Ванредна конференција за медије – 22.06.2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 22.06.2018. год., одржана je ванредна конференција за медије. На конференцији су говорили члан Градског одбора Иван Манојловић и Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

 

 

“ Даме и господо новинари, добар дан и добродошли на конференцију за медије СНС ГО Крушевац.

Тема данашње конференције је недавно одржана својеврсна трибина, и ако су то назвали форум „Истиномера“ под насловом „Ко мрси конце грађанима Крушевца“. На трибини која је одржана у једном од угоститељских објеката у граду присуствовали су и наши  суграђани, новинари гђа. Нада Будимовић и госп. Славиша Миленковић. Крушевљанин „по потреби“ као и његов брат, госп. Трифуновић… и гости а чућете на каквој бицикли из Београда активисти НВО ЦРТА.

Покушаћу зарад грађана Крушевца и Србије да појасним ствари, а грађани и ако већ добро знају, моћи ће да утврде своја мишљења о оваквим и сличним активностима које за циљ имају подривање система изношењем паушалних и нетачних информација.

Хвала онима који су се јавили са питањима попут „Ко су ови што дођу са стране да нам говоре како ми у Крушевцу живимо“ , „ Да ли су ови слепи код очију па не виде разлику данас и пре пар година“и сл. Драги суграђани, нису они слепи али јесу заслепљени.

Али хајдемо корак по корак да би затворили ову причу једном за сва времена.

Најпре бих желео да питам ове који се наводно боре за демократију, за угрожену слободу мишљења, за страх итд. Свакаквих измишљотина је било … Па да ли су одржали трибину у сред града? Да ли их је неко спречавао да кажу шта су наумили? Није ли то довољан показатељ демократије и њихов демант самих себе? Како не смеју, како се боје… не би ли себе приказали као некакве жртве ?

Има их 10-так који немају никакву пажњу грађана Крушевца. Слободно се окупљајте. Слободно причајте шта желите и аплаудирајте сами себи па онда перите руке од тог аплауза. Никога нити занимате, нити ико верује у ваше лажи и зато немате саговорнике.

Али идемо даље…

Невладине организације у Србији, најчешће су у ствари Владине али Влада других земаља и интересних група којима не одговара Србија која напредује.

Бројни српски утицајни медији и невладине организације добијају десетине и стотине хиљада евра из иностранства само да би константно изазивали политички хаос и нестабилност у Србији. И ово је већ добро позната чињеница.

Невладина организација ЦРТА, која је иначе и организовала ову несрећну трибину у Крушевцу, један је од најбољих примера како се покушава дестабилизација државе од стране спољних фактора.

НВО „Црта“, која званично прати изборе, а заправо служи за прослеђивање пара активистима који стоје иза протеста као што је на пример „жута патка“ је од 2014. до 2016. добила тачно 105.903 евра, 34.613 шведских круна и чак 995.387 америчких долара! Њима новац чак директно шаље и Стејт департмент!

Не можемо а да се не подсетимо на речи Сигмунда Графа који је рекао „ Једна од најчуднијих појава је што се заваравамо да од зависних људи можемо очекивати независна мишљења“.

И то није проблем. Србија је демократска земља. Свако има право на свој став, на слободу кога и шта подржава… Ружно је, што се неко ко се бави новинарском професијом, у одређеним ситуацијама, када то није умесно, позива на то занимање. Изузетно ценимо и поштујемо то часно занимање.

Сматрамо да је посао новинара да истинито и благовремено обавештава јавно мњење а онда смо сведоци да неко се представи као новинар а затим изнесе низ неистина. И новинари имају право да буду и присталице и чланови и политичких организација али онда реците то тако. Нема разлога да новинарска професија буде параван јер је тиме унижавате а онда се наводно питате где је подршка колега у томе.

Ако после „новинара“ Цветковића који је наводно отет да би се оптужио председник Србије госп. Александар Вучић имамо и овакве „новинаре“ који делују апсолутно и искључиво опозиционо и на страни оних који желе пошто пото да уруше систем, довешће се у питање потпуно шта представља новинарска професија. Замислите један дневни лист који управо сарађује са НВО ЦРТА који је чак јуче пренео да је „ Цветковић злоупотребљен у пропагандне и политичке сврхе власти“. Наводно нестане новинар. Нападну отворено председника државе да га је убио, човек два дана не спава и ангажује све ресурсе да се пронађе а онда се испостави да је новинар лажирао отмицу. Сада од стране тих истих који су позивали на линч председника државе тај није „новинар“ али власт је крива опет!? СРАМОТА!!!!

Али хајде да то оставимо на савест њима… да се вратимо на теме овог „ФОРУМА“

Лаж су страни инвеститори !?

Обећали смо да ћемо покренути производњу!?

Последњих 5 година мање запослених него раније!?

Та иста ЦРТА је покретач сајта ОТВОРЕНИ ПАРЛАМЕНТ који је замрачила потпуно када смо усвајали буџет Републике Србије за 2018.годину.

Замислите такав гест некога ко није желео да прикаже развојни буџет Р. Србије са одличним финансијским показатељима сада се усуђује да пошаље представнике у Крушевац да постави питање трошења буџета Града. А то како се троши у наставку ћу да Вам покажем.

Тај сајт црте није се замрачивао када су они које ЦРТА подржава у парламенту малтретирали жене, када су псовали мртве мајке, али су знали да га замраче када се расправљало о једном од најбољих буџета у последњих 40 година.

