Započeti radovi na izgradnji mosta u Dvoranu

Zamenik gradonačelnika Vesna Lazarević i predsednik Skupštine grada takođe i potpredsednik GO SNS Kruševac Živojin Miloradović, predsednik GO SNS Kruševac Nenad Andrić i potpredsednik GO SNS Kruševac Predrag Vukićević obišli su Mesnu zajednicu Dvorane.

viber image3

U ovom naseljenom mestu danas su započeti radovi na izgradnji novog mosta preko reke Bistrice. Stari most, koji je napravljen davne 1957. godine, u narednih 90 dana biće zamenjen novim mostom. Po projektu, uradiće se rušenje zidanog dela mosta, mostne ploče, uklanjanje nosača starog mosta, da bi se uradili iskopi za temelje po projektovanim profilima, svi potrebni betonski radovi, izrada mostovske ograde, izrada hidroizolacije i sanacija nizvodne pregrade (uz zaštitu od protočnih voda).

viber image6Prema rečima zamenika gradonačelnika Vesne Lazarević ukupna vrednost investicije je oko 7.464.804,00  dinara – sredstva za izvođenje radova, kao i za hidrološka i geomehanička istraživanja su obezbeđena iz budžeta Grada, a radove izvodi preduzeće „Vlasinac IGDA“.

Ovo je bila prilika da se sa čelnim ljudima ove mesne zajednice pogleda i stanje Doma kulture, kako bi se u narednom periodu krenulo sa njegovom rekonstrukcijom.