Redovna konferencija za novinare, 12.09.2018.

viber image

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 28.08.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske Napredne Stranke u Kruševcu.

Poštovani predstavnici medija, dobar dan , i dobrodošli na konferenciju za novinare GO SNS u Kruševcu.

U protekle dve godine na teritoriji Rasinskog okruga izgrađeno je 110 kilometara kako gradskog, tako i seoskog puta, koji su obećani kruševljanima od strane gradke vlasti i SNS kao stozera u njoj. Ovaj podatak, samo je jedan od pokazatelja da data reč za nas ima težinu i da se obećano mora ispuniti, što ranije, morate priznati, nije bila praksa.

viber imagejhkn

Srpskoj naprednoj stranci nije bilo lako da povrati davno izgubljeno poverenje naroda u vladajući režim. Mnogi pre nas obećavali su kule i gradove, a ta obećanja imala su vek trajanja. Trajala su taman toliko dok se izbori ne završe. A onda se sve nastavljalo onako kako je i bilo. Oni koji su obećavali, brinuli su o sopstvenim džepovima, sopstvenim foteljama i sopstvenim interesima.

Ponavljam, znamo da Vam predhodna iskustva nisu ulivala poverenje ni u jednu političku struiju, te osećam obavezu da Vam sa ove govornice zahvalim u ime svih onih koje ste podržali,a koji čine sve napore, kako bi stvorili što bolje uslove za napredak ovog grada.

Dugo je nas grad bio zapostavljan.  Dugo je bio nevidljiv za investitore, turiste, pa i za same kruševljane. Svedoci ste, da smo uložili nadljudske napore, kako bi kruševačku privredu podigli na noge. Period tranzicije bio je poguban za nekadašnji carski grad. Ostali smo bez industrijskih giganata, a mnoge porodice bez ikakvih prihoda, nije bilo lako pokrenuti se sa mrtve tačke.  Danas je situacija znatno bolja, najpre smo uspeli da infrastrukturno uredimo grad i da stvorimo povoljnu poslovnu klimu, koja je privukla strane investitore, koji sada rado otvaraju nova radna mesta u nasem gradu. Po ugledu na razvijene Evropske zemlje,shvatili smo, da je osnov svakog napretka, a pogotovu industrijskog, dobra putna infrastruktura. Danas Kruševac ima preko 10 kružnih tokova.

Znam da će zlonamernici reći da nam ovoliki broj nije potreban, ali gradnjom ovih kružnih tokova, ubrzavamo saobraćaj i činimo ga bezbednijim. Uz to teški saobraćaj usmeravamo ka periferiji grada, što je u skladu sa našim nastojanjima da nam grad bude čistiji, zeleniji i bez štetnih gasova i buke. Podsećamo Vas da smo upravo sa tom namerom ušli u red gradova, koji veoma uspešno obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti, za šta i imamo mnogobrojna priznanja.

viber imagedžfdž

Bez obzira šta mislili pojedinci i uprkos njihovim najoštrijim kritikama, mi se nećemo pokolebati i nećemo stati u nameri da Kruševac bude ono što je nekad bio. Ponovo će ljudi iz drugih gradova dolaziti kod nas u potrazi za poslom i boljim životom .

Moram da naglasim da se ne grade samo kružni tokovi u gradu, ne uređuju samo gradske ulice.

Znamo da postoje kruševljani i van užeg centra grada.

U toku protekle nedelje izgradnjom lokalnog puta u dužini od 7 km, ispunjeno je i obećanje koje je meštanima Srndalja i ulice Jovana Nenada, dao bivši gradonačelnik i krusevljanin Bratislav Gašić. Trenutno je u toku izgradnja lokalnih puteva u naseljenim mestima Kaonik, Naupare, Donji Stepos, Globoder i Mačkovac, Grevci. Uz to, posle više decenija, mnoga seoska područja priključuju se na kanalizacionu mrežu i sistem vodosnabdevanja.

Posao koji obavljamo zahtevan je i odgovoran, drago mi je što sa ponosom mogu reći, da smo svi mi koji sledimo ideologiju predsednika Aleksandra Vučića, a to je brži, jači i bolji učinak svakog pojedinca u oporavku i razvoju naše zemlje, veoma ponosni na rezultate rada i zalaganja države, kao i na napore koje predsednik svakodnevno ulaže u iznalaženju što boljeg rešenja koje se tiče KiM kao i naroda koji živi na tim prostorima. Ponosimo se činjenicim da je je predsednik RS, posetom KiM još jednom dokazao da je uvek uz svoj narod i da je narod uz njega, te da u potpunosti opravdava ulogu predsednika svih građana Srbije. Uz to, izuzetna nam je čast da istaknemo i to da je naš kruševljanin gospodin Bratislav Gašić dao svoj doprinos boraveći na KiM zajedno sa delegacijom predsednika RS.

Odgovorna politka za bolji život svih građana RS, imperativ je SNS.

Jer je najlakše postaviti štand ispred pijace i prikupljati potpise, a politiku voditi iz fotelje u dnevnoj sobi kao što to radi naša opozicija.
Hvala.