Redovna konferencija za novinare, 12.06.2019.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 12.06.2019. godine, održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Zoran Tomić, član Saveta za informisanje. Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Svedoci smo da svakim danom naš grad postaje lepše mesto za život. Nikad veći broj gradilišta, nikad veći broj manifestacija, posetilaca i događaja u našem gradu koji je vratio epitet carskog grada. Vidimo da su radovi na uređenju trga Kosturnica intenzivirani, da trg dobija novi izgled i da će taj deo grada biti pravi novi centar, kakav je i trebao da bude pre više od 20 godina kada je ideja o tome nastala. Bagdala je postala pravi mali raj za izletnike, sportiste rekreativce, ali i profesionalce. Teretana na otvorenom, uređeno fudbalsko, košarkaško i odbojkaško igralište, restoran Bagdala koji je ponovo omiljeno mesto za predah vraćaju stari sjaj našoj Bagdali, ali ne stajemo tu. Cilj je da Bagdalu maksimalno iskoristimo kao naše veliko zeleno blago na kojem ćemo ponuditi sadržaje za mlade i starije i uz pomoću kojih će moći puno toga novog da nauče kako iz sfere nauke tako i o našoj istoriji i kulturi. Zato se sada uveliko radi na celini pod nazivom „Srbija u malom“ koja ima za cilj da posetiocima prikaže našu zemlju i njeno kulturno nasleđe, manastire na kojima nam mnoge zemlje mogu pozavideti.

Lokacija Stari aerodrom, danas polako postaje mesto gde će nići novo naselje i Centar 3 našeg grada. Lidl izgrađen, NEPI se uveliko gradi, gradi se nova ulica i podiže infrastruktura koja će omogućiti da se izgrade nove stambene zgrade i poslovni kompleksi. Tako je planirano da se u tom naselju izgradi i nova zgrada Suda gde će sve sudske jedinice biti stavljene pod jedan krov. Preko puta ovog naselja uz Vatrogasni dom počeće se sa realizacijom projekta zabavni park „Šarengrad“ gde će naši kruševljani, ali i posetioci imati prilike, pored mesta za odmor i rekreaciju, da se upoznaju i sa dinosaurusima, načinom kako su živeli i izgledali. Još jedan atraktivni obrazovno-turistički sadržaj biće u našem gradu.

Na Jastrepcu, pored Avantura parka koji je otvoren i svakim danom sve popularniji, otvoren je i sportsko – rekreativni centar „Samar“ u Ribarskoj banji, a mogli ste čuti da je u planu i spajanje dva dela Jastrepca, tj. Ribarske banje sa našim izletištem čime ćemo imati infrastrukturne uslove za dalji razvoj turizma na našem Jastrepcu, planini koja ima puno skrivenih potencijala.

Kruševac je velika zajednica koja u sebi ima 101 naseljeno mesto i nije jednostavno rešavati probleme svih naselja u kratkom roku i istovremeno. Nama je za ponos što smo posle 7 godina na vlasti došli u situaciju da nam je celokupna građevinska operativna angažovana, da nema ni jednog dana u godini da prođe, a da se nešto ne uradi na poboljšanju uslova za život naših građana, ali do toga ne bi došlo da ne radimo i na adekvatnom planiranju i ne osluškujemo potrebe građana. Zbog toga je GO SNS Kruševac već uveliko krenuo u obilaske svojih MO i da kroz razgovore sa članstvom i simpatizerima osluškuje koji su to problemi koji muče naše sugrađane i da kroz razgovor nađemo način i model za njihovo rešavanje. Mi, za razliku od nekih, ne sedimo skrštenih ruku i čekamo da nam dođe kraj godine da planiramo aktivnosti za dalji razvoj, mi smo stranka koja je tokom cele godine na terenu i koja taj plan razvija i kreira tokom cele godine. Zato i sada očekujemo da ćemo uz dobru saradnju sa našim sugrađanima napraviti dobar plan razvoja koji ćemo narednih godina sprovesti u delo i uspeti da probleme koji decenijama muče naše sugrađane rešimo u dogledno vreme.

Kao što vidite nas karakteriše rad, karakterišu rezultati i nemamo vremena da se bavimo ničim drugim osim potrebama naših sugrađana. Za razliku od „onih“ koji bi najviše voleli da Kruševac bude u korovu, prepun rupa po ulicama, koji znaju samo da kritikuju radi kritike, a ni na svoje skupove ne dolaze, pa ni svoje peticije neće da potpišu, mi gledamo u budućnost, gledamo u novi Kruševac, grad koji će imati efikasan i bezbedan saobraćaj, grad koji će biti mesto za bezbrižan život građana, grad mladih i grad inovatora. Trudimo se da primere dobre prakse iz zemalja koje smo imali prilike da posetimo, donesemo u naš grad i gde god bili pokazujemo naše potencijale i želju za napretkom zbog čega nas i ne čudi da smo sa svakog sajma, skupa ili manifestacije bogatiji za još nekoliko priznanja.

Radimo i radićemo za budućnost našeg grada i dece. Koristimo priliku da pozovemo sve sugrađane da već sad svoje ideje, probleme i sugestije dostave Savetima MZ u kojima žive i uzmu aktivno učešće u planiranju razvoja našeg grada. Samo ujedinjeni i složni možemo ići napred u bolje sutra.