REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 25. MAJ 2016 (VIDEO)

U sredu, 25. maja, u prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, portparol Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac.

Pogledajte kompletan video zapis sa konferencije.

U nastavku prenosimo integralnu verziju konferencije.

„Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Sutra, u Kruševačkoj Hali sportova, održaće se Sajam zapošljavanja. Divna prilika da poslodavci ponude radna mesta, a nezaposleni možda zasnuju radni odnos. Srpska napredna stranka podržava sve aktivnosti koje su usmerene ka otvaranju novih prilika u sferi privrede i ekonomije. Saopštili smo prošli put da se radi na dovođenju investitora i izražavamo nadu da će naredni Sajam zapošljavanja imati nova imena na strani poslodavaca.

Kao što znate Srpska napredna stranka uvek je podržavala mlade, znanje i nauku, pa s tim u vezi želim da pohvalim rad Centra za stručno usavršavanje i odnos Lokalne samouprave prema mladim stvaraocima. Kruševac je, pored 12 gradova, otvorio Naučni klub za omladinu, koji bi trebalo da iznedri velike umove. Raduje nas pozitivan odnos Lokalne samouprave koja se trudi i stvara interakciju sa naukom i mladima, naravno Kruševac ovim pokazuje da nije slučajno mesto u kom će biti otvoren Poljoprivredni fakultet, Ekonomski i Pravni. Za sada kao odeljenja Fakulteta sa Niškog unirveziteta, a u doglednoj budućnosti kao samostalni fakulteti sa središtem u Kruševcu.

jovana1

Što još jednom pokazuje da Srpska napredna stranka ono što obeća to i ispuni. Zato smo i dobili podršku više od 54% birača na lokalnim izborima.

U narednom periodu, čelnici Srpske napredne stranke u Kruševcu radiće na širenju i jačanju privrednih subjekata koji će proširiti svoje kapacitete i uposliti mlad, školovan kadar koji neće odlaziti iz našeg grada, naprotiv, jedan od zadataka biće i stvaranje uslova za povratak stručnih kadrova u svoj grad, a kasnije i da to svoje stečajno znanje primene u preduzećima i kompanijama u Kruševcu.

Nije prevelik zalogaj, znamo šta govorimo, znamo šta smo govorili, i znamo da možemo da ispunimo.

U subotu, 28. maja, održaće se Izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj će se izabrati rukovodstvo i utvrditi dalje političke smernice za sledeći četvorogodišnji period.

Kruševački naprednjaci podržaće Aleksandra Vučića za predsednika stranke.

Na tom skupu 16.000 naprednjaka iz Kruševca predstavlja 70 delegata.

Do sada, Bratislav Gašić obavljao je funkciju potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke, a sagledavajući njegove dosadašnje rezultate nadamo se da će i u narednom periodu obavljati odgovorne stranačke poslove.“

Redovna konferencija za medije (18. maj 2016)

U sredu, 18. maja 2016. godine, u prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu održana je konferencija za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac.

Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, portparol SNS Kruševac.

dunjicjovana

Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

„Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan.

Dobrodošli u nove prostorije, jedine prostorije u čitavoj našoj državi koje su u potpunosti u vlašništvu neke političke organizacije, konkretno u vlasništvu članova i simpatizera Srpske napredne stranke.

Novi prostor, naravno, ne znači i nova politika. U ovom slučaju znači nove rezultate, nove postavljene ciljeve za bolji i uspešniji rad i život građana Kruševca. S tim u vezi, mogu da najavim da su dogovori sa investitorima u fazi zaključenja ugovora.

Situacija u kojoj se nalazi Kruševac, a i ne samo Kruševac, već cela država, nalaže mnogo više angažovanja u sferi privredne delatnosti. Naravno da smo svesni situacije ali moramo ponoviti da smo mnogo toga negativnog nasledili kada smo došli na vlast. Zatekli smo gotovo devastiranu privredu i fabrike koje su pred stečajem. Fokus našeg političkog angažovanja jesu upravo te firme koje su bile predmet privatizacije, nažalost neuspešnih privatizacija.

Stečaj nije nužno i kraj neke firme, već možemo reći da je to prelazni period koji će stvoriti osnov za pokretanje fabrike uz pomoć strateškog partnera. Naime, izvesno je da Nutrihem i Tatra dolaze u naš grad kao strateški partneri kruševačkoj privredi. Angažovanjem lidera naše stranke od kruševačkih nasleđenih gubitaša uskoro možemo imati uspešne privredne subjekte. Zato smo i zatražili novo poverenje naroda i dobili ga, kako bi sproveli veoma teške i bolne reforme koje za cilj imaju bolji život i viši standard građana.

Na skoro završenim izborima Srpska napredna stranka zadobila je poverenje građana Kruševca i okoline i to poverenje izraženo u mandatima je 52 mesta u Skupštini grada. To je sasvim dovoljno da se sprovedu reforme na lokalnom nivou koje bi omogućile dodatne povoljne uslove za dolazak još stranih investitora. 

Mi smo u jednom momentu u Kruševcu i okolini imali 49 gradilišta, ali dodatnim angažovanjem i posvećenošću Bratislava Gašića u Kruševcu se radilo na 57 lokacija. Revitalizovana je putna infrastruktura, rehabilitovan veliki broj kilometara asfalta, ali urađeno je i više desetina hiljada kilometara puteva tamo gde nikada nisu bili, mahov u ruralnom području. Radilo se u onom momentu kada se imalo dovoljno sredstava, što je važnije, radi se i sada. Radovi su u toku na deonica budućeg autoputa Pojate – Preljina, koja prolazi kroz naseljeno mesto Stopanja, tako da će biti deo planiranog projekta Pojate – Preljina.

Već ste upoznati da nam predstoji Izbora Skupština stranke zakazana za 28. maj. Kruševački naprednjaci podržaće Aleksandra Vučića za predsednika Srpske napredne stranke, takođe nadamo se da će izborni postupak biti sproveden u duhu demokratije i poštovanja, osnovnih postulata stranačkog delovanja.“

Osveštane nove prostorije SNS Kruševac

Juče, na veliki praznik, Svetog Vasilija Ostroškog, zvanično su otvorene i osveštane nove prostorije Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac, uz prisustvo potpredsednika Glavnog odbora Bratislava Gašića i Nikole Selakovića.

1

17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1je SNS K

Tradicionalna podela Uskršnjih jaja

Aktivisti Srpske napredne stranke su, i ove godine, tradicionalno svojim sugrađanima podelili Uskršnja jaja, zajedno sa potpredsednikom srpske napredne stranke Bratislavom Gašićem i predsednikom Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac Nenadom Andrićem.
15
Takođe, poklon korpu sa uskršnjim jajima dobili su i Dom za decu „Jefimija“, Gerontološki centar i Dečije odeljenje Opšte Bolnice Kruševac.
17
14
21
18
16
11
12
9
10
8
5
6
7
4
1
3
2