GO SNS Kruševac najoštrije osuđuje jučerašnji vandalizam, nasilni upad u Narodnu skupštinu i uništavanje javne imovine

Članovi gradskog odbora SNS Kruševac osuđuju jučerašnji vandalizam, nasilni upad u Narodnu skupštinu i uništavanje javne imovine.

Protesti jesu legitiman način da se iskažu stavovi i nezadovoljstvo, ali je svima jasno da jučerašnje okupljanje i ponašanje ljudi na ulicama Beograda nisu imali za cilj to, već da su pretvoreni ili čak podstaknuti sa ciljem da se završi posao koji su tzv. lideri opozicije pokrenuli, a to je urušavanje Srbije i dolazak na vlast bez izbora i preko ulice.

Deo tih „lidera“ je bio na ulicama i jasno se vidi da su radili na ovom „spontanom“ okupljanju građana, na podstrekivanju na nerede, posebno putem društvenih mreža i uz podršku svojih medija.

Građani su svoje predstavnike izabrali na izborima i jasno pokazali koji program podržavaju i u kom pravcu žele da Srbija ide. Situacija sa koronom je teška u čitavom svetu i Srbija je uložila sve napore i resurse da se pripremi za dugotrajnu borbu protiv ovog nevidljivog neprijatelja, koja neće biti nimalo laka.

Disciplina i poštovanje mera prevencije su način na koji svi građani mogu da doprinesu u ovoj borbi, a jučerašnje okupljanje ljudi, bez zaštitnih maski, nepoštovanje fizičke distance i dovođenje u opasnost male dece nisu nešto što doprinosi ovoj borbi.

Apelujemo na sve građane da poštuju mere prevencije, da nose zaštitne maske i da mirnim putem iskažu svoje stavove jer im to Ustav i Zakoni garantuju, ali nikako da se to čini nasilnim putem.