Konferencija za novinare, 06.07.2019.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 06.07.2019. godine, održana je konferencija za medije. Na konferenciji je govorio potpredsednik GO Srpske napredne stranke Kruševac Predrag Vukićević. Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare GO Srpske napredne stranke Kruševac.

Još jedan Vidovdan je za nama. Potrudili smo se i ove godine da naš grad prikažemo u najboljem svetlu i da pred delegacijom gostiju iz gradova pobratima pokažemo koliko smo toga uradili od prethodnog Vidovdana. Park „Srbija“, Trg glumaca, Avantura park,  rekonstruisan trg Kosturnica, tri nova kružna toka, rekonstruisane Vidovdanska i  Balkanska ulica, preuređena severna obilaznica, sportsko rekreativni centar „Samar“ u Ribarskoj banji, započeta rekonstrukcija Lazarevog grada su neke od investicija koje smo uspešno realizovali u proteklih 6 meseci ove godine. Priznaćete opozicija ovo nije mogla da uradi ni za 12 godina koliko su uništavali naš grad, a pitanje je  da li bi to ikada i postigli. Njima je važno da su kontejneri bili puni, ulice preplavljene psima lutalicama i udarnim rupama, fabrike zakatančene, Bagdala puna korova, restoran uništen i demoliran, Kosturnica idealno mesto za skitnice.

Pokazali smo se kao dobri domaćini i naši dragi gosti iz Kruševca otišli su puni lepih utisaka i rečima hvale za ono što smo uradili u našem gradu. Kruševac je zaista postao pravi evropski grad. Ponosni smo na ovu činjenicu, ali imamo i obavezu da nastavimo još brže, jače i bolje da radimo sa našim sugrađanima i za njih kako bi Kruševac dalje napredovao. Dok se mi trudimo da Kruševac pokažemo u što boljem svetlu, opozicija i dok je bila na vlasti to nije znala. Njima bolja opozicija od njih samih nije ni trebala sa aktivnostima i rezultatima koje su imali.

Dok se kvazi političari iz opozicije takmiče ko će bolji status da napiše, što više da napljuje ono što se radi za građane i da one koji im se ne dopadaju nacrne, mi radimo na terenu. Predsednik stranke Nenad Andrić sa saradnicima u kontinuitetu obilazi MO sa ciljem osluškivanja i mapiranja problema naših sugrađana. Naš Savet za saobraćaj uveliko obilazi naseljena mesta u Kruševcu. Na tribinama koje organizuju održavaju se predavanja na temu bezbednosti učesnika u saobraćaju i pružanja prve pomoći. Takođe, kroz razgovor sa članovima i meštanima tih naselja identifikuju problematične saobraćajnice. Na osnovu prikupljenih informacija iz 101 naseljenog mesta napraviće se elaborat koji će služiti prilikom kreiranja daljih planova za investicije u našem gradu. Od sledeće nedelje, Savet za poljoprivredu obilaziće seoska područja sa ciljem da kroz edukaciju i savetovanje pomogne našim poljoprivrednim proizvođačima da svoju proizvodnju učine boljom.

Srpska napredna stranka razmišlja i o našim mladim stanovnicima grada koji su sada na raspustu. Mi se borimo da stvorimo uslove da se aktivno bave sportom. Znamo da smo zemlja košarke i zbog toga smo uveliko u realizaciji aktivnosti zamene košarkaških tabli na igralištima. Naš sugrađanin Bratislav Gašić je lično donirao 66 obruča sa mrežicama, a grad Kruševac uz podršku Sportskog saveza, Sportskog centra i Kancelarije za mlade obezbedio 66 tabli. GO SNS i predsednik Saveta za komunalne delatnosti Miomir Božilović postavljaju table, uređuju konstrukcije sa ciljem da budu bezbedne za igranje košarke, a Savet za sport SNS nastaviće da organizuje turnire po MZ, kao što je to uspešno realizovano u MZ Lazarica, sa ciljem da se mladi bave sportom i okrenu zdravom stilu života.

Dok mi radimo i trudimo se da zajedno sa našim sugrađanima Kruševac učinimo boljim mestom za život, opozicija se bavi populizmom, demagogijom i Kalimero politikom. Njihove reči svakim danom gube na vrednosti, jer iza njih ne stoje rad i rezultati, već mržnja i samo želja da se dokopaju fotelja. Ponovo pokazuju svoju nestrpljivost i nisu shvatili poruku da građani cene samo rezultate i ono što je korist šire zajednice, a da bi se stiglo do rezultata potreban je rad, upornost i STRPLjENjE. Sve što znaju jeste da pišu, kritikuju bez razloga i kao Kalimero govore „ovo je nepravda“, bez konkretnih činjenica kojima bi potkrepili to što rade i zastupaju. Oni ne shvataju da građani Kruševca nemaju kratko pamćenje kao oni, već odlično pamte sve što su uradili, ili bolje rečeno nisu uradili za Kruševac. Da li zato što nisu znali ili nisu hteli oni najbolje znaju. Neka slobodno nastave da mrze, a mi ćemo u inat njima da radimo još brže, jače i bolje da nam Kruševac i Srbija napreduju.