Redovna konferencija za novinare, 12.06.2019.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 12.06.2019. godine, održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Zoran Tomić, član Saveta za informisanje. Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Svedoci smo da svakim danom naš grad postaje lepše mesto za život. Nikad veći broj gradilišta, nikad veći broj manifestacija, posetilaca i događaja u našem gradu koji je vratio epitet carskog grada. Vidimo da su radovi na uređenju trga Kosturnica intenzivirani, da trg dobija novi izgled i da će taj deo grada biti pravi novi centar, kakav je i trebao da bude pre više od 20 godina kada je ideja o tome nastala. Bagdala je postala pravi mali raj za izletnike, sportiste rekreativce, ali i profesionalce. Teretana na otvorenom, uređeno fudbalsko, košarkaško i odbojkaško igralište, restoran Bagdala koji je ponovo omiljeno mesto za predah vraćaju stari sjaj našoj Bagdali, ali ne stajemo tu. Cilj je da Bagdalu maksimalno iskoristimo kao naše veliko zeleno blago na kojem ćemo ponuditi sadržaje za mlade i starije i uz pomoću kojih će moći puno toga novog da nauče kako iz sfere nauke tako i o našoj istoriji i kulturi. Zato se sada uveliko radi na celini pod nazivom „Srbija u malom“ koja ima za cilj da posetiocima prikaže našu zemlju i njeno kulturno nasleđe, manastire na kojima nam mnoge zemlje mogu pozavideti.

Lokacija Stari aerodrom, danas polako postaje mesto gde će nići novo naselje i Centar 3 našeg grada. Lidl izgrađen, NEPI se uveliko gradi, gradi se nova ulica i podiže infrastruktura koja će omogućiti da se izgrade nove stambene zgrade i poslovni kompleksi. Tako je planirano da se u tom naselju izgradi i nova zgrada Suda gde će sve sudske jedinice biti stavljene pod jedan krov. Preko puta ovog naselja uz Vatrogasni dom počeće se sa realizacijom projekta zabavni park „Šarengrad“ gde će naši kruševljani, ali i posetioci imati prilike, pored mesta za odmor i rekreaciju, da se upoznaju i sa dinosaurusima, načinom kako su živeli i izgledali. Još jedan atraktivni obrazovno-turistički sadržaj biće u našem gradu.

Na Jastrepcu, pored Avantura parka koji je otvoren i svakim danom sve popularniji, otvoren je i sportsko – rekreativni centar „Samar“ u Ribarskoj banji, a mogli ste čuti da je u planu i spajanje dva dela Jastrepca, tj. Ribarske banje sa našim izletištem čime ćemo imati infrastrukturne uslove za dalji razvoj turizma na našem Jastrepcu, planini koja ima puno skrivenih potencijala.

Kruševac je velika zajednica koja u sebi ima 101 naseljeno mesto i nije jednostavno rešavati probleme svih naselja u kratkom roku i istovremeno. Nama je za ponos što smo posle 7 godina na vlasti došli u situaciju da nam je celokupna građevinska operativna angažovana, da nema ni jednog dana u godini da prođe, a da se nešto ne uradi na poboljšanju uslova za život naših građana, ali do toga ne bi došlo da ne radimo i na adekvatnom planiranju i ne osluškujemo potrebe građana. Zbog toga je GO SNS Kruševac već uveliko krenuo u obilaske svojih MO i da kroz razgovore sa članstvom i simpatizerima osluškuje koji su to problemi koji muče naše sugrađane i da kroz razgovor nađemo način i model za njihovo rešavanje. Mi, za razliku od nekih, ne sedimo skrštenih ruku i čekamo da nam dođe kraj godine da planiramo aktivnosti za dalji razvoj, mi smo stranka koja je tokom cele godine na terenu i koja taj plan razvija i kreira tokom cele godine. Zato i sada očekujemo da ćemo uz dobru saradnju sa našim sugrađanima napraviti dobar plan razvoja koji ćemo narednih godina sprovesti u delo i uspeti da probleme koji decenijama muče naše sugrađane rešimo u dogledno vreme.

Kao što vidite nas karakteriše rad, karakterišu rezultati i nemamo vremena da se bavimo ničim drugim osim potrebama naših sugrađana. Za razliku od „onih“ koji bi najviše voleli da Kruševac bude u korovu, prepun rupa po ulicama, koji znaju samo da kritikuju radi kritike, a ni na svoje skupove ne dolaze, pa ni svoje peticije neće da potpišu, mi gledamo u budućnost, gledamo u novi Kruševac, grad koji će imati efikasan i bezbedan saobraćaj, grad koji će biti mesto za bezbrižan život građana, grad mladih i grad inovatora. Trudimo se da primere dobre prakse iz zemalja koje smo imali prilike da posetimo, donesemo u naš grad i gde god bili pokazujemo naše potencijale i želju za napretkom zbog čega nas i ne čudi da smo sa svakog sajma, skupa ili manifestacije bogatiji za još nekoliko priznanja.

