Redovna konferencija za medije – 08.02.2017. (VIDEO)

Kao što znate Srpska napredna stranka se maksimalno trudi da ispuni sva obećanja data građanima Kruševca. Još jedan dokaz ove konstatacije je i odluka Vlade o formiranju Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu. Sedište će biti na Radničkom Univerzitetu, a deo vežbi i predavanja odvijaće se u prostorijama Instituta  za krmno bilje.

Ove godine  u organizaciji  Centra za Stručno usavršavanje, Narodnog  Muzeja  i Turističke organizacije u Kruševcu, 15-og februara održava se drugi po redu Sretenjski bal. Sav prihod od prodatih karata  ići će u humanitarne svrhe, tačnije Dečijem odeljenju Kruševačke bolnice. Namera organizatora je da Sretenjski bal postane tradicija u našem gradu koji će zadržati humanitarni karakter.

Kruševac je jedini grad od svih u Srbiji koji je učestvovao u nedelji mobilnosti i ostvario visoki plasman. Naime, Kruševac je među prvih deset gradova u Evropi  čime  je stekao pravo da aplicira za sredstva iz IPA fondova koja će biti usmerena, najverovatnije, na izgradnju biciklističke staze.

Odbor Narodne skupštine Republike Srbije za privredu, turizam, regonalni razvoj i energetiku održaće se u ponedeljak u 12 sati u Kruševcu. Biće to prilika da Kruševac  još jednom predstavi sve svoje potencijale u sferi privrede i da dokaže koliko je urađeno na poboljšnju privrednog ambijenta.

Mart mesec biće izuzetno dinamičan u Kruševcu. U prvoj nedelji marta biće položen kamen temeljac za dugo najavljivanu fabriku Kromberg Šubert. Kuper tajers kreće sa izgradnjom novih postrojenja , vrednost investicije za sada je više od  100 000 000 evra. Očekuje se 300 novih radnih msta. Bilding Enerdžis i domaći investitori kreću sa izgradnjom postrojenja Bioenergane. Nemački lanac marketa Lidl u istom mesecu počeće sa radovima na izgradnji svog prodajnog prostora.

Sve ovo je samo još jedan pokazatelj da držimo reč i ispunjavamo ono što obećamo.

Humanitarna akcija  članova Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac u saradnji sa Gradskim odborom Srpske napredne stranke Vranje, tokom koje je Član predsedništva gospodin Bratislav Gašić podelio zimske jakne deci, nastaviće se i ovog vikenda. O detaljima ćete biti naknadno obavešteni.

 

Redovna konferencija za medije – 01.02.2017. (VIDEO)

Kao što smo mnogo puta pominjali do sada da Srpska napredna stranka vodi računa o građanima Kruševca i Srbije bili ste u prilici da propratite prošlonedeljni događaj, konkretno, član predsedništva Srpske napredne stranke gospodin Bratislav Gašić, sa svojim saradnicima, obišao je dva romska naselja u Kruševcu, Marko Orlović i Panjevac, i tom prilikom, povodom praznika Sveti Sava, podelio najmlađima zimske jakne u ime članova Gradskog odbora Srpske napredne stranke Kruševac, a u saradnji sa članovima Gradskog odbora Srpske napredne stranke Vranje.

Ovom prilikom, gospodin Gašić najavio je  infrastrukturno uređenje naseljenog mesta Panjevac, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta za glavnu i dve poprečne ulice. Za završetak kompletne infrastruktire i izgradnju uslovnih stambenih jedinica, iz IPA fondova opredeljeno je oko milion evra, a sve u cilju da životni uslovi za sve građane budu jednaki.

Akcija „Pomozi komšiji“ koju vode mladi aktivisti SNS-a, koja ima za cilj da pomogne starim licima u svakodnevnim aktivnostima,

Nastavlja se po utvrđenim prioritetima. Raduje nas činjenica da mladi ljudi shvataju ozbiljnost situacije i imaju volju da pomognu starim i slabo pokretnim licima. Koristimo ovu priliku da pozovemo i građane koji nisu članovi naše stranke da se priključe akciji, jer treba biti human bez obzira na stranačku pripadnost.

Više puta do sada najavljivali smo otvaranje fakulteta u našem gradu. Sada, sa velikim ponosom, možemo da kažemo, da je na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srbije data saglasnost, odnosno doneta Odluka o osnivanju Poljoprivrednog fakulteta u našem gradu, koji će poslovati u okviru Univerziteta u Nišu.

Poljoprivredni fakultet je prvi državni fakultet koji se otvara u Kruševcu, ali planovi se odnose i na druge fakultete, a sve u skladu sa potrebama i mogućnostima Grada Kruševca.

Srpska napredna stranka konstantno radi na stvaranju ambijenta koji dovodi do otvaranja novih radnih mesta, a jedan od preduslova je svakako i formiranje jake naučno – nastavne baze. Na taj način Srpska napredna stranka zadržava mlade i talentovane ljude u svom rodnom gradu.