Редовна конференција за медије – 11.07.2018.

36941105_2051211731794197_6339167554740682752_nУ просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 11.07.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

Поштовани представници медија, добар дан и добродошли на конференцију за новинаре Градског одбора Српске напреде странке у Kрушевцу.

Ни Расински округ нису заобишле временске непогоде које су у протеклих пар дана нанеле катастрофалну штету на усевима, али и на објектима у Србији. Од почетка месеца на нашој територији пало је око 55 литара воде по метру квадратном. Падавине код нас на сву срецу нису изазвале поплаве али су довеле до стварања бујичних водотокова на појединим деловима путне инфраструктуре. Протекле недеље насељена места Жабаре, Малу Врбницу, Треботин и Мешево захватило је невреме. Олујнии ветар и град уништили су, према прелиминарним информацијама око 250 ха усева, од цега су највише страдале баште, око 50 ха пшенице и 200 ха кукурза. Штаб за ванредне ситуације град Kрушевца констанстно је на терену и врши процену настале штете. Сва домаћинства али и регистрована пољопривредна газдинства штету могу пријавити сваког радног дана у канцеларијама МЗ .

Оно што је тренутно актуелно на територији града Kрушевца, а у организацији Службе МЗ, је насипање и равнање пољских путева. Служба МЗ препознала је потребу да свим мештанима сеоских подручја омогући лакши прилаз обрадивим површинама на којима у току летњих месеци проводе највећи део свог времена. Тренутно су у току радови на пољским путевима у Мајдеву, Пепељевцу, Ђунису, Ломници и Жабару. Са сличним радовима у наредном периоду почеће се и на територији прекоморавских насељених места.

Локална власт, на челу са СНС, активно ради на побољшању услова живота свих грађана, како у градском, тако и на сеоском подручју. Да Вас подсетимо да је у протеклом периоду одрађено висе километара канализације у сеоском подручју, а у току су и радови на регулацији Гарског потока, који је деценијама местанима Пакаснице био један од горућих проблема. Изграђени су и километри асфалта широм територије нашег подручјакоји су додатно допринели свеобухватном регулисању безбеднијег саобрацаја у нашем граду.

Овом приликом, због честих питања суграђана, морам да подсетим да годинама уназад при ГО СНС KШ делује савет за правна питања. Сви који имају било какве правне недоумице, правни савет могу добити од правника из савета, који сваке среде пружају исте свим суграђанима града Kрушевца, без обзира на страначку припадност.