Centru. Ovakav način rada, rezultat je saradnje i institucionalne podrške koju pruža grad Kruševac kako bi se razvijalo preduzetništvo i privreda Rasinskog okruga.

Vanredna konferencija za medije, 22.03.2019.


U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 22.03.2019. godine, održana je vanredna konferencija za medije.

Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za medije GO Srpske napredne stranke Kruševac.

Dok su na današnjem zasedanju sednice Skupštine grada Kruševca odbornici koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, „Aleksandar Vučić – Kruševac pobeđuje“ i „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, još jednom javno dali bezrezervnu i apsolutnu podršku Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na utvrđenoj politici koju vodi Predsednik Republike Srbije kao i naporima u daljem jačanju izgradnje mira i tolerancije usvajanjem deklaracije Mirom protiv nasilja, svega nekoliko građana, predstavnika takozvane opozicije, nenajavljeno je upalo u Skupštinsku salu i prekinulo rad odbornika.

Srpska napredna stranka Gradski odbor Kruševac najoštrije osuđuje današnji sramni čin neadekvatnog ulaska u Skupštinu grada Kruševca bande Jeremićevih, Obradovićevih i Đilasovih sledbenika koji hoće na silu da se vrate na vlast, da bi mogli Kruševac opet da vrate u vreme njihovih krađa.

Mimo zakona i sa odsustvom osnovnog kućnog vaspitanja, ti i takvi hoće, bez podrške naroda, da vode grad Kruševac. Oni nisu predstavnici naroda, predstavnici naših kruševljana, jer su kruševljani radni, vredni i građani mira. Oni znaju da prepoznaju i vrednuju rad.To su i pokazali i na izborima. Ovi koju su upali u Skupštinu i prekinuli rad skupštine su ostaci prethodno navedenih huligana koji ništa drugo ni ne znaju nego da na ovaj način ponašaju, kao što su prikazali svim građanima Kruševca. Građani kruševca su u direktnom prenosu mogli da vide njihovo pravo lice.

Nakon današnjih dešavanja, još jednom nam je svima jasno da grad žele da   vrate u nazad, da ponovo bude grad propadanja kakav je bio za vreme njihove politike i vlasti.

Nedopustiv je način na koji su verbalno napali odbornice Srpske napredne stranke i očigledno je kakav politički program predstavljaju.

Neće nas zaplašiti svojim huliganskim ponašanjem, jer to govori o njima, a ne o nama. Mi ćemo nastaviti da vodimo ovaj grad domaćinski i poštovanjem zakona, što oni očigledno ne znaju.

Najoštrije osuđujemo one koji konstantno gube na legitimnim izborima, a vlast i izbornu pobedu traže na ulici, uz podršku ne svojih sugrađana, već nekih stranih moćnika organizujući demonstracije, nasilje i napade.

Današnje ponašanje grupice šetača, njihov upad na sred sednice Skupštine grada Kruševca je za svaku osudu. Da li je način na koji su ušli na skupštinsko zasedanje, način na koji su se obratili gradonačelnici, zamenici gradonačelnice, odbornicama, pa na kraju krajeva i građankama našeg grada način na koji planiraju da nas zastupaju i da upravljaju ovim gradom? Da li oni misle da se ovakvim ponašanjem rešavaju problemi u gradu.

Mi odbornice SNS u Skupštini grada Kruševca najoštrije osuđujemo ponašanje grupe huligana, koji predstavljaju onu Srbiju, koja je uništavala ovaj grad, zatvrala radna mesta i primoravala ljude da sreću pronađu negde druge. Apelujemo da ne dozvolimo da se više takva Srbija vrati i predstavlja nas u svetu.

SRPSKA NAPREDNA STRANKA NAJOŠTRIJE OSUĐUJE NAJNOVIJE BRUTALNO NASILjE U KRUŠEVCU

Srpska napredna stranka Gradski odbor Kruševac najoštrije osuđuje današnji upad u Skupštinu grada Kruševca bande Jeremićevih, Obradovićevih i Đilasovih sledbenika koji hoće na silu da se vrate na vlast, da bi mogli Kruševac opet da vrate u vreme njihovih krađa.

Ti i takvi hoće da grad Kruševac vrate unazad, da ponovo bude grad propadanja kakav je bio za vreme njihove politike i vlasti.

Nedopustiv je način na koji su verbalno napali odbornice Srpske napredne stranke i očigledno je kakav politički program predstavljaju.

Neće nas zaplašiti svojim huliganskim ponašanjem, jer to govori o njima, a ne o nama. Mi ćemo nastaviti da vodimo ovaj grad domaćinski i poštovanjem zakona, za šta oni očigledno ne znaju.