Unija žena SNS u Kruševcu!

Žene u Srbiji su rešile da se bore i izbore za svoje pozicije u društvu a dokaz za to su i “Unije žena “ Srpske napredne stranke, koje polako počinju da se formiraju u svim gradovima i opštinama. Tako je bilo i u četvrtak u sedištu naprednjaka u Kruševcu. Oformljena je Unija žena. Predsedavala je dr Dragana Barišić, narodni poslanik SNS i podpredsednik Gradskog odbora SNS u Kruševcu.

image-3574e463184ac7ce69f0016023aa17e19b9fa61ec87306936382885e014a02f0-V-2

Zadatak žena Unije je da se izbore za bolji život u sredini u kojoj žive , da brinu o deci, mladima , starima, da se bave humanitarnim radom i da organizuju razne kreativne radionice. “Unija žena“ Kruševac je na simboličan način podsetila koliko je uloga žene u porodici i društvu važna organizujući sjajan sastanak.

Dr Dragana Barišić,  je na početku sastanka Unije žena,  ponovila da je najvažnije osnažiti žene ekonomski, medijski i politički. Kada je reč o političkom osnaživanju , Unije su jedan od načina a u njihov rad se mogu uključiti sve žene koje to žele. Takođe  je rekla da Vlada Republike Srbije daje podršku projektima za osnaživanje žena, i  Evropska unija je, kako je rekla, prepoznala da žena u Srbiji kada je reč o političkom angažovanju nije dovoljno osnažena. Ona je naglasila i da u lokalnim sredinama nema žena na pozicijama odlučivanja, a da bi se našle tu , moraju biti politički osnažene. “Ja ću kao poslanik pružiti punu podršku afirmaciji žena , neka sve žene imaju jednake mogućnosti, neka budu ravnopravne i neka im se omogući da rade posao koji vole“, rekla je dr Dragana Barišić, narodni poslanik SNS i podpredsednik Gradskog odbora SNS u Kruševcu .