Ванредна конференција за новинаре, 16.02.2019.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 16.02.2019. године, одржана je ванредна конференција за медије. На конференцији је говорио потпредседник ГО Српске напредне странке Крушевац Предраг Вукићевић. Поштовани представници медија, добар дан и добродошли на ванредну конференцију за новинаре ГО Српске напредне странке Крушевац.

За разлику од нас који вредно и напорно радимо за бољитак свих грађана Србије, неки стари-нови политичари, продају маглу зарад личних интереса и фотеља, нудећи поново грађанима неки споразум, а да притом ни претходни уговор са народом, нису испоштовали. Уместо конкретног програма, они само знају да неосновано критикују, вређају и јавно позивају на насиље, што је недопустиво и заслужује сваку осуду.

Господо, за 12 година ваше владавине успели сте да упропастите све чега сте се дотакли, почев од привреде, преко просвете, судства, здравства, војске, културе, па чак и спорта. Довели сте град и државу на ивицу банкрота.

Иако је град Kрушевац, због немарности некадашњих власти од 2000. године био готово уништен, уложеним напорима од 2012. године, све сигурније и одлучније поново напредује на лествицу високо котираних градова Србије, на којој је некада био.

Српска напредна странка је доказала да предизборне кампање нису само мртво слово на папиру, већ да свакодневно, 365 дана у години, бринемо о свим нашим суграђанима, без обзира на партијску припадност.

Захваљујући напорном раду и подршци која постоји од стране председника Александра Вучића, Владе Републике Србије и захваљујући нашем суграђанину Братиславу Гашићу, од града који је до 2012. имао статус неразвијене општине, успели смо да постанемо Град са повољном пословном климом и доведемо велики број инвеститора.

Желимо овом приликом господу из опозиције да питамо, не као чланови СНС, него као грађани овог града:

  1. Зашто народу нудите некакав споразум у 7 тачака, а да притом претходни уговор који сте ви и васа тадашња странка понудили нисте реализовали? Kоме да вас тужимо и ко од вас одговара за нереализован Уговор?
  2. Зашто су вам у Kрушевцу потребни говорници из других градова, глумци, писци, студенти… зар ви сами нисте довољно елоквентни и способни да држите говоре или сте можда свесни да вас грађани неће? Можда ваши говори растерују људе са скупова, па се кријете иза ових људи.
  3. Зашто се сваког петка окупљате баш на тргу глумаца? Да ли то можда симболизује да сте ви заправо глумци, глумите локал патриоте и душебрижнике са циљем да се преко леђа овог народа остварите?
  4. Да ли осим захтева које из вечери у вече понављате као папагаји, имате овом народу да понудите конкретан програм, решења, пројекте?
  5. Да ли знате, јер тврдите да сте добри политичари, да се никакав уговор или споразум са народом не може потписати мимо избора и да су избори ти који кажу какав програм и споразум народ жели да подржи?
  6. Мислите ли да грађани своје гласове и поверење дају твитовима и фејсбук статусима?

Имали сте прилику 12 година да Kрушевљанима докажете своју способност, стручност и жељу да решите његове проблеме. А шта сте ви урадили? Направили сте основ за одлазак младих људи из града, постали катанац мајстори за привреду града, уништили инфраструктуру, девастирали становништво, накрали се новца.
Kако можете после свега тога да очекујете да вам се поново укаже поверење и дозволи да исти сценарио поновите? То што носите друге дресове или обележја не значи да сте се променили и постали бољи, већ напротив. Да ли је то разлог зашто не смете пред грађане и волите да живите у виртуелном свету твитова и фејсбук статуса?