Redovna konferencija za medije – 11.07.2018.

36941105_2051211731794197_6339167554740682752_nU prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 11.07.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske naprede stranke u Kruševcu.

Ni Rasinski okrug nisu zaobišle vremenske nepogode koje su u proteklih par dana nanele katastrofalnu štetu na usevima, ali i na objektima u Srbiji. Od početka meseca na našoj teritoriji palo je oko 55 litara vode po metru kvadratnom. Padavine kod nas na svu srecu nisu izazvale poplave ali su dovele do stvaranja bujičnih vodotokova na pojedinim delovima putne infrastrukture. Protekle nedelje naseljena mesta Žabare, Malu Vrbnicu, Trebotin i Meševo zahvatilo je nevreme. Olujnii vetar i grad uništili su, prema preliminarnim informacijama oko 250 ha useva, od cega su najviše stradale bašte, oko 50 ha pšenice i 200 ha kukurza. Štab za vanredne situacije grad Kruševca konstanstno je na terenu i vrši procenu nastale štete. Sva domaćinstva ali i registrovana poljoprivredna gazdinstva štetu mogu prijaviti svakog radnog dana u kancelarijama MZ .

Ono što je trenutno aktuelno na teritoriji grada Kruševca, a u organizaciji Službe MZ, je nasipanje i ravnanje poljskih puteva. Služba MZ prepoznala je potrebu da svim meštanima seoskih područja omogući lakši prilaz obradivim površinama na kojima u toku letnjih meseci provode najveći deo svog vremena. Trenutno su u toku radovi na poljskim putevima u Majdevu, Pepeljevcu, Đunisu, Lomnici i Žabaru. Sa sličnim radovima u narednom periodu počeće se i na teritoriji prekomoravskih naseljenih mesta.

Lokalna vlast, na čelu sa SNS, aktivno radi na poboljšanju uslova života svih građana, kako u gradskom, tako i na seoskom području. Da Vas podsetimo da je u proteklom periodu odrađeno vise kilometara kanalizacije u seoskom području, a u toku su i radovi na regulaciji Garskog potoka, koji je decenijama mestanima Pakasnice bio jedan od gorućih problema. Izgrađeni su i kilometri asfalta širom teritorije našeg područjakoji su dodatno doprineli sveobuhvatnom regulisanju bezbednijeg saobracaja u našem gradu.

Ovom prilikom, zbog čestih pitanja sugrađana, moram da podsetim da godinama unazad pri GO SNS KŠ deluje savet za pravna pitanja. Svi koji imaju bilo kakve pravne nedoumice, pravni savet mogu dobiti od pravnika iz saveta, koji svake srede pružaju iste svim sugrađanima grada Kruševca, bez obzira na stranačku pripadnost.