Редовна конференција за медије – 18.10.2017.

САОПШТЕЊА 19. октобра 2017.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 18.10.2017. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

“ Поштовани представници медија, драги суграђани, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке Градског одбора Крушевац.

У овој недељи желимо да се осврнемо на оно најзначајније што се догодило у нашем граду.

Поводом дана ослобађања града Крушевца, у Првом и Другом светском рату који је обележен 14-ог октобра у Крушевцу, Влада Републике Србије одлучила је да баш у Крушевцу представи резултате рада у првих 100 дана.

Овом приликом министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је обишао зграду будућег факултета пољопривреде, док је министар за заштиту животне средине Горан Триван обишао обновљени Пионирски парк у који је уложено 40 милиона динара. У области екологије град Крушевац граби великим корацима напред, а то доказује и посета министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и министра екологије и заштите животне средине Горана Тривана на полагању камена темељца за Фабрику за пречишћавање отпадних вода.

Све је употпуњено присуством премијерке Ане Брнабић са министрима на свечаности преузимања крушевачке фабрике “14. Октобар”, некада перјанице Крушевачке индустрије, која је од 2015.год. била у стечају, а сада преузимањем фабрике од стране словачке МСМ групе, која послује у склопу Чехословак групације, има светлу будућност. Посета чланова Владе републике Србије завршена је посетом музеју где је одржана конференција за новинаре поводом представљања резултата рада за 100 дана.

Све ово само је још један пример колико Српска напредна странка ради у интересу свих грађана и у побољшавању услова њихових живота у свим сферама друштва.

Овом приликом желимо да се захвалимо председнику Републике Србије господину Александру Вучићу, господину Николи Селаковићу и господину Братиславу Гашићу који су три године вредно и неуморно радили када је долазак инвеститора у питању у град Крушевац и решавању проблема једног од некадашњих највећих Гиганата – 14. Октобар.

Град Крушевац треба да буде поносан што је толико уложено у њега и решавање свих проблема.

Град Крушевац треба да буде поносан што је данас град у који је Влада долазила 5 пута за 5 година, што раније није био случај, већ је само долазио по неки државни секретар.

Сведоци сте резултата Српске напредне странке који ће у будућности бити само бољи и наставићемо да радимо за бољу будућност.

За сам крај конференције истакла бих да се акција „Помозимо комсији“ Српске напредне странке на нивоу Србије наставља, па тако и у Крушевцу чланови Савета за спорт Српске напредне странке Крушевац, уз подршку Градског одбора Српске напредне странке, су спровели још једном ову акцију и том приликом помогли својим суграђанима у припремању дрва за предстојецу грејну сезону. “

1