REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 27 . MAJ (VIDEO)

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije obratio se Boban Kostić, potpredsednik Gradskog odbora SNS Kruševac i tom prilikom rekao:

Čast i zadovoljsvo mi je da Vas pozdravim kao novoizabrani potpredsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu i da otvorim današnju redovnu konferenciju za novinare.

Kao što je rečeno na prošloj konferenciji za novinare, rad na terenu i razgovor sa člansto su neki od prioriteta novoizabranog rukovodstva Stranke. Stiče se utisak da se članstvo slaže oko pokretanja niza aktivnosti u organizaciji SNS, koje će ubrzo rešava probleme na terenu. Moram da istaknem da će nosilac svih aktivnosti biti Lokalna samouprava ali da će članoi najjače stranke uzeti učešće kako bi pokazali da je interes svih nas – interes SNS.

Takođe bi istakao da je potekla inicijativa od strane Narodnog muzeja Kruševac koju u potpunosti podržava Srpska napredna stranka, a radi se o projetku „Srednjovekovni Lazarev grad“, i smatram da će taj projekat popularnu portu pretvoriti u turističku atrakciju, a grad Kruševac, dovesti u vrh turističke ponude.

Unutarstranački saveti su pripremili više projekata, na osnovu kojih bi Mesne zajednice inicirale kod lokalne samouprave a sve to bi bilo javno, sa ciljem da se kroz javnu raspravu dođe do što boljih rešenja. Srpska napredna stranka je ozbiljno bacila akcenat i radi na rešavanju komunalno – infastrukturnih problema, koji izlaze iz okvira redovnog održavanja, zbog nedovoljnoo opredeljenih sredstava u budžetu ili zbog nerešenih pravno – imovinskih odnosa. Naime, radi se o sređivanju seoskih groblja, kao i na rekonstrukciji niskonaponske mreže, konkretno, reč je o proširenju groblja po selima i uvođenju ulične rasvete u selima gde nema dovoljan broj svetiljki, a sve to u saradnji i uz podršku predstavnika Mesnih zajednica. Takođe, podržavamo predlog od strane pojedinih Mesnih odbora SNS da se uvede iznošenje smeća iz svih sela na teritoriji grada Kruševca.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 20 . MAJ (VIDEO)

OO SNS Kruševac je od osnivanja prednjačio u svim aktivnostima u odnosu na ostale odbore u Srbiji, što je rezultovalo da danas Kruševac ima ministra odbrane Republike Srbije Bratislava Gašića i člana predsedništva SNS.

Primerenim aktivnostima, približavanjem programa SNS građanima Kruševca, danas OO SNS u Kruševcu broji preko 15000 članova.

Kod svakog našeg člana postoji svest o potrebi unapređenja kvaliteta života u njihovom najbližem okruženju, a naročito ozbiljan i odgovoran zadatak imaju članovi koji su delegirani da vrše vlast u preduzećima i ustanovama na raznim nivoima.

Moram da istaknem da, bez obzira na brojnost, trudimo se i uspešno prepoznajemo probleme članstva, a shodno mogućnostima, činimo napore da se naši članovi ne osećaju zanemarenim ili zapostavljenim.

Po nekim je brojno članstvo hendikep, ali ja ne mislim tako, već da se naša velika porodica okupila da bude, a sada i jeste, pokretač i nosilac u rešavanju nagomilanih problema u društvu sa velikom željom da ozbiljnim i odgovornim radom omogući napredak svih građana.

OO SNS Kruševac ima postignute značajne rezultate, uvek manje od željenih što je i prirodno, a kontinuiranim radom i još većim zalaganjem svih članova planiramo dalji napredak.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 13 . MAJ (VIDEO)

Na početku želim da podsetim da će Izborna skupština Opštinskog odbora Srpske napredne stranke biti sutra u 18 časova u sali Kruševačkog pozorišta .

Na prošloj konferenciji za medije , obavestili smo vas da nećemo iznositi imena, kako ne bi favorizovali nijednog od kandidata. Ovo su izbori na kojima nema ni pobednika ni pobeđenih, ovo su izbori koji potvrđuju jedinstvo i monolitnost Srpske napredne stranke.