Али хајде да одговоримо на ове њихове тврдње!

1. Лаж о страним инвеститорима у Крушевцу?

И то само пар дана од када је председник Републике отворио немачку фабрику Кромберг и Шуберт која већ сада запошљава око 600 радника. Инвестиција која ће до 2020.године упослити 2500 радника.

ЛИДЛ. Инвестиција од 10 милиона евра на 2500 м2 који је завршен и чека отварање где ће бити упошљено 50 радника.

У плану су НЕПИ 15 милиона евра који планира да упосли 300 радника

Билдинг Енерџи биоенергана 26 милина евра

2. Нисмо покренули производњу!?

Обезбедили смо УППР за Трајал који данас ради и од свог рада редовно исплаћује плате.

Оспособљена је и ревитализује се и ХИ Жупа која је већ увела и нове производе

Оспособљена је пекарска индустрија Бранко Перишић и оживљена из стечаја

ФАМ Крушевац је витална и такође недавно отворила нови погон

14. Октобар је продат чешкој компанији у чијем власништву и ТАТРА и која стабилизује тешко урушен производни систем.

Јел то није довољно?

Хоћемо да говоримо о новој инвестицији Хенкел Мерима и инвестицију од 20 милиона евра у изградњу фабрике за производњу детерџената за посуђе? Треба ли да поменемо Купер Тајер компанију која инвестира додатних 130 милиона евра у проширење постојећих погона у Крушевцу?

3. Незапослених више у последњих пар година!?

2008. године – 28237 запослених у Крушевцу

2012. године – 24405

2013 године – 24428 (СОЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ 14.ОКТОБАР И ТРАЈАЛ)

2014. године – 23862

2015.године – 30331

2016. године – 29629

Последњи квартал 2017 – 30535

НЕЗАПОСЛЕНИХ 30.06. 2012 16.082

НЕЗАПОСЛЕНИХ 31.12.2012 15.930

НЕЗАПОСЛЕНИХ 31.12.2014 15487

НЕЗАПОСЛЕНИХ 31.12.2015 15704

НЕЗАПОСЛЕНИХ 31.12.2016 14943

НЕЗАПОСЛЕНИХ 31.12.2017 13551

НЕЗАПОСЛЕНИХ 31.05.2018 12.849

Од када је СНС преузела власт број незапослених лица смањен је за 3.000 лица, упоређујући крај 2012 и 2018 тј. за 3.233 од када смо преузели вођење града до данас.

На нивоу Србије са 25.5% на 13% је смањена стопа незапослености.

Је ли то истинита тврдња и информисање грађана да поред оволико труда и оваквих резултата неко дозволи себи а који ништа није урадио за овај град да „ Међутим ништа се није десило“ ?

Зашто присутне из ДС-а нисте питали а имали сте прилику Ко је уништио привреду Крушевца? Ко је девастирао целу државу? Покрао! Ојадио! Ко је уништио конфекцију Црвена Звезда? Ко је уништио фабрику уља? Али ево још питања за вас која нисте поменули… ко је уништио Савремени Дом? Ко је имовину предузећа (изузетно скупе машине) распродавао на Кг да би радницима исплаћивао плате?Ко је уништио 22. Јули?

Говорили су на трибини позивајући се на културу! На ту тако осетљиву тему. О култури је говорио неко коме свака трећа реченица НЕ садржи псовку. Који од све те културе је говорио „Шта радите лудаци“ , називао присталице СНС која има скоро 70% подршке грађана лудацима! Дакле дођете у Крушевац и 70% грађана назовете лудацима!? О култури је говорио и човек који замислите за своје рођено дете каже „ Ја ћу да га шутнем негде одавде“. Па шта би такав урадио туђој?

Један од учесника трибине константно набраја „ Ја када бициклом водим дете у вртић прођем поред странке“, „Ја када бициклом идем….“ , „ Преживљава“… А када га је вођа трибине упитала да ли је био скоро у Крушевцу, одговорио да није од прошле зиме када је ишао на Копаоник!?

Вероватно је бициклом ишао на зимовање. Вероватно је преживљавао и на скијању на једној од цењенијих скијалишта у Европи. Вероватно је подржавао и протест против поскупљења горива јер та „бицикла“ сигурно пуно троши.

Њихова култура најбоље говори о њима јер су пуни стручних термина попут „папазјанија“ док најпогрдније вређају свој народ и своју државу.

Срећа за трибину па су тако несрећници имали одличну публику где је осим оних којима је похвала да су увек део неких протеста, већи део присутних, како рече један од њих из ДС. И понуди се човек лепо на крају трибине, председник савета пензионера ДС да следећи пут дођу у просторије ДС-а да држе трибину. А ми их питамо, па зашто не одосте одмах и сада тамо него се окупљате у кафани како би сте покушали да обманете грађане?

И нека су лоше и ружне наше фонтане. И нека је можда по вама „безморално“ што постављамо споменик Кнегињи Милици. И нека су страни инвеститори, и да их је још више јер ћете имати више разлога да мрзите. И нека је све више запослених . И нека је нама наша брига о грађанима који су нам са 70% поверили да бринемо о њима, а ви поштујте новац онога који вас финансира и трошите га овде. Бар ето на неки начин и тај новац надам се потрошићете у Србији а ми који волимо наш град водићемо се и даље мотом „За Крушевац није ништа довољно добро ако није најбоље.“