Konferencija za novinare, 11.03.2020.

Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare GO Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Srpska napredna stranka ne gradi politiku i budućnost Srbije na snovima i mašti, već na realnim osnovama koje svakodnevno nadograđuje kako bi svom narodu omogućila bolje mesto za život i rad. Da je trud, požrtvovani rad i zalaganje čelnika SNS prepoznat i podržan od strane naroda potvrđuju i redovi naših sugrađana, koji su bez obzira na loše vremenske prilike istoga dana kada su izbori i raspisani, čekali i po nekoliko sati kako bi svojim potpisom dali podršku listi Aleksandar Vučić – Za našu decu. Kruševljani su na taj način još jednom pokazali kome veruju i koga biraju. Koristimo priliku da se našim sugrađanima zahvalimo na podršci koju su nam ukazali i što smo uspeli u rekordno kratkom roku da skupimo veliki broj potpisa podrške i predamo liste među prvima u Srbiji i za lokalne izbore. Izborne liste su usvojene, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou i na predstojećim izborima na glasačkom listiću za parlamentarne i lokalne izbore biće pod rednim brojem 1.

Na našoj listi za lokalne izbore predložili smo 70 uspešnih ljudi, članove SNS koji će vredno raditi u naredne 4 godine za svoj grad i sugrađane. Posao odbornika obavljaće efikasno i odgovorno. Među kandidatima za odbornike imamo puno mladih, obrazovanih ljudi, koji će zajedno sa našim starijim, iskusnijim članovima koji iza sebe imaju dosta životnog iskustva dati sinergiju, potrebnu za realizaciju programa daljeg razvoja i unapređenja Kruševca. Nosilac liste je dosadašnja gradonačelnica Jasmina Palurović i posnosni smo što na listi od 70 odbornika čak 31 osoba su žene. Takođe trudili smo se da na listi bude zastupljeno što više naseljenih mesta, a podsetićemo da Kruševac ima 101 naseljeno mesto.

Za parlamentarne izbore Kruševac na listi predstavljaju 4 kandidata koji su svojim radom, obrazovanjem, stučnošću, angažovanjem i sposobnostima zaslužili da budu naši predstavnici, dok Rasinski okrug ima ukupno 8 kandidata, što je najveći broj kandidata koje su Kruševac i Rasinski okrug imali na listi od strane neke političke stranke u Srbiji. Posebno smo ponosi na našu kandidatkinju Nevenu Đurić koja je kao polaznica Akademije Mladih lidera dobila priliku da predstavlja naš grad i nalazi se na visokom 38 mestu liste.

Pred nama je 50 dana izborne kampanje, koja će ujedno biti i jedna od najdužih kampanja ikada. Razgovaraćemo sa svakim sugrađaninom, svaku ulicu i sokak obići ćemo kako bi predstavili naše planove i program za predstojeće 4 godine, a sve u cilju da što efikasnije i više rešimo probleme naših sugrađana na terenu. Prethodnih 8 godina dokazali smo da smo radili u interesu građana i rešavanju njihovih problema i potreba. Nismo se bavili davanjem praznih obećanja, već smo se bavili radom kako da Kruševac učinimo boljim mesto za život.

Naša stranka napravila je plan za budućnost, program SRBIJA 2025 u kome su ključne tačke regionalno povezivanje, produbljivanje finansijskog tržišta, reforma obrazovanja, osnaživanje javnih preduzeća, održiva ekonomija, kao i mere kojima ćemo drastično smanji proporciju mladih ljudi koji odlaze iz zemlje. Plan je da na kraju 2025. godine prosečna plata u Srbiji iznositi 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 440 evra i to je ono što za kratko vreme možemo i moramo da uradimo. Najvažnija borba u narednom periodu je borba za mlade ljude. Jedan od gradova na kojima je stavljen akcenat jeste i Kruševac, gde će se rešavati infrastrukturni, komunalni problemi, ali i problemi i potrebe u sferi kulture, obrazovanja, sporta i mladih.

Video sa konferencije možete pogledati na sledećem link-u:
https://youtu.be/aATl8RjMumU