Ono što želim da saopštim tiče se fenomena uticaja socijalnih mreža na kreiranje javnog mnjenja. Koja je od prethodnih vlada najviše zadužila Srbiju, jedno je od omiljenih pitanja u sukobu stranaka na zasedanju Skupštine, ali i na društvenim mrežama. Naravno to je pitanje i za duboku analizu stručnjaka u svim sferama javnog života i grada i države.

Opozicija tvrdi da Srbija u ovom trenutku duguje

25,4 milijarde evra. To naravno Srpska napredna stranka demantuje, ali i pita ko je od 2000. na ovamo najviše zadužio Srbiju?

Da podsetimo bilo je više vlada. Sve su imale otklon od prethodne, ali i obavezu da reše pitanje više od 400 hiljada radnika koji su samo u periodu od 3 godine ostali bez posla.

Na društvenim mrežama rasprava se rasplamsala do te mere da se stvaraju blokovi, što je još jedan fenomen, o kom bi trebalo stručnjaci da daju svoj sud.

Čini se da je nogu povukao Zoran Živković tvitom “ko je razduživao, a ko zaduživao Srbiju”.

Naprednjačka vlada se odlučila za sprovođenje nepopularnih ekonomskih reformi, koje njeni prethodnici nisu imali dovoljno političke hrabrosti da sprovedu.  Mislimo da im nije nedostajalo hrabrosti, nego im se na taj način ne bi isplatilo u onolikoj meri da pljačkaju narodne pare. A pare , kako narod kaže, njih nisu koštale!!!

Oni govore da se privatizacijom Srbija mora razdužiti.

Od početka privatizacije 2002. do prošle godine, prodato je, ukupno 2.385 preduzeća i ostvarena prodajna cena od blizu 2,63 milijardi evra, podaci su Agencije za privatizaciju. Vrednost ugovorenih investicija je 1,13 milijardi evra, a socijalnog programa 276,68 miliona evra. Procenat uspešnosti prodaje i na tenderima i na aukcijama je 66 odsto. Broj zaposlenih u tim preduzećima bio je 334.553 a knjigovodstvena vrednost 2,57 milijardi evra.

Dakle, time nije moguće razdužiti Srbiju. Njihove privatizacije nisu donele dobro građanstvu, ali zato jesu tajkunskim lobijima i njihovim političkim zaštitnicima. Onim koji danas kritikuju i pri tom izmišljaju kako je Vlada Aleksandra Vučića najzaduženija. Podatak da je Mirko Cvetković, premijer Borisa Tadića, zatekao 8,78 milijardi evra duga, a ostavio 15,4 milijardi evra, govori sam za sebe. Slobodnom računicom dug je dupliran!!!!

Vojislav Koštunica je vratio skoro 3 milijared koje je nasledio od Zorana Živkovića, koji je u postpremijerskom pokušaju da bude poljoprivrednik, državu olakšao za 500 hiljada evra subvencionisanog kredita. Taj subvencionisani kredit, kako oni tumače, je bespovratni, a sredstva su opljačkana od Vas, od birača.  Tome Srpska napredna stranka mora da stane na put. Nastoji da to sve ispravi. Složićete se da je to teško, jer prvo mora vratiti na posao 400 hiljada radnika koji su ostali bez posla, u periodu od 2008. do 2012. godine. Zaista težak zadatak, ali nije nemoguć. Vlada Aleksandra Vučića jeste se zadužila, ali da bi vratila nepovoljne kredite Mirka Cvetkovića. Dozvolićete, jedinog premijera koji mira da vrati sve svoje plate , jer nije ni radio svoj posao.

Ali za sve što govorim, postoje podaci kod nadležnih organai oni rade svoj posao.

Da podsetimo, osnovna ideja privatizacije jeste da će promenom vlasničke strukture doći do poboljšanja performansi preduzeća, što će se odraziti i na poboljšanje performansi privrede u celini, što konačno dovodi do povećanja konkurentnosti nacionalne privrede na globalnom tržištu. Srbija u novoj razvojnoj fazi treba da stvara i održava konkurentsku prednost putem preduzetništva i inovativnosti preduzeća, podizanja nivoa znanja i ubrzanog tehnološkog razvoja i da na toj osnovi povećava ekonomske i tehničke mogućnosti. Od najvećeg značaja za privredni razvoj Srbije je jačanje ekonomskog faktora i jačanje tehnoloških faktora konkurentnosti.

