Redovna konferencija za medije – 25.01.2017. (VIDEO)

Na ovoj konferenciji osvrnućemo se na aktivnosti koje su obeležile prethodni period.

U skladu sa tradicijom našeg  naroda, i ove godine plivalo se za časni Bogojavljenski krst. Svim  odvažnim učesnicima u ime Srpske Napredne Stranke Gradskog odbora Kruševac  čestitamo  na učešću, sa nadom da će sledeće godine biti više učesnika ovog viteškog nadmetanja. Plivalo se na obe naše reke, u Šavranu i Beloj vodi.

Članovi srpske zajednice koji žive u Švajcarskoj,  a deo su humanitarne organizacije Nemanjići Tićino dali su vrednu donaciju Opštoj bolnici Kruševac  koju čine 35 kreveta, 60 dušeka, ortopedska i urološka pomagala i paravani. Realizaciju ove donacije pomogla je korporacija Trajal.

Ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade je Mirela Milojević, osnivač i predsednik sportskog društva Palestra . Svečana Akademija na kojoj će biti dodeljena Svetosavska nagrada održaće se u Kruševačkom pozorištu večeras sa početkom u 18 časova, a mi ovim putem pozivamo sve građane da uveličaju ovaj svečani događaj. Gradski odbor SNS Kruševac čestita dobitnici nagrade i želi joj puno uspeha u daljem radu.

Još jedna u nizu akcija mladih SNS je i „Pomozimo komšiji“ , koja ima za cilj da pomogne starim licima u svakodnevnim aktivnostima , koje se možda nekima čine jednostavnim, a za njih one predstavljaju veliku prepreku. Ovaj hladni talas koji je okovao Kruševac otežava kretanje starih i već slabo pokretnih ljudi. Naime,  mladi aktivisti Gr. O SNS obilaze staračka domaćinstva, pomažu u kućnim poslovima, odlaze u nabavku, vode ih kod lekara, odlaze u apoteku, jednom rečju olakšavaju im svakodnevicu. Ova aktivnost je krenula u gradskim mesnim odborima, ali će se svakako proširiti i na seosko i prigradsko područje. Ovo je još jedan u nizu primera da Srpska napredna stranka brine o građanima, i ne bavi se provokacijama opozicije. Ovom prilikom apelujemo na građane da se priključe akciji i pomognu svakome kome je pomoć potrebna. Zajedno smo jači i zajedno moramo da čuvamo naš grad.

U ime Gr. O SNS  želimo  da svima koji slave,  a posebno  đacima i prosvetnim radnicima, čestitamo  školsku slavu  Sv. Savu.