Vanredna konferencija za medije 29.02.2016. (VIDEO)

Danas je u prostorijama Srpske napredne stranke Kruševac održana vanredna konferencija za medije, koju prenosimo u integralnoj verziji.

Jpeg

„Dame i gospodo novinari, poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobro došli na vanrednu konferenciju GO Srpske Napredne stranke u Kruševcu.

Želimo da vam skrenemo pažnju na to da je Demokratska stranka organizovala nekavo slavlje u Kruševcu prošlog četvrtka. Smatramo da je skandalozno što se DS na ovakav način smeje u lice svim građanima, koji  se i te kako sećaju da je upravo DS ostavila više od pola miliona radnika bez radnih mesta, u pljačkaškim privatizacijama uništila preduzeća, razorila institucije, državu dovela do bankrota, a građane osiromašila do krajnjih granica.

Još skandaloznije je to što Branislav Katančević, umesto da bude na svom radnom mestu u Starom Slankamenu, koji se nalazi na više od 250 km od Kruševca, a za šta uredno prima ogromnu platu, učestvuje na stranačkom koktelu u prostorijama DS u Kruševcu, i to za vreme radnog vremena!

Katančević nam je tako pokazao da dosledno sledi politiku svog stranačkog šefa i šefa kriminalnog režima u Vojvodini, Bojana Pajtića, koji danima ne odlazi na svoje radno mesto i ništa ne radi u korist građana Vojvodine, ali zato uredno prima platu i, zajedno sa svojim omiljenim saradnicima, smišlja kako da još koji mesec pljačka i zloupotrebljava narodne pare iz pokrajinskih rezervi i razvojnih fondova.

Interesantno je što je Branislav Katančević, dosledni sledbenik svog stranačkog šefa u neradu i šetkanju po Srbiji tokom radnog vremena, postavljen na mesto v.d. zamenika direktora Specijalne bolnice „ Dr Borivoje Gnjatić“ u Starom Slankamenu, upravo rešenjem koje je potpisao Bojan Pajtić i to, slučajno ili ne, baš na Svetski dan šale, 1. aprila 2015. godine.

Izgleda da tako radi cela postavka pokretnog cirkusa Bojana Pajtića, ali i srećom građani Srbije to veoma dobro vide i znaju.

d5e8296c-3385-42bd-80dd-1f3bf7bfe9ba

Srpska napredna stranka pita Pajtića, Katančevića i sve ostale iz bivešg DOS-a – šta to slave?

Da li slave to što su od srpske privrede napravili ekonomskog invalida?

Slave li jer je posle njih hiljade i hiljade radnika ostalo bez posla? Slave li pustoš koju su ostavili iza sebe i najveću stopu nezaposlenosti u Evropi? Slave li to što nisu mogli ni sami sa sobom u okviru jedne stranke pa su se podelili na 22 ili možda slave što sada pokušavaju da se ponovo okupie kreirajući ništa drugo nego novi DOS i sve samo kako bi možda ponovo zaseli u neke fotelje?

Imate li razloga da slave posle pljačkaških privatizacija koje su sproveli dok se svi mi ostali grčevito borimo da popravimo ono što ste vi uništili? Imaju li uopšte obraza da slave i da to pokazuju narodu koji su ojadili?

I pošto je o nekakvim principima bilo reči na konferenciji DS,  SNS imm poručuje da jedini principi koje oni mogu da propagiraju jesu princip doživotnog pokušavanja da obmanu građane, princip doživotnog nerada i princip sve je vrednije od obraza.

I da se ne bi danas bavili njihovim rezultatima rada koji sve što su bili uspešniji to bi oni bili sve bogatiji a narod i država sve siromašniji, eto mi imamo samo dva pitanja.