U koliko želimo brz i uspešan oporavak privrede Srbije moramo iskoristiti iskustva drugih zemalja, ali i uvažiti specifičnosti naše zemlje, iskoristiti šanse i pozitivne karakteristike, a negativne iskoreniti ili ih svesti na minimum.

Na kraju podsećam da Opštinski odbor Srpske napredne stranke, kao i svake godine, organizuje pripremnu nastavu za sve predmete za prijemni ispit, za srednje škole. Ukoliko bude bilo zainteresovanih, organizovaće se nastava i za pripremu prijemnih ispita za fakultete. Nastava se organizuje svake subote od 11 do 14 časova.

REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 07 . MAJ 2015.

Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare u sedištu Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Proteklih godina smo sarađivali na visokom nivou, pa ne vidim razloga da tako ne nastavimo i ubuduće. Hvala Vam na podršci kada je to za  Vas predstavljalo  rizik. Podržavamo Vaša nastojanja da se izborite za više slobode u radu,  želim  da iskoristim ovu priliku da Vam javno, u ime Srpske napredne stranke, odam  priznanje za uložene napore, jer više slobode u medijima znači pravovremeno informisanje i objektivno izveštavanje sa svih naših budućih skupova. Da je Srpska napredna stranka mogla, budite uvereni , da bi Vam se pridružila u akciji 5 minuta gromoglasne tišine!!!

Kao što smo najavili na prošloj konferenciji za novinare, u Srpskoj naprednoj stranci organizovani su i održani izbori. Na vrlo transparentan način pripremljeni i održani uz pristvu predstavnika pojedinih informativnih kuća. To su izbori za lidere na terenu. Održani su izbori za Mesne odbore. Izabrani su predsednici i potpredsednici koji predstavljaju motornu snagu SNS. Takođe na ovom nivou članstvo je izabralo i delegate za Skupštinu Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, koja je zakazana za 14. maj ove godine.

Članovi su imali priliku da se izjasne koga žele. To je proteklo u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. Naravno nije bilo novinskih naslova, jer Izbori su bili istovremeno, u četvrtak 30. aprila, u svim mesnim odborima na teritoriji koju pokriva Opštinski odbor Srpske napredne stranke.

Ono što, sasvim sigurno, Vas novinare interesuje, a to je, ko će biti na čelu Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu. Izborni proces je u toku i svako pominjanje bilo kog imena na konferenciji za novinare, značilo bi da se neko od kandidata favorizuje. To nije ni u skladu sa politikom ni sa demokratskim principima SNS. Sasvim sam sigurana, i to mogu da vam kažem, da će predloženo rukovodstvo biti u skladu sa željama članstva. Biće spremno da sprovodi reforme, a koje su društvu u celini potrebne kako bi se stvorio ambijent za dolazak investitora i pokretanja grada. Ako bude novih imena to je zato što SNS ima kvalitetan kadar i ljude spremne na odricanje i asketizam i to sve  u skladu sa opštim interesima.

Mnogo se govori o lokalnim izborima o vanrednim republičkim i ko zna kakvim još izborima. Tu priču potpiruju i pojedini mediji sa ciljem da unesu pometnju. Navodno SNS sprovodi partijske izbore da bi konsolidovala snage za te predstojeće izbore. Sledeći tu i takvu logiku, onda u SNS ne bi bilo partijskih izbora da ne bi pisali na taj i takav način o nama. Radićemo po našem statutu i u skladu sa interesima naroda koji nam je ukazao poverenje. Sve ove priče svojim opaskama podgrejavaju visoki funkcioneri i opozicionih, ali i partija koalicionih partnera. Svako iz svog interesa, zanemarujući interese onih čije su poverenje dobili. To samo govori o njima, a ne i o nama. Kada se nešto loše desi, vešto se prebacuje lopta u SNS dvorište. Kada je sve po planu onda svi članovi koalicije u glas govore u množini. Imaju kalkulante koji žele svoje funkcije, a ne interes svojih birača, na prvom mestu. Mogu da im poručim da narod to sve vidi i prepoznaje, a dodaću da će se to i pokazati kad god bili ti famozni izbori. Ankete govore u korist SNS, politika i uvažavanje Srbije takođe govori u korist birača SNS. Srbija je opet rado viđen gost i sagovornik u političkim i ekonomsko-privrednim susretima i u regionu i Evropi i Svetu. To narod prepoznaje , a Srpska napredna stranka samo sprovodi volju naroda.

