Редовна конференција за медије – 05.07.2017.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 05.07.2017. одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

19667692_1880244995557539_7549723042675607368_o

„ Поштовани представници медија, драги суграђани добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке Градског одбора Крушевац.

Централна Свечаност обележавања Видовдана као државног празника била је у Крушевцу, тим поводом Лазареву средњовековну престоницу посетио је председник Републике Србије господин Александар Вучић. Положио је венац на Споменик косовским јунацима, чиме је одао почаст свим палим ратницима у борби за стицање слободе. У пратњи господина Братислава Гашића, директора Безбедоносне информативне агенције, градоначелника Драгог Несторовића, након краћег пријема у Градској кући обишли су радове на будућој фабрици Кромберг & Шуберт. Ту се задржао у разговору са председником инвеститора из Немачке и са извођачем радова, нашим Крушевљанином.  Да ли треба да вас, представнике медије, подсетимо на велики број наших суграђана који су аплаузима поздравили председника Републике Србије.

Овогодишњу видовданску награду добио је његово преосвештенство Владика крушевачки господин Давид. Честимо свим добитницима, видовданска награда је највише признање града Крушевца које су добили господин Вучић и господин Гашић.

Дуго се говорило о пресељењу аеродрома на нову локацију и раду на пројекту за изградњу овог стратешки важног објекта у нашем граду. Радови на изградњи полетно – слетне стазе на Росуљама отпочели су 15 маја, а градоначелник у пратњи сарадника, уз пригодну свечаност обишао радове. Желим да напоменем да је вредност радова 100 милиона динара у 2017. години, а да је одлуком Владе Републике Србије изградња аеродрома као и сам аеродром проглашен јавним интересом. Вредност прве фазе пројекта је 250 милиона динара. Важно је истаћи значај аеродрома за развој привреде, туризма – као гране привреде и спорта. Радови се финансирају из локалног буџета што доказује колико је Крушевац узнапредовао и ојачао, али то је само почетак остваривања визије напредног града Крушевца: јер за Крушевац ништа није довољно добро ако није најбоље.

Крушевац не само да је примамљива привредна дестинација, што доказују инвестиције, већ ће бити Туристичка атракција након Другог међународног фестивала балона „Крушевац кроз облаке“. Реализовано је 30 пратећих прогама, 2 концерта, куп Србије у балонарству и све то у организзацији Туристичке организације, а под покровитељством Града Крушевца. За три дана колико је фестивал трајао, Крушевац је посетило више десетина хиљада људи.

Град Крушевац је овог Видовдана богатији за 145 паркинг места, завршена је прва, наглашавам прва, ФАСТ гаража јер се већ ради на пројекту велике гараже која ће кренути са изградњом наредне године.