Redovna konferencija za medije – 23.05.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 23.05.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji su govorili Ivan Mijailović, član GO SNS Kruševac i Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

1

“ Kada živite u carskom gradu. Kada hodate zemljom kojom su hodali veliki Srpski junaci. Oni koji su svoje najvrednije darovali zarad slobode i boljeg života svih nas. Mi koji danas hodamo tom istom zeljom, imamo obavezu ali i zavet, da ćemo raditi marljivo i darovati najbolji deo sebe zarad stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život svih građana našeg grada i naše države.

Primer da je to tako, poštovani moji kruševljani, možete da vidite i izmerite. Siguran sam da se sećate kakav su nam grad ostavili oni koji su vladali do 2012.g.

Isti oni koji sada pod okriljem istih ili sada već nekih novih političkih stranaka, kude ono što je vidljivo i ne samo nama kruševljanima, već i svima onim koji dolaze i prolaze kroz naš grad.

Kao da naš pametn i vredn narod, ne prepoznaje one koji su do pre par godina, bili glavne perjanice političkih opcija, koje su uništavale Kruševac i Srbiju. Oni danas kritikuju one koji rade i trude se da poprave i izgrade sve što su unazadili i uništili, nebi li ponovo došli u priliku da zagospodare i sada već pune kase opštinske i državne u slasti isprazne, na lep život, ali ne za građane Kruševca i Srbije, već za sebe i svoje porodice.

Nije poštovana gospodo Srbija naivna, što ste imali prilike i da vidite, po volji građana širom naše zemlje, tako da vam je bespredmetno što se krijete iza ko zna kojih već novih stranaka.

Srbin naš i naš kruševljanin, više voli domaćina i poštenog radnog čoveka, nego onog kog plaćaju da pljuje po svom narodu i svojoj zemlji.

U proteklih šet godina urađeno je puno i o tome ste imali prilike da slušate u predhodnim konferencijama. Međutim i dalje se radi i to je dokaz da je to trajni zadatak, nas koji vršimo vlast u našem gradu i celoj Srbiji, stvaranje uslova za bolji život, za privlačenje investitora, za ostvarivanje svih vrednosti koje nosi naše društvo.

Ne radi se samo u političkim kampanjama, već svakog dana. Zato ne zamerite nam poštovani prijatelji što po nekada morate da se suočavate sa gužvom u saobraćaju. To je zato što se rade novi kružni tokovi, nove saobraćajnice, nova toplovodna, vodovodna i gasovodna instlacija, kroz naš grad. I danas je pusten u saobraćaj novoizgrađen put, za mestane sela Doljane, kao što je to urađeno u celom naselju kolonija, ulici Stanislava Biničkog, Timočke bune u Lazarici, saobraćajnicama oko aerodroma, Šanačkoj ulici, Žrtava Fašizma, radovi na kružnim tokovima, trgu despota Stefana i još puno toga. Nekoliko konferencija mogli bismo organizovati, kako bismo predstavili našim građanima, koliko je toga urađeno u proteklih šest godina, šta se sve trenutno radi i šta je sve u planu da se radi. Ono što je takođe bitno istaći, jeste činjenica, da se od sredine 2012.g. po viziji tadašnjeg gradonačelnika, našeg bate Gašića, naša sredina razvija i obnavlja ravnomerno. Da se radilo i radi tokom cele godine u svakom naselju i selu i da se boljitak oseća svuda.

Do duše bilo je gužvi i pre 2012.g. ali zbog iskopanih rupa na putevima, štrajkova radnika koji su radili i stvarali naš grad, a onda su im preduzeća bukvalno u par godina uništena a sve ono što je vredelo neki moćnici pretočeili su u privatne džepove.

Mnogi od njih će se prepoznati u ovoj priči i gadno naljutiti, pa će možda u njihovom stilu raspaliti po nama ili po našoj deci, ko što to neretko rade. Zar nije sramota to ?

Imamo prilike da vidimo u nekakvim objavama velikih istražitelja, kako se nešto gradi, navodno na štetu građana našeg grada.

Pa gospodo izvolite i proverite sve. Koristim priliku da sve one koji pišu takve stvari, odmah uputim na državne organe NAŠE DRŽAVE. Siguran sam doduše da oni znaju kako se to radi, ali im je draže da bez ikakvog osnova danonoćno olajavaju i omalovažavaju one koji vredno rade. Očigledno je svima nama, da su dobro plaćeni za to. Toliko vremena dnevno provode pisajući gadosti i izmišljotine, da je sigurno da nemaju drugog posla a gle čuda svi lepo i udobno žive.