Kako se naziva onaj koji u istom trenutku napada vojsku, policiju i sve državne institucije?  Kako se zove onaj koji da bi ostvario interese ne preza da vređa i omalovažava i crkvu?  Kako se zove onaj koji gotovo potpuno uništi jedan narod, njegovu ekonomiju i egzistenciju? U svim ostalim okolnostima svako bi odmah rekao agresor ili neprijatelj. Danas, u Srbiji je to mnogo gore i opasnije.  Opozicija i njen medisjki terorizam!

Javna je tajna da su određene interesne grupe dale čak 5 miliona dolara, ponoviću, 5 miliona dolara,  za pisanje negativnih članaka o određenim funkcionerima. Zato imate slučaj da pojedini mediji čine sve u kreiranju negativnih vesti. I nije važno više ni šta pišu dopisnici kako bi došli do visokog honorara, samo neka je negativno o vlasti. Znate, kada i nemaju šta da pišu, da bi opravdali prethodne visoke honorare,  onda procenjuju i godine političara u kompjuterskom programu, u toj opsednutosti da zarade, ne obraćajući pažnju na novinarsku etiku.  Rade baš onako , kako je teroristička  OVK radila na Kosovu: „Napadaj i žali se kako te napadaju“!

Ako neko napada crkvu i veru svoga naroda, voleli bi da nam objasne kako bi to onda ti koji bi i dušu đavolu prodali samo da dođu na vlast, poštovali i radili u interesu tog istog naroda? Njima vlast znači pljačaknje naroda.

Njima vlast znači mogućnost da stečeno bogatstvo objasne trikom Hokus Pokus.

Njima vlast znači mogućnost da u Srbiji dovrše ono što su više od 10 godina radili…. pljačkaške privatizacije, uništavanje vojske, lično bogaćenje i negovanje kriminala.

Gospodo opozicionari ili bolje da vas nazovemo ex-pozicionari jer opozicija je nešto sasvim drugo od vas, svakoga dana pokazujete da bi ste učinili sve da se dokopate vlasti pa i po cenu degradiranja svega vrednog u Srbiji. Crkva je po volji naroda i milosti Božijoj… SNS ne želi da sudi o takvim ljudima koji i u činu osveštavanja objekata vide opet nešto loše. Postoji li nešto loše u osveštavanju magacina poslovnog objekta? Postiji li nešto loše i u potpisivanju donorske kartice? Da je to neko drugi uradio to bi verovatno bila prva vest, ali pošto je to uradio Bratislav Gašić, ministar vojni, to je moralo da se omalovaži i izvrgne ruglu! Ne krije se đavo samo u vašim dušama gospodo iz DS-a i ostalih ekspozitura ove partije. Mi sve koji imaju drugačije planove svrstavamo u političke protivnike a vi u neprijatelje. Ali kako da vas svrstamo u političke protivnike kada se vi ne bavite politikom? Vi ne dajete predloge. Vi nemate politiku , vi samo vređate i kritikujete radi kritike.  Vaš cilj je jedino vlast radi vlasti, što ste i pokazali za 10 godina vršeći je.

Govorite o nekom okupljanju opozicije? O Zoranu Živkoviću i novoj stranci, o Borisu Tadiću o Bojanu Pajtiću….. Pa svi su oni potekli iz DS-a. Zašto su se razdvajali uopšte ako zajedno umeju nešto?

Možemo da kažemo i to : Oprosti im Bože jer ne znaju šta rade.

Na kraju obavestila bih da se u Sedištu Srpske napredne stranke u petak 8. maja održava Akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivam sve članove, ali i one koji to nisu , a žele da pomognu uzmu učešća u ovoj humanoj akciji!

Od subote od 10 časova do 14 časova u prostorijama SNS održavaće se besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita (svake subote).