Radimo i radićemo za budućnost našeg grada i dece. Koristimo priliku da pozovemo sve sugrađane da već sad svoje ideje, probleme i sugestije dostave Savetima MZ u kojima žive i uzmu aktivno učešće u planiranju razvoja našeg grada. Samo ujedinjeni i složni možemo ići napred u bolje sutra.

Redovna konferencija za novinare, 08.05.2019.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 08.05.2019. godine, održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Kruševac je grad sa velikim potencijalom kako u sferi ekonomije, tako i sferi kulture, nauke i sporta. Srpska napredna stranka od 2012. godine se zalaže da maksimalno iskoristi potencijale koje grad ima. Zbog toga se radilo na pripremi i realizaciji projekata, među kojima je i razvoj turističkih potencijala naše planine Jastrebac. U petak u prisustvu ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića zvanično je otvoren avantura park „Jastrebac“. Ovim parkom obogaćena je sportsko-rekreativna ponuda grada i naše planine. Sam park sadrži: zip lajn, veštačku stenu, dečije igralište, mini zip i šah. Projekat je realizovan sredstvima grada u iznosu od 12.281.204,00 dinara i 25 miliona dinara koje je obezbedilo nadležno ministarstvo. Inicijator projekta je korporacija „Trajal“ koji upravlja postojećim kompleksom „Jatrebac Lejk Rezort“ zahvaljujući kome je u prethodnom periodu Jastrebac postala atraktivna destinacija za odlazak naših sugrađana i gostiju iz Srbije i regiona.

Aktivno se radi na daljem uređenju infrastrukture u gradu pa tako i građani vide da se privode kraju radovi na novom kružnom toku kod Parunovca i uređenju trga Kosturnica čime će se povećati bezbednost saobraćaja, ali i efikasnost istog. Pored grada aktivna su i gradilišta na seoskom području. Trenutno je aktuelna revitalizacija puteva i ulica, a u selu Stanci asfaltiraju se u dve etape ulice dužine 1000 m. Vrednost pomenutih radova je 8.881.600,00 dinara, a finansira Javno preduzeće Putevi Srbije. Nakon opsežnih radova na gasifikaciji u selu Modrici započeti su radove na rekonstrukciji kolovozne trake ukupne dužine 3000 m.

Aktivno se radi na promociji i privrednih potencijala našeg grada, kao i promociji naših kompanija. Nedavno je u Budimpešti potpisan i memorandum o razumevanju sa kineskim Centralno-evropskom trgovinskom zonom čimeće se obezbediti bolja saradnja naših privrednika sa privrednicima iz Kine i promocija našeg znanja. Saradnja će se zasnivati na učešću u organizaciji promocija, izložbi, konferencija, bi tu bi sastanaka, pružanju usluga za razvoj partnerstva, razmeni informacija, konsultacija, zajedničkoj razradi projekata i programa kao i zajedničkoj realizaciji projekata, razmeni informacija i znanja koje doprinose razvoju Srbije i Kine. Zahvaljujući uređenom izložbenom prostoru Srbije, brendovi iz Rasinskog okruga ali i drugih krajeva naše zemlje tokom cele godine, biće prezentovani delegacijama u Budimpešti, što bi trebalo da utiče na povećanje izvoza ali i ukupne spoljnotrgovinske robne razmene.

Kao što vidite aktivno radimo i realizujemo projekte, a sve u cilju da građanima našeg grada budu bolji uslovi za život. Nećemo stati i dalje ćemo biti aktivni na tom polju, osluškivati potrebe građana i raditi na njihovim rešavanju zajedničkim snagama.

Saopštenje GO SNS Kruševac

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac, najoštrije osuđuje napade SzS i njihovih čelnika na porodicu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ovakvo ponašanje i napadi su bezuspešni i poslednji pokušaji da se dobiju jeftini politički poeni i diskredituje predsednik Republike Srbije.

Podsećamo takozvane opozicionare, zapravo tajkune i fašiste, da je Srbija i narod ove zemlje jasno pokazao za koju politiku se zalaže.

Politika Aleksandra Vučića ima ogromnu podršku i opozicija ništa drugo ne radi nego svakog dana obara rekord u svom srozavanju.

Ničeg goreg u politici nema nego da se napadom na nečiju porodicu pokuša doći do političkih poena.

