Редовна конференција за новинаре, 12.09.2018.

САОПШТЕЊА 12. септембра 2018.
viber image

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 28.08.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање. Поштовани представници медија добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Градског одбора Српске Напредне Странке у Kрушевцу.

Поштовани представници медија, добар дан , и добродошли на конференцију за новинаре ГО СНС у Kрушевцу.

У протекле две године на територији Расинског округа изграђено је 110 километара како градског, тако и сеоског пута, који су обећани крушевљанима од стране градке власти и СНС као стозера у њој. Овај податак, само је један од показатеља да дата реч за нас има тежину и да се обећано мора испунити, што раније, морате признати, није била пракса.

viber imageјхкн

Српској напредној странци није било лако да поврати давно изгубљено поверење народа у владајући режим. Многи пре нас обећавали су куле и градове, а та обећања имала су век трајања. Трајала су таман толико док се избори не заврше. А онда се све настављало онако како је и било. Они који су обећавали, бринули су о сопственим џеповима, сопственим фотељама и сопственим интересима.

Понављам, знамо да Вам предходна искуства нису уливала поверење ни у једну политичку струију, те осећам обавезу да Вам са ове говорнице захвалим у име свих оних које сте подржали,а који чине све напоре, како би створили што боље услове за напредак овог града.

Дуго је нас град био запостављан.  Дуго је био невидљив за инвеститоре, туристе, па и за саме крушевљане. Сведоци сте, да смо уложили надљудске напоре, како би крушевачку привреду подигли на ноге. Период транзиције био је погубан за некадашњи царски град. Остали смо без индустријских гиганата, а многе породице без икаквих прихода, није било лако покренути се са мртве тачке.  Данас је ситуација знатно боља, најпре смо успели да инфраструктурно уредимо град и да створимо повољну пословну климу, која је привукла стране инвеститоре, који сада радо отварају нова радна места у насем граду. По угледу на развијене Европске земље,схватили смо, да је основ сваког напретка, а поготову индустријског, добра путна инфраструктура. Данас Kрушевац има преко 10 кружних токова.

Знам да ће злонамерници рећи да нам оволики број није потребан, али градњом ових кружних токова, убрзавамо саобраћај и чинимо га безбеднијим. Уз то тешки саобраћај усмеравамо ка периферији града, што је у складу са нашим настојањима да нам град буде чистији, зеленији и без штетних гасова и буке. Подсећамо Вас да смо управо са том намером ушли у ред градова, који веома успешно обележавају Европску недељу мобилности, за шта и имамо многобројна признања.

viber imageџфџ

Без обзира шта мислили појединци и упркос њиховим најоштријим критикама, ми се нећемо поколебати и нећемо стати у намери да Kрушевац буде оно што је некад био. Поново ће људи из других градова долазити код нас у потрази за послом и бољим животом .

Морам да нагласим да се не граде само кружни токови у граду, не уређују само градске улице.

Знамо да постоје крушевљани и ван ужег центра града.

У току протекле недеље изградњом локалног пута у дужини од 7 км, испуњено је и обећање које је мештанима Срндаља и улице Јована Ненада, дао бивши градоначелник и крусевљанин Братислав Гашић. Тренутно је у току изградња локалних путева у насељеним местима Kаоник, Наупаре, Доњи Степос, Глободер и Мачковац, Гревци. Уз то, после више деценија, многа сеоска подручја прикључују се на канализациону мрежу и систем водоснабдевања.

Посао који обављамо захтеван је и одговоран, драго ми је што са поносом могу рећи, да смо сви ми који следимо идеологију председника Александра Вучића, а то је бржи, јачи и бољи учинак сваког појединца у опоравку и развоју наше земље, веома поносни на резултате рада и залагања државе, као и на напоре које председник свакодневно улаже у изналажењу што бољег решења које се тиче KиМ као и народа који живи на тим просторима. Поносимо се чињеницим да је је председник РС, посетом KиМ још једном доказао да је увек уз свој народ и да је народ уз њега, те да у потпуности оправдава улогу председника свих грађана Србије. Уз то, изузетна нам је част да истакнемо и то да је наш крушевљанин господин Братислав Гашић дао свој допринос боравећи на KиМ заједно са делегацијом председника РС.

Одговорна политка за бољи живот свих грађана РС, императив је СНС.

Јер је најлакше поставити штанд испред пијаце и прикупљати потписе, а политику водити из фотеље у дневној соби као што то ради наша опозиција.
Хвала.