Редовна конференција за медије – 04.07.2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 04.07.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

 

“ Поштовани представници медија, драги суграђани, добар дан и добродошли на конференцију за новинаре ГО СНС КС.

Сви путеви протеклог викенда водили су у Крушевац. Поред крушевљана, у граду су због спектакуларног концерта Здравка Чолића боравили и бројни посетиоци из других градова. Невероватан наступ једне звезде попут Здравка Чолића испратило је око 30.000 људи који су се скупили у нашем граду из целе Србије. Да је ово заиста био концерт деценије у Крушевцу говори податак да је простор између Слободишта и Ватрогасног дома био скоро тесан за многобројне посетиоце истог.

Концерт у организацији града Крушевца, а као поклон пријатеља града Крушевца грађанима, памтиће се дуго. Морамо да напоменемо да је концерт  Здравка Чолића имао и хуманитарни карактер, јер су у продају биле пуштене посебне ВИП улазнице по цени од 5.000 динара, а сав новац је отисшо за лецење девојчице из Мудраковца, Наталије Сталетовић, која има 10 година и која је оболела од карцинома крвних судова. На сваком улазу су такође стајале кутије за добровољни прилог где су и грађани могли дати свој допринос овом хуманом чину.

Овом приликом се захваљујемо свим грађанима који су изашли у сусрет овој акцији.

Поред овог спектакуларног догађаја, грађани су уживали и у манифестацији „Крушевац кроз облаке“, која се одвијала у парку на Багдали. У току два дана трајања манифестације, суграђани, али и посетиоци, могли су да уживају у различитим садржајима. Поред подизања и спуштања балонима, присутнима је на располагању била Панорама, али и различите школе, стреличарства, параглајдинга… У оквиру ове манифестације одржана су и два велика концерта, где су се публици представили група Ван Гог и Дејан Петровић Биг Банд. Морамо да напоменемо да је интересовање за овај фестивал из године у годину све веће.

У конкуренцији свих градова Србије град Крушевац овогодишњи је добитник признања, шампион развоја у категорији „Промоција туризма и културе“ за коју је конкурисао са манифестацијом „Средњовековно венчање“, код НАЛЕД-а и РТС-а. У оквиру овог конкурса аплицирано је у 5 разлицитих области: привреда, инвестиције, туризам, локална самоуправа и сервис грађана. Поносни смо што је још једно признање стигло у наш град и што је град Крушевац препознат као средина која улазе у побољшање услова културе и туризма.

Град Крушевац је од Клуба привредника града, а на иницијативу крушевљанина господина Братислава Гашића, недавно добио на поклон споменик Кнегињи Милици.

Наш град, некадашњи царски град, коначно је добио спомен обележје какво и заслужује, што ће допринети и додатној промоцији културног наслеђа.

Локална самоуправа града Крушевца и даље активно ради на побољшању услова живота и рада свих грађана, такође и више су него уочљиви резултати рада и залагања руководства града на изградњи неопходне инфраструктуре. Поред успешно реализованих радова на кружним токовима, фонтанама, парковима, тренутно су у току радови и на асфалтирању појединих улица, а као пример наводимо и улицу Јована Ненада у Лазарици, који почињу данас.

Српска напредна странка, као стожер власти у Крушевцу, изражава задовољство због позитивних коментара суграђана који свакодневно упућују подршку и захвалност на инфраструктурним радовима, уз помоћ којих град Крушевац изгледа попут великих европских метропола. Такође само речи хвале стижу нам и за успешно реализован бесплатан концерт деценије Здравка Чолића у Крушевцу. Подршка од суграђана нам и те како значи, а ми ћемо се у наредном периоду трудити да ослушкујемо њихове потребе и оправдамо указано поверење. “

Capture