Redovna konferencija za medije – 14.03.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 14.03.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

 

1

 

“ Poštovani predstavnici medija dobar dan i dobrodošli na redovnu konferneciju za novinare SNS GO Kruševac.

Od kako je gradski odbor SNS Kruševac  formiran zalagali smo se i borili da pokažemo koliko naša pamet i znanje vrede i da su one osnov za razvoj naše privrede koja ima velike potencijale.

U periodu od 2012. godine ne samo da smo uspeli da zaustavimo točak propadanja naše privrede, već radimo na njenom unapređenju, razvoju, ali i promociji kako bi pokazali sve naše potencijale i našim privrednicima otvorili vrata drugih tržišta.

Tako đe na 5. međunarodnom privrednom sajmu EKSPO RUSIJA SRBIJA na zajedničkom štandu Regionalne privredne komore Kruševac 16 kompanija i firmi iz Kruševca i okruga predstaviti svoje proizvode i potencijale. Takođe biće održan okrugli sto pod nazivom „Perspektiva saradnje u oblasti inovacija, uključujući mala i srednja preduzeća“ gde ćemo naše znanje prikazati i pokušati da i nakon ovog sajma privrednike vratimo kući sa potpisanim sporazumima i ugovorima koji će obezbediti dalji razvoj naše ekonomije.

Omladina je budućnost našeg grada ali i privrede i zbog toga aktivno radimo sa omladinom kako bi krenuli putem preduzetništva. Zahvaljujući projektu Biznis inkubator centra pod nazivom „Kreativni biznis inovacioni generator“ 52 mladih učesnika su razviji svoje poslovne ideje i međusobno se takmičili za nagrade. Najboljih 15 ideja je u prostorijama Biznis inkubator centra pred stručnim žirijem branilo svoje poslovne ideje, a najbolji finalisti imaće prilike da u saradanji sa Regionalnom privrednom komorom Kruševac posete sajam privrede u Budimpešti. Ovo je pravi primer kako treba aktivno raditi sa mladima na razvoju njihovih ideja i putem ovog programa sigurni smo da će svake godine biti sve više njih koji ne samo da će ući u svet biznisa, već u njemu ostati i uspešno poslovati.

Mi smo grad koji stalno radi na poboljšanju uslova za život svojih građana, kako u domenu ekonomije tako i drugim domenima. Zato i ne čudi da stalno pristižu nagrade našim ustanovama na tom radu i zalaganju. Ovog puta nagradu je dobila Narodna biblioteka Kruševac kao VEB biblioteka 2017. godine. Kruševačka biblioteka je među prvima prepoznala potencijale Interneta i izvršila digitalizaciju preko 60 hiljada zapisa i da je to proces na kome se aktivno radilo već 15 godina. Biblioteka je pored toga u prethodnom periodu uz podršku grada i nadležnih institucija opremila i novu digitalnu čitaonicu na trećem spratu Doma sindikata koja je reprezentna prostorija i za realizaciju brojnih naučnih, književnih i promotivnih aktivnosti.

Aktivno radimo i na razvoju poljoprivrede koja je osnov za opstanak svake nacije. Grad Kruševac održava tribine po selima u saradnji sa Poljoprivrednom sturčnom službom, kako bi poljoprivrednike upoznala sa podsticajnim merama. Takođe koristimo priliku da najavimo da je grad Kruševac pripremio šest podsticajnih mera preko budžetskog fonda za poljoprivredu.

Da Kruševac nosi epitet i sportskog grada dokazuju brojne manifestacije koje se realizuju, a pre svega kruševački polumaraton koji će se po treći put održati. Događaj je uvršten u kalendar Atletskog saveza Srbije, a na samom takmičenju pored amatera učestvuje i veliki broj profesionalaca kako iz Srbije tako i van nje. Ove godine biće tri discipline i to polumaraton 21km, tamičarska trka na 10km i trka zadovoljstva na 5km. Ovom prilikom 18 marta, pozivamo sve kruševljane da uzmu učešće na takmičenju koje će biti 18. marta i pokažemo svi da smo sportski grad. „