Унија жена СНС у Крушевцу!

ВЕСТИ 31. октобра 2015.

Жене у Србији су решиле да се боре и изборе за своје позиције у друштву а доказ за то су и “Уније жена “ Српске напредне странке, које полако почињу да се формирају у свим градовима и општинама. Тако је било и у четвртак у седишту напредњака у Крушевцу. Оформљена је Унија жена. Председавала је др Драгана Баришић, народни посланик СНС и подпредседник Градског одбора СНС у Крушевцу.

image-3574e463184ac7ce69f0016023aa17e19b9fa61ec87306936382885e014a02f0-V-2

Задатак жена Уније је да се изборе за бољи живот у средини у којој живе , да брину о деци, младима , старима, да се баве хуманитарним радом и да организују разне креативне радионице. “Унија жена“ Крушевац је на симболичан начин подсетила колико је улога жене у породици и друштву важна организујући сјајан састанак.

Др Драгана Баришић,  је на почетку састанка Уније жена,  поновила да је најважније оснажити жене економски, медијски и политички. Када је реч о политичком оснаживању , Уније су један од начина а у њихов рад се могу укључити све жене које то желе. Такође  је рекла да Влада Републике Србије даје подршку пројектима за оснаживање жена, и  Европска унија је, како је рекла, препознала да жена у Србији када је реч о политичком ангажовању није довољно оснажена. Она је нагласила и да у локалним срединама нема жена на позицијама одлучивања, а да би се нашле ту , морају бити политички оснажене. “Ја ћу као посланик пружити пуну подршку афирмацији жена , нека све жене имају једнаке могућности, нека буду равноправне и нека им се омогући да раде посао који воле“, рекла је др Драгана Баришић, народни посланик СНС и подпредседник Градског одбора СНС у Крушевцу .