Redovna konferencija za novinare, 24.10.2018.

dggdgdgdgU prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 24.10.2018. godine, održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare GO SNS u Kruševcu .

Želela bih na samom početku ove konferencije da se osvrnem na obeležavanje 10. godišnjice od osnivanja SNS u Kraljevu, na kome je predsednik stranke Aleksandar Vučić poručio da je Srbija danas deset puta bolja nego što je bila bez obzira na to što je rođena u jeku najstrašnije političke krize, narastajuće ekonomske bede, sa kojom se zemlja ikada suočila, ali da je njeno osnivanje označilo I novi početak koji je ulio ljudima nadu da može biti dobro, te da opšte dobro može biti ispred pojedinačnog, a interes zemlje ispred ličnog.

gfddgdfgfNa obeležavanju godišnjice od naprednjaka je zatražena podrška za održavanje vanredne skupštine SNS sledeće godine, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo. Pred prepunom halom u Kraljevu, predsednik je rekao da će oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biti smenjeni na sledećoj skupštini stranke i ustupiti mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače. Takođe, zatražena je podrška za dodatno podmađivanje stranke, kako bi ljudi koji do sada nisu bili na funkcijama dobili priliku da pokažu šta znaju i da nastave u još jačem ritmu.

Za svaku pohvalu je i gest predstavnika GO kruševačkih naprednjaka koji su na desetogodišnjicu od osnivanja stranke predali na poklon kuću sugrađanki, primaocu socijalne pomoći, četrdesetrogodišnjoj Stojanki Radomirović. Ovaj veoma human gest sproveden je na inicijativu i iz ličnih sredstava Bratislava Gašića, ali i sredstava brojnih donatora.

viber imageKao što smo već i napominjali na predhodnih konferencijama grad Kruševac je uspeo u nameri da omladini obezbedi uslove studiranja u rodnom gradu . Pored Poljoprivrednog fakulteta, na kome su prvi indeksi studentima svečano uručeni u ponedeljak, interesovanje za pokretanje visokog školstva u nekadašnjem carskom gradu pokazuju i drugi fakulteti.

Evo prilike da Vas podsetim da je grad Kruševac u cilju osnaživanja žena sa seoskog područja za otpočinjanje sopstvenog posla, kroz unapređenje znanja i veština potrebnih za pokretanje i vođenje sopstvenog posla, raspisao Javni poziv ženama sa seoskog područja za pohađanje osnovne obuke za rad na računaru i obuke za pisanje poslovnog plana. Kako je konkurs otvoren do četvrtka, 25. oktobra pozivamo sve naše sugrađanke da se prijave i predaju dokumentaciju u mesnim zajednicama ili kancelariji broj 31 Gradske uprave. Besplatna obuka obezbeđena je za 150 polaznica. U slučaju većeg broja zainteresovanih, prednost će imati vlasnice poljoprivrednog gazdinstva i žene sa idejama za započinjanje posla.