Redovna konferencija za medije (18. maj 2016)

U sredu, 18. maja 2016. godine, u prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu održana je konferencija za medije Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac.

Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, portparol SNS Kruševac.

dunjicjovana

Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

„Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan.

Dobrodošli u nove prostorije, jedine prostorije u čitavoj našoj državi koje su u potpunosti u vlašništvu neke političke organizacije, konkretno u vlasništvu članova i simpatizera Srpske napredne stranke.

Novi prostor, naravno, ne znači i nova politika. U ovom slučaju znači nove rezultate, nove postavljene ciljeve za bolji i uspešniji rad i život građana Kruševca. S tim u vezi, mogu da najavim da su dogovori sa investitorima u fazi zaključenja ugovora.

Situacija u kojoj se nalazi Kruševac, a i ne samo Kruševac, već cela država, nalaže mnogo više angažovanja u sferi privredne delatnosti. Naravno da smo svesni situacije ali moramo ponoviti da smo mnogo toga negativnog nasledili kada smo došli na vlast. Zatekli smo gotovo devastiranu privredu i fabrike koje su pred stečajem. Fokus našeg političkog angažovanja jesu upravo te firme koje su bile predmet privatizacije, nažalost neuspešnih privatizacija.

Stečaj nije nužno i kraj neke firme, već možemo reći da je to prelazni period koji će stvoriti osnov za pokretanje fabrike uz pomoć strateškog partnera. Naime, izvesno je da Nutrihem i Tatra dolaze u naš grad kao strateški partneri kruševačkoj privredi. Angažovanjem lidera naše stranke od kruševačkih nasleđenih gubitaša uskoro možemo imati uspešne privredne subjekte. Zato smo i zatražili novo poverenje naroda i dobili ga, kako bi sproveli veoma teške i bolne reforme koje za cilj imaju bolji život i viši standard građana.

Na skoro završenim izborima Srpska napredna stranka zadobila je poverenje građana Kruševca i okoline i to poverenje izraženo u mandatima je 52 mesta u Skupštini grada. To je sasvim dovoljno da se sprovedu reforme na lokalnom nivou koje bi omogućile dodatne povoljne uslove za dolazak još stranih investitora.

Mi smo u jednom momentu u Kruševcu i okolini imali 49 gradilišta, ali dodatnim angažovanjem i posvećenošću Bratislava Gašića u Kruševcu se radilo na 57 lokacija. Revitalizovana je putna infrastruktura, rehabilitovan veliki broj kilometara asfalta, ali urađeno je i više desetina hiljada kilometara puteva tamo gde nikada nisu bili, mahov u ruralnom području. Radilo se u onom momentu kada se imalo dovoljno sredstava, što je važnije, radi se i sada. Radovi su u toku na deonica budućeg autoputa Pojate – Preljina, koja prolazi kroz naseljeno mesto Stopanja, tako da će biti deo planiranog projekta Pojate – Preljina.

Već ste upoznati da nam predstoji Izbora Skupština stranke zakazana za 28. maj. Kruševački naprednjaci podržaće Aleksandra Vučića za predsednika Srpske napredne stranke, takođe nadamo se da će izborni postupak biti sproveden u duhu demokratije i poštovanja, osnovnih postulata stranačkog delovanja.“