1.Mislite li zaista da narod može da poveruje u vaš utopizam i planove bazirane na osnovu obećanja bez pokrića? U planove bez utemeljenja u finansijskom stanju i bez konkretnih ekonomskih pokazatelja? U planove tipa obećaćemo sve samo da dođemo na vlast? Mislite li da iko danas veruje u vašu politiku mržnje i laži? Na žalost, svi još i pamtimo i osećamo posledice vlasti DS!

2.I drugo pitanje: Bili ste na vlasti više od 10 godina. Zašto niste sproveli te planove tada? Ko vam je branio?  Ne, mislite da je narod lakoveran i zaboravan?

Nije, gospodo iz DS-a.

Narod nije ni zaboravan ni lakoveran, samo ste se vi izgleda malo više dohvatili koktela umesto da budete na poslu za koji primate platu.“

 

 

POKRAJINSKA VLADA

Broj: 022-197/2015

Novi Sad, 1. april 2015. godine

Predsednik Pokrajinske vlade

Dr Bojan Pajtić,s.r.258.

Na osnovu člana 130. stav 3. Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Službeni glasnik RS″, br. 107/05, 72/09 – drugi zakon, 88/10, 99/10, 57/11, 119/12, 45/13 – drugi zakon i 93/14), tačke II Odluke o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad zdravstvenim ustanovama koje na području AP Vojvodine pružaju bolničku, specijalističku i visokospecijalističku zdravstvenu zaštitu („Službeni list APV”, br. 8/02 i 11/02) i člana 32. tačka 9. i 12. i člana 36. stav 6. Pokrajinske skupštinske odluke o Pokrajinskoj vladi („Službeni list APV”, broj 37/14), Pokrajinska vlada, na sednici održanoj 1. aprila 2015. godine, donela je

R E Š E Nj E

Prim. dr Branislav Katančević, doktor medicine, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, imenuje se za vršioca dužnosti zamenika direktora Specijalne bolnice za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja „Dr Borivoje Gnjatić” Stari Slankamen.“

GO SNS Kruševac obeležio Svetski dan retkih bolesti akcijom ‘Zagrljaj za retke’

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac u saradnji sa savetom za zdravstvo obeležava svetski dan obolelih od retkih bolesti akcijom „ Zagrljaj za retke“.

akcija7

Svetski dan retkih bolesti je ustanovila Evropska organizacija za retke bolesti 2008. godine u cilju podizanja svesti o retkim bolestima, o problemima i preprekama na koje nailaze svi oni koji žive sa retkim bolestima, ali i o mogućnostima da uz potrebnu zdravstvenu i socijalnu podršku žive kvalitetnim i sadržajnim životom.

akcija4

Procenjuje se da u Srbiji danas živi oko 500.000 osoba sa retkim bolestima. Oni u najvećem broju nisu dovoljno prepoznati u zdravstvenom sistemu,zajednički problemi koje imaju svi pacijenti sa retkim bolestima su nedostupnost odgovarajućih dijagnostičkih postupaka i aparata, kvalitetnih informacija i naučno zasnovanog  znanja o retkim bolestima.

akcija1

Uprkos činjenici da za većinu ovih bolesti još nema leka, kvalitet života osoba sa retkim bolestima i njihovih porodica ne zavisi od težine oboljenja, već od dostupnosti lečenja i službi za podršku, kao i šire društvene podrške , tako da GO SNS Kruševac ovim performansom „ZAGRLjAJEM ZA RETKE“ skreće pažnju i daje podršku obolelima od retkih bolesti .

akcija3

Savet za sport organizovao stonoteniski turnir u Kupcima

Savet za sport Srpske napredne stranke Kruševac organizovao je u nedelju, 28. februara, stonoteniski turnir u Domu kulture u Kupcima.

index

Turnir je bio pozivnog karaktera, a učestvovali su stonoteniseri iz Kupaca i okoline.

indedž23

U revijalnom delu snage su odmerile stonoteniske ekipe iz Kruševca i Kupaca.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 24. FEBRUAR 2016. (VIDEO)

