U Kruševcu potpisan sporazum sa „Kromberg i Šubertom“, prisustvovali predsednik Nikolić i premijer Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Tomislav Nikolić i ambasador SR Nemačke Aksel Ditman, prisustvovali su potpisivanju Sporazuma o izgradnji fabrike nemačkog investitora Kromberg i Šubert i Memoranduma o razumevanju između Grada Kruševca i investitora Hansa Ota Kromberga.

1

Svečano, u Mozaik sali grada Kruševca potvrđen je dolazak prvog velikog investitora u Kruševac. Ugovor o dodeli sredstava potpisali su ministar privrede u Vladi Sbije Goran Kneževuć i vlasnik firme Kromberg i Šubert, Hans Oto Kronberg. Memorandum o razumevanju grada Kruševca i nemačkog investitora potpisali su gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i direktori Kromberg i Šuberta, Karsten Maljer i Željko Matijević.

4

Kromberg i Šubert planira grinfild investiciju u Kruševcu u pogonu veličine 21 hiljada kvadratnih metara, a u pogledu zapošljavanju to znači dve i po hiljade novih radnih mesta, rekao je vlasnik nemačke kompanije Hans Oto Kromberg.

5

Kromberg i Šubert je najveći proizvođač komponenti za automoblsku industriju u Evropi a potpisivanje ugovora sa ovom kompanijom je veliki dan za Kruševac, Rasinski okrug i celu centranu Srbiju, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

16

U ime domaćina grada Kruševca, predstavnike nemačke kompanije i državni i politički vrh Srbije pozdravio je gradonačelnik Dragi Nestorović.

15

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Diman istakoa je intenzivnu saradnju Sribje i Nemačke na na državnom ali i ekonomskom nivou.

14

Završnu reč na svečanom skupu dao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, naglašavajući dobrobit koju će srpski narod imati u saradnji sa nemačkim.

2

Kromberg i Šubert je nemačka porodična kompanija iz industrije automoboliskih komponenti i vodeći globalni dobavljač kablovkih sistema i proizvoda tehnologije brizganja.Kompanija ima uspešnu istoriju dugu više od 115 godina sa više od 40 hiljada zaposlenih na 30 lokacija širom sveta.

17 13 9 11 12 8 6 7