Vanredna konferencija za medije GO SNS Kruševac

Danas je održana vanredna konferencija za medije GO SNS Kruševac na kojoj se predstavnicima medija obratio Nenad Andrić, predsednik GO SNS Kruševac.

U nastavku se kaže:

Poštovani predstavnici medija,

Dobar dan i dobrodošli na vanrednu konferenciju SNS GO Kruševac.

Juče smo ponovo imali prilike da vidimo kakva Srbija ne želimo da budemo. Ako je neko sumnjao u namere pojedinaca juče je definitivno mogao da se uveri, da protesti nisu organizovani da bi se usprotivili merama koje se predlažu u borbi protiv nevidljivog neprijatelja COVID-19. Njihove namere se nisu promenile, nikakve Gandijevske slične metode o kojima su čitali na internetu nisu njih same promenile. Oni i dalje žele samo vlast i fotelje bez izbora, mimo volje građana i na sve su spremni da taj cilj ostvare.

Posle jučerašnjeg obraćanja predsednika Aleksandra Vučića i izjave da se neće uvesti policijski čas u Beogradu kao mera u borbi protiv virusa, svako normalan bi očekivao da se protesti neće više organizovati. Oni su naprotiv ponovo iste organizovali, ali i prošli put po Srbiji, kao da je cela Srbija trebala da bude uvedena u policijski čas. Njihov cilj je da se Srbija prikaže kao nestabilna zemlja, u kojoj ne vlada demokratija, gde se volja naroda ne iskazuje na izborima, već na ulici i da mi kao građani ove zemlje nismo sposobni da samostalno vodimo našu državu. Dozvolili su da huligani i nasilnici koje su oni pozvali i doveli na skupove prevladaju, da građane koji su na miran način želeli da pokažu svoje stavove oteraju i obeshrabre i da unišavaju javnu imovinu. Čak su i neki od njih samih okusili stavove tih huligana na sebi.

Ponašanje i divljanje učesnika protesta koja smo gledali prethodna dva dana u Beogradu, a od juče u nekoliko gradova u Srbiji, najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da reaguju, da krivce za napade na pripadnike MUP, građane i javnu imovinu privedu pravdi i kazne u skladu sa zakonom.

Apelujemo još jednom na sve građane da budu obazrivi, da poštuju mere preventive i da zaštite sebe i svoje najmilije od nevidljivog neprijatelja. Budimo odgovorni!

Živeo Kruševac!

Živela Srbija!

Video možete pogledati na sledećem link-u: https://www.youtube.com/watch?v=qUjsV_HlYbM