Prva sednica Skupštine u novom sazivu

Ideju Srpske napredne stranke i politiku Aleksandra Vučića od danas, potpisivanjem koalicionog sporazuma, prihvataju i kruševački Socijalisti i članovi Jedinstvene Srbije.

9

U lokalnom parlamentu 66 odbornika zastupaju interese Srbije, što je veliki uspeh, jer od povratka višestranačkog sistema niko nije ostvario takav rezultat. To je još jedna potvrda da politika koju sprovodi Srpska napredna stranka ima referendumsku podršku u srpskom narodu.

6

Odbornici Koalicije „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, na današnjoj sednici, pokazali su da će se voditi samo boljitkom svih građana, a ne ličnim interesom, time što su se odrekli dnevnica u korist mlade kruševljanke Katarine Ilić, suočenoj sa teškom i opakom bolešću.

12

Visoku svest koju su pokazali ovim činom dokazuje da će u naredne 4 godine biti efikasni u svom radu.

4 10 12 13 8 7

U ponedeljak Konstitutivna sednica skupštine grada Kruševca

Na osnovu člana 56. stav 4. Zakona o lokalnim izborima („Sl. glasnik RS“ br.129/07 i 54/11), predsednik Skupštine grada Kruševca, Živan Nikolić, sazvao je Konstitutivnu sednicu za 13. jun

bata1

Nakon Lokalnih izbora održanih 24.4. 2016. u Kruševcu politička scena je dobila očekivan izgled. Srpska napredna stranka osvojila je 52 odbornička mandata, Socijalistička partija Srbije 12, dok je Demokratska stranka osvojila 6 mandata. Iz sva tri tabora ćutalo se o mogućim koalicijama. Razgovori su vođeni samo na liniji SNS i SPS-JS i to o mogućoj saradnji u interesu grada i Kruševljana.

Ti su se razgovori odvijali u subotu u sedištu kruševačkih naprednjaka, da li će doći do koalicije, kako je saopštio Bratislav Gašić, član predsedništva Srpske napredne stranke, znaće se nakon razgovora sa centralom .

Kako god, sutra će se videti u skupštinskoj sali da li je došlo do dogovora ili ne.

Na sutrašnjoj sednici lokalnog parlamenta radiće se po sledećem dnevnom redu:

Izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika.

Potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Kruševca.

Izbor predsednika Skupštine grada.

Predlog Rešenja o postavljenju sekretara Skupštine.

Na kraju da podsetimo Srpska napredna stranka osvojila je 52 odbornička mandata, Socijalistička partija Srbije 12, dok je Demokratska stranka osvojila 6 mandata. Iz sva tri tabora ćutalo se o mogućim koalicijama.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 02. JUN 2016 (VIDEO)

Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Kao što već znate, održana je četvrta Izborna Skupština Srpske napredne stranke u Beogradu. Ponovo je dato poverenje predsedniku Aleksandru Vučiću da nastavi sa sprovođenjem reformi u društvu, privredi i politici.

Promenjen je statut Srpske napredne stranke, a te promene omogućile su formiranje Predsedništva od 50 članova, koji će imati zadatak da rade na terenu, da saznaju šta treba menjati, na koji način, a to će kroz razgovor sa ljudima najpre saznati. Ono što nije dobro menjaće se, što je dobro podržaće se, to je i do sada bila jedna od maksima Srpske napredne stranke, zato smo na izborima imali podršku 1.830.000 građana Srbije.

Kruševačke naprednjake je na Skupštini predstavljalo 73 delegata. Od 4083 delegata prisutno je bilo 3863 koji su predstavljali članstvo od blizu 600.000 i dali poverenje Aleksandru Vučiću za naredni mandat.

Taj naredni mandat Aleksandra Vučića i njegovih saradnika karakterisaće posvećenost rada na spovođenju reformi društva i privrede. Data je šansa mladima da aktivno učestvuju u promenama kroz politiku Srpske napredne stranke. Cilj je da se mladi uključe u politički život kreiranjem sopstvene budućnosti i stvaranju pozitivne atmosfere za rad bez tereta prošlosti.

Ono što takođe želim da kažem, to jest da čestitam, rukovodstvu i poslovodstvu Fabrike maziva i Trajal korporaciji koji su dobili šansu da sprovedu UPPR (Unapred Pripremljeni Plan Reorganizacije), naravno, veliku ulogu u svemu tome imala je interakcija Lokalne samouprave i pomenutih preduzeća, što mi kruševački naprednjaci u svakom slučaju pozdravljamo.

Moram ovom prilikom da naglasim da je Bratislav Gašić bio uključen u proces, a svakako da je pomogao svojim angažovanjem još od momenta kada su se čelni ljudi ovih firmi javili za podršku.

Kako se bliži konstututivna Sednica Lokalnog parlamenta tako se pojavljuju razne spekulacije o organima u Gradskoj upravi i na čelnim mestima u gradskim preduzećima i ustanovama. Ta takozvana spinovanja dolaze iz kuhinje onih koji nisu prošli ni cenzus samo sa jednim ciljem da dezavuišu javnost, kako bi napravili najminorniji politički poen. Sve što mogu tim i takvim političkim delovanjem da postignu je podsmeh više od 50.000 Kruševljana koji su glasali za politiku Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka osuđuje takve ispade i poziva ih da svoje ideje sprovode realnom politikom, a ne kuloarskim pričama.

Vas predstavnike medija molim da ne nasedate na provokacije jer žele na jedan perfidan način da vas uvuku u politički dvokorak koji ni sami nisu naučili u prethodnom periodu.  Znamo da želite ekskluzivne informacije, razumemo vas, ali nemojte da insistirate, jer mi u Srpskoj naprednoj stranci nećemo licitirati pojedinim mestima u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima i ustanovama, to nije naš način političkog delovanja, jer Konstitutivna Sednica razrešiće sve dileme oko postojanja ili nepostojanja koalicije na lokalnom nivou.