Nadam se da mi neće naši sugrađani zameriti na ovome i siguran sam da velika većina deli moje mišljenje.

Problem opstanka našeg roda i naroda, po prvi put u skorijoj istoriji, na jedan ovako ozbiljan i odgovoran način, predstavlja se sa najvišeg državnog nivoa, sa nivoa Predsednika Republike Srbije. U skladu sa tim, imali smo prilike da čujemo, koje su sve novine i kolika sredstva kao podsticaj rađanja dece, Republika našim sugrađanima pruža.

Grad Krupevac kroz sve svoje institucije, komisije, osluškuje potrebe naših građana i na najkvalitetniji i najbrže moguć način, utiče da kvalitet života bude što bolji.

Podstrek i podršku porodicama, koje žele da se ostvare kao roditelji, naš grad, organizovano i institucionalno pruža, posredstvom komisije za sprovođenje mera i aktivnosti, populacione politike, grada Kruševca.

Ove aktivnosti sprovodimo kroz akcije:

* Jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje u vrednosti od 1.500.000 din, za petnaest para.

* Poklon čestitke za novorođenčad rođenu 1.januara 100.000 din.

* Poklon čestitku za novorođenčad rođenu na teritoriji grada Kruševca ukupno 5.500.000 din.

* Novčanu pomoć porodici za treće, četvrto i peto dete po rođenju ukupno 1.000.000 dinara.

* Poklon za đake prvake ukupne vrednosti od 2.000.000 dinara.

* Podrška porodici sa više đaka ukupno 7.000.000 dinara.

* Novčana pomoć nezaposlenim porodiljama ukupno 21.000.000 din.

* Prevoz materijalno ugroženih učenika 2. 3. i 4. razreda srednjih škola ukupno 5.000.000 dinara.

I ovo naravno nije sve. Tkom cele godine razgovaramo sa našim subrađanima, stručnom javnošću i trudimo se da se ne ponašamo stereotipno, već da akcije pridodajemo, uslove nadograđujemo kroz pavilnike i time pružamo našim sugrađanima pravu podršku.

Ono što je takođe jako bitno, sve obaveze grada, po ovim akcijama, se na vreme uplaćuju našim sugrađanima, što se razlikuje od nekadašnje prakse. Mi radimo u interesu građana našeg grada i ne bavimo se politikanstvom, zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

Otvoreni smo za nove ideje, nove akcije i ukoliko ih imate, obratite nam se i mi ćemo to sprovesti u delo.

Nije nepoznato našim građanima, da su nam ostavili sva javna preduzeća, ustanove, državne organe, infrastrukturu uništene i razorene. I danas se pitamo kuda su to oni želeli da nas odvedu. Neki zbog svoje nesposobnosti, većina zarad svog interesa, bili su spremni da sve ono što je radilo i gradilo, pretvore u pepeo. I danas se isti ti ljudi, kako sam na početku ovog svog obraćanja rekao, ponovo pojavljuju bez imalo stida i nude nam, da nastave tamo gde su stali 2012.g.

28.12.2012.g. VPD imao je dugovanja od preko 40.000.000 din. Za manje od godinu dana isplatili smo sve i sada smo ponovo poželjni partner svim dobavljačima.

2012.g. u našem pogonu prerađivali su manje od 4.000 kg mesinga a za samo godinu dana oko 18.000 kg sa manje angažovanih radnika.

2012.g. nije imalo ni jedne krave u domu a sada imamo preko trideset grla rogate stoke.

Očistili smo nekoliko deponija u krugu ustanove. Izgradili nov fudbalski teren, prokrčili samonikli bagrem na 7,5 ha, i sada proizvodimo sami hranu za ishranu naših štićenika. Proizvodimo cveće, uvodimo nova radna zanimanja.

Renovirali smo skoro celu ustanovu i sada su uslovi za život i rad mnogo bolji.

Skoro da nema dana da ne pružamo podršku našem gradu, ustanovama, udruženjima, školama, eparhiji.

Kao kruna svog rada odpočeli smo sa izgradnjom pravoslavnog hrama u krugu ustanove povećenog svetih Filimona i Onisima.

I da vam nebih puno govorio o ovoj ustanovi, prikazaću vam samo nekoliko slika, kako je sve to izgledalo a kako to izgleda sada, uz opasku da je za ovakav rezultat neophodan svakodnevni rad, svih službenika i štićenika, u trajanju od pet ipo godina, na čemu sam im puno zahvalan. “