Редовна конференција за медије – 20.09.2017.

САОПШТЕЊА 21. септембра 2017.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 20.09.2017. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

1

“ Поштовани представници медија, драги суграђани добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке Градског одбора Крушевац.

Надам се да Вама није потребно ослобађање као што су понудиле Двери недавно испред зграде Пинка у Београду, као што су и из организације Двери у Крушевцу упутили позив да се спроведе наводно ослобађање медија, јер то никако не би било ослобађање већ намицање јарма од стране оних који су против реалности и стварности.

Српска напредна странка осуђује поступке који доводе до насиља над медијима, а пре свега над женама. Ако су и хтели да утичу на креирање јавног мњења могли су кроз часописе, магазине, новине, било какво гласило електронско или штампано, а не да насиљем над новинаркама провоцирају и да изазову сукобе који би ескалирали у нешто што не желимо да помињемо. Ако тако ослобађају медије, постављамо питање како би их напали? Како су они замислили и покушали тако заиста више не може!

Ми смо увек били за сарадњу са медијима, јер верујемо да конструктиван разговор увек доводи до позитивних резултата.

Српска напредна странка се увек трудила да своја обећања дата грађанима и испуни. Све што је Српска напредна странка урадила у протеклих неколико година у сфери инфраструктурних радова, било да је реч о градској или сеоској средини, доказује да оно што је могуће и реално, што је животна потреба, то и омогући својим грађанима. Реализација плана развоја иде својим током, више од 8 милијарди динара, уложених у путеве, километре водоводних, канализационих, топловодних цеви, само је основ за наредни корак који ће животни стандард свих грађана, гласали они за нас или не, учинити знатно вишим. Јер Српска напредна странка и постоји да би радила у интересу свих грађана Србије. Ових 8 милијарди динара уложених у град Крушевац и 100 села је из реалних извора и сарадње на високом нивоу између Локалне самоуправе и Републике.

Ако кажемо да упоредо са подизањем животног стандарда радимо на привлачењу страних инвестиција који у овом моменту прелазе цифру од више стотина милиона евра, период од када је Српска напредна странка у Крушевцу на власти, хроничари овог града сасвим сигурно цениће као најплодотворнији период од увођења вишестраначја. То је довољна референца да кажемо да се Крушевац позиционира тамо где му је и место! Не само да радимо на развијању свих привредних грана, већ унапређујемо духовност и културу нашег града и краја, треба истаћи да је у току израда пројекта реконструкције Средњовековног, Лазаревог, града, који би, у том случају, заједно са Јастребцом представљао окусницу развоја туризма, као једну од перспективних грана привреде у нашем граду.

За сам крај конференције желимо да напоменемо да је Крушевац по трећи пут домаћин Међународног фестивала православног филма „Снажни духом“, упоредо са фестивалом одржаће се и Фестивал Москве у Крушевцу, а за три дана, надам се, да ће се и нека новинарска екипа пријавити се на такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“. „