Radovi na vodosnabdevanju meštana MZ Dvorane i Zdravinje

Gradonačelnica Jasmina Palurović i direktor JP „Vodovod Кruševac“ Кruševac sa saradnicima obišli su radove na dovođenju vode za 5 naseljenih mesta u ovom delu Кruševca – Dvorane, Petina, Poljaci, Lovci i Zdravinje.

„Ovde se neće stati sa izgradnjom i širenjem vodovodne mreže na teritoriji naše opštine. Paralelno se izvode radovi na sekundarnim mrežama u Velikoj Lomnici i Bucima kako bi se završio ceo sistem i kako bi i ova naselja bila priključena na vodovodni sistem Vodovoda Кruševac. Sa završetkom ovih radova zdravom pijaćom vodom sa sistema „Ćelije“ biće pokriveno preko 95% domaćinstva na teritoriji Grada“, izjavila je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Direktor JP „Vodovod Кruševac“ Vladimir Milosavljević, rekao je da će se sa ovim radovima na izgradnji magistralnog cevovoda, povezati svi objekti neophodni za vodosnabdevanje ovih pet seoskih naselja Dvorane, Petina, Poljaci, Lovci i Zdravinje.

„Do sada je izgrađeno 1000 metara, a do kraja godine naše preduzeće planira da završi izgradnju magistralnog cevovoda u ukupnoj dužini od 5,9 kilometara prema Zdravinju, čime će se kompletirati ceo sistem, a zdravu pijaću vodu sa sistema „Ćelije“ dobiti svih pet sela na ovom potezu“, rekao je Milosavljević.

Predstavnici mesnih zajednica Dvorane i Zdravinje Nikola Milić i Milisav Ivanović, zahvalili su se lokalnoj samoupravi i javnom preduzeću što će napokon da imaju zdravu i ispravnu vodu.

Obilasku radova prisustvovali su i Predrag Vukićević, predsednik Skupštine grada Кruševca, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i šef Službe mesnih zajednica Goran Milić.