Редовна конференција за медије – 23.05.2018.

САОПШТЕЊА 2. јуна 2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 23.05.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији су говорили Иван Мијаиловић, члан ГО СНС Крушевац и Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

1

“ Када живите у царском граду. Када ходате земљом којом су ходали велики Српски јунаци. Они који су своје највредније даровали зарад слободе и бољег живота свих нас. Ми који данас ходамо том истом зељом, имамо обавезу али и завет, да ћемо радити марљиво и даровати најбољи део себе зарад стварања услова за бољи и квалитетнији живот свих грађана нашег града и наше државе.

Пример да је то тако, поштовани моји крушевљани, можете да видите и измерите. Сигуран сам да се сећате какав су нам град оставили они који су владали до 2012.г.

Исти они који сада под окриљем истих или сада већ неких нових политичких странака, куде оно што је видљиво и не само нама крушевљанима, већ и свима оним који долазе и пролазе кроз наш град.

Као да наш паметн и вредн народ, не препознаје оне који су до пре пар година, били главне перјанице политичких опција, које су уништавале Крушевац и Србију. Они данас критикују оне који раде и труде се да поправе и изграде све што су уназадили и уништили, неби ли поново дошли у прилику да загосподаре и сада већ пуне касе општинске и државне у сласти испразне, на леп живот, али не за грађане Крушевца и Србије, већ за себе и своје породице.

Није поштована господо Србија наивна, што сте имали прилике и да видите, по вољи грађана широм наше земље, тако да вам је беспредметно што се кријете иза ко зна којих већ нових странака.

Србин наш и наш крушевљанин, више воли домаћина и поштеног радног човека, него оног ког плаћају да пљује по свом народу и својој земљи.

У протеклих шет година урађено је пуно и о томе сте имали прилике да слушате у предходним конференцијама. Међутим и даље се ради и то је доказ да је то трајни задатак, нас који вршимо власт у нашем граду и целој Србији, стварање услова за бољи живот, за привлачење инвеститора, за остваривање свих вредности које носи наше друштво.

Не ради се само у политичким кампањама, већ сваког дана. Зато не замерите нам поштовани пријатељи што по некада морате да се суочавате са гужвом у саобраћају. То је зато што се раде нови кружни токови, нове саобраћајнице, нова топловодна, водоводна и гасоводна инстлација, кроз наш град. И данас је пустен у саобраћај новоизграђен пут, за местане села Дољане, као што је то урађено у целом насељу колонија, улици Станислава Биничког, Тимочке буне у Лазарици, саобраћајницама око аеродрома, Шаначкој улици, Жртава Фашизма, радови на кружним токовима, тргу деспота Стефана и још пуно тога. Неколико конференција могли бисмо организовати, како бисмо представили нашим грађанима, колико је тога урађено у протеклих шест година, шта се све тренутно ради и шта је све у плану да се ради. Оно што је такође битно истаћи, јесте чињеница, да се од средине 2012.г. по визији тадашњег градоначелника, нашег бате Гашића, наша средина развија и обнавља равномерно. Да се радило и ради током целе године у сваком насељу и селу и да се бољитак осећа свуда.

До душе било је гужви и пре 2012.г. али због ископаних рупа на путевима, штрајкова радника који су радили и стварали наш град, а онда су им предузећа буквално у пар година уништена а све оно што је вредело неки моћници преточеили су у приватне џепове.

Многи од њих ће се препознати у овој причи и гадно наљутити, па ће можда у њиховом стилу распалити по нама или по нашој деци, ко што то неретко раде. Зар није срамота то ?

Имамо прилике да видимо у некаквим објавама великих истражитеља, како се нешто гради, наводно на штету грађана нашег града.

Па господо изволите и проверите све. Користим прилику да све оне који пишу такве ствари, одмах упутим на државне органе НАШЕ ДРЖАВЕ. Сигуран сам додуше да они знају како се то ради, али им је драже да без икаквог основа даноноћно олајавају и омаловажавају оне који вредно раде. Очигледно је свима нама, да су добро плаћени за то. Толико времена дневно проводе писајући гадости и измишљотине, да је сигурно да немају другог посла а гле чуда сви лепо и удобно живе.

