REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 14 . APRIL 2015. (VIDEO)

Hristos Vaskrse! Dragi predstavnici medija, želim vam povodom tog radosnog praznika puno sreće i uspeha u radu!

Danas je sazvana konferencija za novinare jer želimo da najavimo sportski spektakl, veterpolo utakmicu reprezentacija Srbije i Rusije, koja se igra u okviru Svetske lige, a šampionsku titulu brani naša reprezentacija,  i da objavimo da je potpredsednik Srpske napredne stranke, Bratislav Gašić sa svojom porodicom ktitor hrama Svetog Jovana na Bagdali!

Ovoga puta pored mene obratiće vam se Saša Stefanović, predsednik Vaterpolo kluba „Rasina“ i Nemanja Marjan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Poznato vam je da je Srpska napredna stranka uvek sa svojim narodom, da je deli sudbinu i da se trudi da podeli i radost i , ako je u mogućnosti, da olakša teškoće realnog života. Tako je i ovog puta na Vaskrs bila sa svojim sugrađanima i delila Vaskršnja jaja. Delegacije naše stranke, obišle su one koji za taj pranznik nisu sa svojim najbližima. Posetili su Dom za decu „Jefimija“, Dečije odeljenje Kruševačke bolnice, Gerontološki centar…Kako su to preneli mediji, na Vaskrs na Bagdali, osveštan je novi hram Srpske pravoslavne crkve, posvećen Svetom Jovanu . Bilo je pisanja i nagađanja , naročito po kruševačkim portalima, ali u konotaciji koja nije primerena jednom takvom gestu ktitora Crkve Sv. Jovana na Bagdali. No, to pisanje nema karakter večnosti, jer se sasvim sigurno ne posvećuje Bogu, već sitnosopstveničkim interesima, njihovih patrona.

U nedelju na Bagdali u prisustvu brojnih vernika, predstavnika političkog i javnog života grada, episkop kruševački gospodin David, uz sasluženje sveštenstva osveštao je na Bagdali kamen temeljac i u temelj položio Povelju za Crkvu Svetog Jovana Krstitelja, čiji je ktitor porodica Gašić.

Porodična slava, porodice Gašić je Sveti Jovan Krstitelj i ova Crkva čiji on ktitor , zajedno sa članovima svoje porodice, posvećena je preteči, proroku i krstitelju Jovanu. Ministar odbarne Bratislav Gašić tom prilikom, koji je sa svojom i porodicom brata Bobana prisustvovao osveštavanju kamena temeljca budućeg hrama koji bi, očekuje se, trebalo da bude završen do Vidovdana. Najavio i da će se za Vidovdan krenuti sa izgradnjom još jednog hrama. Radove na crkvi izvodi renomirana građevinska firma Vlasinac igda, a ta firma iza sebe ima radove na oko 10 crkava, što garantuje da će se ispoštovati rok i da će za Dan Kruševca, za Vidovdan, biti završena.

Kao što znate, večeras se odigrava vaterpolo utakmica Rusija : Srbija, u okviru Svetske vaterpolo lige. Sve je urađeno da Kruševac bude ponovo izvanredan domaćin. Poznato je da je Srbija u Kruševcu igrala 2011. kada je neočekivano poražena od Nemačke 9:8. Pre toga na turniru Trofej Jugoslavija 2000 Kruševac je, ali na otvorenim bazenima bio izvanredan domaćin.

Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. S obzirom na važnost utamice, biće sprovedene mere bezbednosti najvišeg nivoa, a za realizaciju sportskog nadmetanja ovog ranga, biće angažovana licencirana lica.

Sa nadležnim službama dogovorena je montaža tribina i semafora. Prostorije Sportskog centra koje će se koristiti za potrebe održavanja utakmice su okrečene, rasveta funkcioniše besprekorno, a sređene su i zelene površine. Komunalne i inspekcijske službe pojačano će tretirati prilazne puteve.

Tim povodom obratiće Vam se Saša Stefanović predsednik Vaterpolo kluba Rasina-odnosno Nemanja Marjan, generalni sekretar Vaterpolo kluba Srbije i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Srpski vaterpolisti su juče oko 17.30 stigli u Kruševac, gde večeras u 19 sati  igraju  protiv Rusije poslednju utakmicu u grupi kvalifikacija Svetske lige. Srbija još samo teoretski može da izgubi prvo mesto a ta teorija se svodi na pobedu Rusije od najmanje deset golova razlike. U to ne veruju ni samo igrači koje predvodi selektor Erkin Šagajev. Srbija je zabeležila svih pet pobeda u grupi. U prvom delu u Astrahanu je savladala Rusiju 17:8 igrajući sa podmladjenim sastavom. To je bio i jedini poraz domaćina predstojećeg svetskog prvenstva.

Imamo obavezu da odigramo dobro i pobedom stavimo tačku na uspešnu seriju. Razlika u kvalitetu je na našoj strani ali to treba pokazati u bazenu. U svakom slučaju tražiću najozbiljniji pristup jer je red da se publici u Kruševcu predstavimo u lepom izdanju – rekao je selektor Dejan Savić.

Pre sinoćnog treninga organizovan je susret sa medijima u čemu je učestvovao i jedan od partnera VSS renomirana firma OMV.