Želimo da vas obavestimo da u Ulici Radomira Jakovljevića Kula 9, živi nekoliko lica sa posebnim potrebama. Neophodno za nesmetan život je postojanje rampe. To je Savet za komunalne delatnosti Srpske napredne stranke u Kruševcu prepoznao kao nasušnu potrebu i angažovanjem svojih članova, a uz ličnu donaciju Miomira Božilovića, omogućio da se stanari u Kuli 9 lakše kreću. Radovi na rampi su u toku , prilaznoj rampi za oba ulaza. Naravno, usledile su i aktivnosti na sređivanju pristupne rampe u Sinđelićevoj ulici. Tako da Savet za komunalne delatnosti uz svoje aktivnosti može da pribeleži i socijalnu notu.

Završetak radova na rampi očekuje se danas.

U petak, u Bioskopu Kruševac, bili ste gosti tribine SNS, na kojoj su govorili Nebojša Stefanović, ministar policije u Vladi Aleksandra Vučića i Bratislav Gašić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Nije floskula da su ispred dvorane ostali ljudi koji su želeli da čuju podpredsedenike Srpske napredne stranke. Svedoci ste velikog odaziva članova, simpatizera i svih koji podržavaju ideju Srpske napredne stranke.

Nebojša Stefanović osvrnuo se na aktuelnu situaciju u svom resoru. Izneo je probleme sa kojim se suočava , ali i pokazao dozu ozbiljnosti i optimizma kada su rešenja za postojeće probleme u pitanju. Neće se dozvoliti da se licitira sa radom resora unutrašnjih poslova. Radi se na rasvetljavanju najtežih zločina. Sigurnost građana i imovine je uz stabilnost države na prvom mestu.

Gospodin Bratislav Gašić, podpredsednik Srpske napredne stranke, najavio je puno rada u nastupajućoj kampanji, ali i naglasio da će svi oni koji imaju određene funkcije u stranci biti na prvim linijama delovanja. Neće ih štititi funkcija od suočavanja sa sugrađanima i stranačkim kolegama. Svaki glas je bitan. Do njega će SNS doći samo jedinstvenim zalaganjem na terenu, u razgovoru sa narodom, bez lažnih obećanja, sa realnim mogućim rešenjima. U narednom periodu kao što se i najavljivalo biće prioritet, infrastrukturni radovi, pre svega u seoskim i prigradskim naseljima. Ako se uzme u obzir da u Opštini Kruševac ima 101 naseljeno mesto, može se konstatovati da će Kruševac biti i dalje jedno veliko gradilište.

 

XIV tradicionalni Šahovski turnir „5 dvojki“

Pod pokroviteljstvom našeg sugrađanina koji živi i radi u Australiji Boška Mijatovića, 21.februara 2016. godine organizovan je  XIV po redu tradicionalni turnir u šahu „5 Dvojki“.

4             Turnir je imao međunarodni karakter jer su pored mnogobrojnih velemajstora i  takmičara iz cele Srbije učestvovali i šahisti iz Bugarske, Mađarske, Švedske i Mongolije. U nadmetanju  150 učesnika pobedio je velemajstor Borko Lajthajn u seniorskoj konkurenciji, dok je  u kadetskoj najbolji bio Živković Vuk iz Paraćina.

3

Organizator i direktor turnira je bio Miroslav Živanović, vođa odbora za šah u Savetu za sport Srpske napredne stranke.

2

Ovaj internacionalni šahovski turnir je otvorio potpredsednik Saveta za sport Srpske napredne stranke Miljko Đokić, koji je po završetku i podelio nagrade najboljima. Manifestaciji su prisustvovali i članovi Saveta za sport Vladimir Petrović, Nikola Jovković i Marija Stojković.

5

Savet za sport Srpske Napredne stranke planira niz sličnih, ali i humanitarnih akcija u budućem periodu.