Редовна конференција за медије – 14.03.2018.

САОПШТЕЊА 16. марта 2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 14.03.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

 

1

 

“ Поштовани представници медија добар дан и добродошли на редовну конфернецију за новинаре СНС ГО Крушевац.

Од како је градски одбор СНС Крушевац  формиран залагали смо се и борили да покажемо колико наша памет и знање вреде и да су оне основ за развој наше привреде која има велике потенцијале.

У периоду од 2012. године не само да смо успели да зауставимо точак пропадања наше привреде, већ радимо на њеном унапређењу, развоју, али и промоцији како би показали све наше потенцијале и нашим привредницима отворили врата других тржишта.

Тако ђе на 5. међународном привредном сајму ЕКСПО РУСИЈА СРБИЈА на заједничком штанду Регионалне привредне коморе Крушевац 16 компанија и фирми из Крушевца и округа представити своје производе и потенцијале. Такође биће одржан округли сто под називом „Перспектива сарадње у области иновација, укључујући мала и средња предузећа“ где ћемо наше знање приказати и покушати да и након овог сајма привреднике вратимо кући са потписаним споразумима и уговорима који ће обезбедити даљи развој наше економије.

Омладина је будућност нашег града али и привреде и због тога активно радимо са омладином како би кренули путем предузетништва. Захваљујући пројекту Бизнис инкубатор центра под називом „Креативни бизнис иновациони генератор“ 52 младих учесника су развији своје пословне идеје и међусобно се такмичили за награде. Најбољих 15 идеја је у просторијама Бизнис инкубатор центра пред стручним жиријем бранило своје пословне идеје, а најбољи финалисти имаће прилике да у сарадањи са Регионалном привредном комором Крушевац посете сајам привреде у Будимпешти. Ово је прави пример како треба активно радити са младима на развоју њихових идеја и путем овог програма сигурни смо да ће сваке године бити све више њих који не само да ће ући у свет бизниса, већ у њему остати и успешно пословати.

Ми смо град који стално ради на побољшању услова за живот својих грађана, како у домену економије тако и другим доменима. Зато и не чуди да стално пристижу награде нашим установама на том раду и залагању. Овог пута награду је добила Народна библиотека Крушевац као ВЕБ библиотека 2017. године. Крушевачка библиотека је међу првима препознала потенцијале Интернета и извршила дигитализацију преко 60 хиљада записа и да је то процес на коме се активно радило већ 15 година. Библиотека је поред тога у претходном периоду уз подршку града и надлежних институција опремила и нову дигиталну читаоницу на трећем спрату Дома синдиката која је репрезентна просторија и за реализацију бројних научних, књижевних и промотивних активности.

Активно радимо и на развоју пољопривреде која је основ за опстанак сваке нације. Град Крушевац одржава трибине по селима у сарадњи са Пољопривредном стурчном службом, како би пољопривреднике упознала са подстицајним мерама. Такође користимо прилику да најавимо да је град Крушевац припремио шест подстицајних мера преко буџетског фонда за пољопривреду.

Да Крушевац носи епитет и спортског града доказују бројне манифестације које се реализују, а пре свега крушевачки полумаратон који ће се по трећи пут одржати. Догађај је уврштен у календар Атлетског савеза Србије, а на самом такмичењу поред аматера учествује и велики број професионалаца како из Србије тако и ван ње. Ове године биће три дисциплине и то полумаратон 21км, тамичарска трка на 10км и трка задовољства на 5км. Овом приликом 18 марта, позивамо све крушевљане да узму учешће на такмичењу које ће бити 18. марта и покажемо сви да смо спортски град. „