Редовна конференција за медије – 16.11.2016.

У просторијама Српске напредне странке Крушевац данас је одржана редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање. Конференцију преносимо у интегралној верзији.

„Користимо ову прилику да се похвалимо да је Српска напредна странка од јуче придружени члан Европске народне партије (ЕПП) највеће и најутицајније страначке организације у Европском парламенту.

Српска напредна странка препозната је као истински носилац економских реформи и политичке стабилности и јуче је био велики дан за Српску напредну странку.
Ово је велика прилика за Србију, за решавање проблема и отворених питања, као и додатни канал комуникације према Европској унији и шире.

Осврнућемо се на прошлонедељно гостовање господина Мирослава Алексића, бившег председника општине Трстеник на крушевачкој локалној телевизији у емисији „Кафа са послаником“.

Занимљивост везана за његово гостовање је то , што је током целе емисије инсистирао на причи о пријему грађана. Сваки грађанин у општини Трстеник зна да он то уопште не ради. Као председник општине Трстеник, није желео да посланици Милени Турк обезбеди чак ни просторију у општинској управи како би она примала грађане.

Изгледа да је једини његов посао да напада господина Братислава Гашића и Српску напредну странку. Оно што грађани Крушевца и Трстеника свакако препознају јесте то да Српска напредна странка ради искључиво у интересу народа, а такође виде и ко је радио и бринуо о својим личним интересима и интереса своје фамилије.

Више пута смо говорили о слободи медија. Српска напредна странка никада није цензурисала медије и то неће радити ни у будућности јер поштујемо све принципе демократије. Подсетићемо Вас и да смо недавном изложбом Нецензурисане лажи показали да је слобода медија и те како присутна у Србији , јер да није наша изложба би била празна.

Срамно је да један народни посланик који се налази на том месту и има задатак да ради на побољшању услова живота грађана Србије, размишља само о својој личној промоцији. Иначе, та самопромоција је обележила период док је био председник општине Трстеник.

Сведоци сте, да смо прошле недеље подсетили грађане на постојање посланичке канцеларије у Крушевцу, како би могли да закажу састанак и изложе своје проблеме. Грађани то препознају као позитиван корак још од раније, пријављивали су се за пријем код народних посланика, а само ће тако и наставити.

Народни посланици у Крушевцу, др Весна Ракоњац, др Драгана Баришић и господин Иван Манојловић увек ће се одазвати и покушати да ураде све што је у њиховој моћи да помогну у решавању проблема својих суграђана.“