Редовна конференција за медије – 06.06.2018.

САОПШТЕЊА 6. јуна 2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 06.06.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији су говорили Јована Дуњић, члан Савета за информисање, као и одборница Скупштине општине града Крушевца и председник Месног одбора СНС Модрица, госпођа Зорица Стојковић

 

1

“ Поштовани представници медија, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке Градског одбора Крушевац.

У протеклих неколико година градска власт на челу са СНС потрудила се да створи једнаке услове живота за суграђане који живе како у градским, тако и у приградским срединама. Ако се сећате, управо изједначавање положаја грађана на територији Расинског округа, било је једно од обећања ове странке у предизборној кампањи, а километри и километри асфалираних сеоских путева, прикључивање суседних општина на регионални систем водоснабдевања, као и одрађени инфраструктурни радови на школским објектима, али и здравственим амбулантама, потврђују да СНС испуњава обећано.

Само у оквиру великог пројекта Постројења за прикупљење и пречишћавање отпадних вода, чији су радови у току, предвиђено је да поједина околна насељена места по први пут имају уређену канализациону мрежу, чиме ће решити велики проблем са којим се суочавају дуги низ година.

Једно од таквих насељених места је и МЗ Модрица. У протеклом периоду у овој МЗ одрађено је 11 км канализационе мреже, а изградњом колектора на потезу Јастребачког пута, очекује се да ће ова мрежа имати своју потпуну примену у наредних пар месеци. Важно је да напоменемо да је цео путни правац после изведених радова враћен у првобитно стање.

Одборница Скупштине општине града Крушевца и председник Месног одбора СНС Модрица, госпођа Зорица Стојковић, желела је да искаже задовољство и захвалност Градској управи Крушевац и Српској напредној странци на ажурности и спремности да увек изађу у сусрет својим суграђанима.

Зорица Стојковић:

–  Поштовани представници медија, добар дан, част ми је и задовољство што данас у име својих комшија могу да се захвалим Локалној власти која се потрудила да изнађе решење за дугогодишњи проблем са којим се сусрећу мештани наше Месне заједнице. Морам признати да смо сви ми који живимо у овом месту били скептични када је овај проблем у питању, али уз помоћ локалне самоуправе предвођене Српском напредном странком у наредном периоду, услови живота и рада биће знатно олакшани, како за домаћинства, тако и за пољопривредна газдинства. Поред овог великог пројекта, на иницијативу и залагање локалне самоуправе предвођене Српском напредном странком асфалтиран је главни сеоски пут, постављена је нова улична расвета, реконструисан је кров на Дому културе, замењена је столарија на ОШ „Страхиња Поповић“… Све укупно, данас мештани МЗ Модрица имају створене све услове за рад и живот на овом подручју.

Још једном, захваљујем се Локалној самоуправи и ГО СНС на разумевању и надам се да ћемо и у наредном периоду једнако успешно сарађивати и деловати.

 

Јована Дуњић:

–  Ја бих само још да напоменем да поред завршених радова на изградњи Канализационе мреже у МЗ Модрица радови на изградњи Канализационе мреже приведени су крају и у насељеном месту Головоде. На овом потезу уграђено је 7км и 300м мреже, а након завршених радова пут је такође враћен у првобитно стање. Тренутно је у току изградња и самог Колектора за прикупљање и пречишћавање отпадних вода на потезу Јастребачког пута. Изградња свих Колектора у оквиру пројекта за пречишћавање отпадних вода очекује се крајем ове године. Хвала. “