Redovna konferencija za medije – 06.06.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 06.06.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji su govorili Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje, kao i odbornica Skupštine opštine grada Kruševca i predsednik Mesnog odbora SNS Modrica, gospođa Zorica Stojković

 

1

“ Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

U proteklih nekoliko godina gradska vlast na čelu sa SNS potrudila se da stvori jednake uslove života za sugrađane koji žive kako u gradskim, tako i u prigradskim sredinama. Ako se sećate, upravo izjednačavanje položaja građana na teritoriji Rasinskog okruga, bilo je jedno od obećanja ove stranke u predizbornoj kampanji, a kilometri i kilometri asfaliranih seoskih puteva, priključivanje susednih opština na regionalni sistem vodosnabdevanja, kao i odrađeni infrastrukturni radovi na školskim objektima, ali i zdravstvenim ambulantama, potvrđuju da SNS ispunjava obećano.

Samo u okviru velikog projekta Postrojenja za prikupljenje i prečišćavanje otpadnih voda, čiji su radovi u toku, predviđeno je da pojedina okolna naseljena mesta po prvi put imaju uređenu kanalizacionu mrežu, čime će rešiti veliki problem sa kojim se suočavaju dugi niz godina.

Jedno od takvih naseljenih mesta je i MZ Modrica. U proteklom periodu u ovoj MZ odrađeno je 11 km kanalizacione mreže, a izgradnjom kolektora na potezu Jastrebačkog puta, očekuje se da će ova mreža imati svoju potpunu primenu u narednih par meseci. Važno je da napomenemo da je ceo putni pravac posle izvedenih radova vraćen u prvobitno stanje.

Odbornica Skupštine opštine grada Kruševca i predsednik Mesnog odbora SNS Modrica, gospođa Zorica Stojković, želela je da iskaže zadovoljstvo i zahvalnost Gradskoj upravi Kruševac i Srpskoj naprednoj stranci na ažurnosti i spremnosti da uvek izađu u susret svojim sugrađanima.

Zorica Stojković:

–  Poštovani predstavnici medija, dobar dan, čast mi je i zadovoljstvo što danas u ime svojih komšija mogu da se zahvalim Lokalnoj vlasti koja se potrudila da iznađe rešenje za dugogodišnji problem sa kojim se susreću meštani naše Mesne zajednice. Moram priznati da smo svi mi koji živimo u ovom mestu bili skeptični kada je ovaj problem u pitanju, ali uz pomoć lokalne samouprave predvođene Srpskom naprednom strankom u narednom periodu, uslovi života i rada biće znatno olakšani, kako za domaćinstva, tako i za poljoprivredna gazdinstva. Pored ovog velikog projekta, na inicijativu i zalaganje lokalne samouprave predvođene Srpskom naprednom strankom asfaltiran je glavni seoski put, postavljena je nova ulična rasveta, rekonstruisan je krov na Domu kulture, zamenjena je stolarija na OŠ „Strahinja Popović“… Sve ukupno, danas meštani MZ Modrica imaju stvorene sve uslove za rad i život na ovom području.

Još jednom, zahvaljujem se Lokalnoj samoupravi i GO SNS na razumevanju i nadam se da ćemo i u narednom periodu jednako uspešno sarađivati i delovati.

 

Jovana Dunjić:

–  Ja bih samo još da napomenem da pored završenih radova na izgradnji Kanalizacione mreže u MZ Modrica radovi na izgradnji Kanalizacione mreže privedeni su kraju i u naseljenom mestu Golovode. Na ovom potezu ugrađeno je 7km i 300m mreže, a nakon završenih radova put je takođe vraćen u prvobitno stanje. Trenutno je u toku izgradnja i samog Kolektora za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda na potezu Jastrebačkog puta. Izgradnja svih Kolektora u okviru projekta za prečišćavanje otpadnih voda očekuje se krajem ove godine. Hvala. “