Надам се да ми неће наши суграђани замерити на овоме и сигуран сам да велика већина дели моје мишљење.

Проблем опстанка нашег рода и народа, по први пут у скоријој историји, на један овако озбиљан и одговоран начин, представља се са највишег државног нивоа, са нивоа Председника Републике Србије. У складу са тим, имали смо прилике да чујемо, које су све новине и колика средства као подстицај рађања деце, Република нашим суграђанима пружа.

Град Крупевац кроз све своје институције, комисије, ослушкује потребе наших грађана и на најквалитетнији и најбрже могућ начин, утиче да квалитет живота буде што бољи.

Подстрек и подршку породицама, које желе да се остваре као родитељи, наш град, организовано и институционално пружа, посредством комисије за спровођење мера и активности, популационе политике, града Крушевца.

Ове активности спроводимо кроз акције:

* Једнократно новчано давање за покушај вантелесне оплодње у вредности од 1.500.000 дин, за петнаест пара.

* Поклон честитке за новорођенчад рођену 1.јануара 100.000 дин.

* Поклон честитку за новорођенчад рођену на територији града Крушевца укупно 5.500.000 дин.

* Новчану помоћ породици за треће, четврто и пето дете по рођењу укупно 1.000.000 динара.

* Поклон за ђаке прваке укупне вредности од 2.000.000 динара.

* Подршка породици са више ђака укупно 7.000.000 динара.

* Новчана помоћ незапосленим породиљама укупно 21.000.000 дин.

* Превоз материјално угрожених ученика 2. 3. и 4. разреда средњих школа укупно 5.000.000 динара.

И ово наравно није све. Тком целе године разговарамо са нашим субрађанима, стручном јавношћу и трудимо се да се не понашамо стереотипно, већ да акције придодајемо, услове надограђујемо кроз павилнике и тиме пружамо нашим суграђанима праву подршку.

Оно што је такође јако битно, све обавезе града, по овим акцијама, се на време уплаћују нашим суграђанима, што се разликује од некадашње праксе. Ми радимо у интересу грађана нашег града и не бавимо се политиканством, зарад прикупљања јефтиних политичких поена.

Отворени смо за нове идеје, нове акције и уколико их имате, обратите нам се и ми ћемо то спровести у дело.

Није непознато нашим грађанима, да су нам оставили сва јавна предузећа, установе, државне органе, инфраструктуру уништене и разорене. И данас се питамо куда су то они желели да нас одведу. Неки због своје неспособности, већина зарад свог интереса, били су спремни да све оно што је радило и градило, претворе у пепео. И данас се исти ти људи, како сам на почетку овог свог обраћања рекао, поново појављују без имало стида и нуде нам, да наставе тамо где су стали 2012.г.

28.12.2012.г. ВПД имао је дуговања од преко 40.000.000 дин. За мање од годину дана исплатили смо све и сада смо поново пожељни партнер свим добављачима.

2012.г. у нашем погону прерађивали су мање од 4.000 кг месинга а за само годину дана око 18.000 кг са мање ангажованих радника.

2012.г. није имало ни једне краве у дому а сада имамо преко тридесет грла рогате стоке.

Очистили смо неколико депонија у кругу установе. Изградили нов фудбалски терен, прокрчили самоникли багрем на 7,5 ха, и сада производимо сами храну за исхрану наших штићеника. Производимо цвеће, уводимо нова радна занимања.

Реновирали смо скоро целу установу и сада су услови за живот и рад много бољи.

Скоро да нема дана да не пружамо подршку нашем граду, установама, удружењима, школама, епархији.

Као круна свог рада одпочели смо са изградњом православног храма у кругу установе повећеног светих Филимона и Онисима.

И да вам небих пуно говорио о овој установи, приказаћу вам само неколико слика, како је све то изгледало а како то изгледа сада, уз опаску да је за овакав резултат неопходан свакодневни рад, свих службеника и штићеника, у трајању од пет ипо година, на чему сам им пуно захвалан. “