Ovim činom pokazali su jasno da su kukavice, jer predsednika Vučića napadaju i pokušavaju da diskredituju uvek kad je na putu u inostranstvu, gde radi da u Srbiju donese nove investicije, projekte i podigne renome naše zemlje.

Ni ovog puta neće uspeti u svojoj nameri, dobiće odgovor u vidu daljeg pada njihovog rejtinga, rasta rejtinga Aleksandra Vučića i njegove politike i rast životnog standarda naroda, sve ono što oni za 12 godina vladavine nisu mogli da postignu, jer nisu hteli ili nisu znali.

Naš odgovor i odgovor našeg predsednika je jasan… moramo se dalje boriti za budućnost naše zemlje i naših građana i ništa nas u tome neće zaustaviti.

Saopštenje GO SNS Kruševac

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac zahvaljuje se svim građanima koji su podržali kampanju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića pod nazivom „Budućnost Srbije“. Drago nam je što su građani još jednom pokazali da prepoznaju napore, volju i viziju predsednika i njegovih saradnika da Srbija ide napred.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti čestita predstojeće Uskršnje praznike.
I ove godine želimo da zajedno sa Kruševljanima provedemo ovaj praznik u okviru koga ćemo podeliti uskršnja jaja na platou Doma sindikata 28.04.2019 godine od 11 časova.

Takođe, svim radnicima želimo da čestitamo prvomajske praznike, sa nadom da će ovaj praznik iz godine u godinu obeležavati sve veći broj sugrađana.

Konferencija za novinare odbornika SNS u skupštini grada Kruševca

Poštovani mediji dobar dan i dobrodošli na konferenciju za novinare odborničkih grupa Srpske napredne stranke (Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje i Aleksandar Vučić – Kruševac pobeđuje) u Skupštini grada Kruševca.

Svojim učestalim pokušajima Savez za Srbiju nedeljama unazad samo potvrđuje svoje namere, da nasiljem naruši mir i dođe na vlast u Srbiji. Ne sme se dozvoliti da takozvana opozicija nasiljem i incidentima dođe na vlast i da ponovo manjina vlada većinom.

Zbog jasnih pretnji upadanjem i nasilnim zauzimanjem prostorija republičke i lokačnih Skupština odbornici SNS u Skupštini grada Kruševca su od petka u konstantnom dežurstvu kako bi zaštitili institucije i volju građana. Manipulatori nekolicine građana  nažalost i posle par meseci nisu shvatili da se vlast dobija na izborima i voljom građana, a ne na ulici uz pištaljke, baklje i pretnje. Iako ih je u petak na ulicama našeg grada bilo manje nego ikada, uz provokacije i slanjem špijuna da izviđaju situaciju u gradskoj upravi, vređanja po društvenim mrežama i pretnjom puštanja plina, govora Boška Obradovića i pesme „Pada Vlada“, nismo posustali i odlučno smo branili volju građana.

Kada su shvatili da će doživeti još jedan debakl u nizu, da građani Kruševca ne podržavaju njihovo nasilje, da se gnušaju siledžija, fašista i lopova, onda su rešili da se brane izmišljenim blokadama puteva i nekakvim ukidanjem autobuskih i železničkih linija.  Objavama na društvenim mrežama, fotografijama, snimcima prenosa skupa, kao i zvaničnim informacijama nadležnih organa,  ponovo su sami sebe demantovali.

Ako nekome nije jasno da Savez za Srbiju i njihovi malobrojni pratioci zastupaju politiku nasilja, vređanja i omalovažavanja, dovoljno je samo da odslušaju govor njihove perjanice Ser-Geja Trifunovića sa jučerašnjeg skupa koji je defitivno bio najiskreniji od svih njih. Počeli su da gube kompas i idu onom izrekom „cilj opravdava sredstvo“ pa su tako sa neistomišljenika prešli i na vređanje nacionalnih manjina. Ako vam ovo nije dovoljan dokaz njihovog fašizma, ne znamo šta jeste.

Mi odbornici Skupštine grada Kruševca ponovo smo pokazali jedinstvo i snagu, pokazali da nećemo dozvoliti da manjina zavlada većinom i da se vlast ne osvaja na ulici i nasiljem. Branili smo institucije od onih koji su hteli ponovo nasilno da ih preuzmu i zbog toga poručujemo da ako pokušaju bilo šta slično, BRANIĆEMO PONOVO.

Pozivamo sve građane da 19. aprila dođu na skup „Budućnost Srbije“ u Beogradu da pokažemo kakvu politiku podržava većinska, normalna Srbija. Da pokažemo rezultate rada iskrenih rodoljuba i ljudi kojima je stalo da Srbija ide napred i da svi vidimo za kakvu se Srbiju naš predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom saradnika bori i u toj borbi ne posustaje.