Редовна конференција за медије – 25.04.2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 25.04.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

3

 

“ Поштовани представници медија, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре ГО СНС у Крушевцу. Сви смо сведоци да је штета коју су нанеле мартовске поплаве велика. Поред неколико стотина хектара пољопривредног земљишта, под водом су се у Расинском Округу нашли и економски али и стамбени објекти. Знајући колико пољопривредни произвођачи зависе од годишњег приноса који ће бити умањен ове године због честих падавина, СНС у сарадњи са локалном самоуправом настојаће да пружи помоћ и подршку грађанима поплављених подручја, али и свима онима који су током поплава претрпели штету. У прилог овоме говори рад и ангажовање Комисије, која ће од ове недеље константно бити на терену у циљу процене штете настале у току временских неприлика. Такође, уложени су и сви напори како би се решили проблеми са којима се суочавају мештани насељеног места Ђунис, којима су оранице само ове године биле поплављене 6 пута. Градска управа, Штаб за ванредне ситуације и Србија Воде покренуле су хитну санацију на ушћу Рибарске реке у Јужну Мораву, како би смањили проблеме ових местана.

*Са задовољством желимо да Вас обавестимо да ће крајем недеље отпочети радови на изградњи Постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Крушевцу. Поред решавања проблема отпадних вода, изградњом самог постројења наш град биће сврстан у ред најмодернијих градова у Европи. Радови ће трајати 20 месеци . Будуће постројење гради се на површини од 5 хектара, а вредност радова је око 14 000 000 е.

*Као још једна од потврда да се залагање градског руководства и СНС, као стожера власти исплати, стиже нам од заштитника грађана који је у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије и Сталном конференцијом градова наградио град Крушевац. Крушевац је један је од три града у Србији који је добитник награде за највећи допринос развоју свих облика приступачности на својој територији, односно у свом окружењу у 2017. години. Крушевцу је одато признање за иницијативе израде и усвајања плана одрживе урбане мобиности од 2017 – 2030 године. Такође, на конкурсу УНДП (програм УН за развој) и Министарства заштите животне средине, Крушевац је аплицирао за иновативно решење у области енергетске ефикасности и добио награду за решење које смо понудили у вредности од 4 000 долара. Средства које је определило УНДП (програм УН за развој) уз подршку Министарства за заштиту животне средине.

*За сам крај конференције морамо истаћи да смо изузетно поносни на похвале и признања које је руководству града упутила председница Владе РС Ана Брнабић у оквиру недавне посете граду Крушевцу. Она се овом приликом осврнула на постигнуте резултатим у стварању повољне пословне климе, која је проузроковала заинтересованост све већег броја страних инвеститора, спремних да своје пројекте повере руководству и инвестирају у накадашњи царски град. Поред Хенкела и Купера који већ дуги низ година успешно послују и шире своје капацитете производње у Крушевцу, Расинска привреда појачана је доласком и нових страних компанија попут Лидла, Кромберга и Шуберта али и чешке корпорације „Чехословак Груп“ која је од преузимања 14. октобра запослила преко 200 радника. Влада Србије, како имамо обећање од стране премијерке, у наредном периоду биће на располагању представницима локалне самоуправе као и инвеститорима како би се што брже, боље и ефикасније постигли резултати који ће се одразити на БДП  Србије. „