Redovna konferencija za medije – 04.04.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 04.04.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

“ Poštovani novinari, dragi sugrađani, dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare SNS GO Kruševac.

Na prošloj konferenciji smo pričali o merama koje država preduzima za rešavanje problema nataliteta u zemlji. Grad Kruševac godinama unazad je aktivan u merama rešavanja ovog problema, pa će tako u 2018. godini Odlukom o budžetu grada obezbediti milion i 500 hiljada dinara kako bi finansijski pomogao da gađanima koji su u postupku vantelesne oplodnje da svoj san o roditeljstvu ostvare. Poziv je otvoren i na osnovu prijava koje se dostavljaju gradskoj upravi, komisiji za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca, biće izabrana 15 sugrađana kojima će ova pomoć bidi dodeljena. Novina je da je starosna granica za žene podignuta na 50 godina. Rok za podnošenje prijava je do 15. novembra, kao i da sredstva koja se ne budu realizovala do 30. novembra u decembru omogućiće se apliciranje i licima koja su već jednom ovaj vid pomoći iskoristili.

Kada govorimo o ekonomiji grada, grad Kruševac zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Regionalnom privrednom komorom, Savetom za karijerno vođenje i Školskom upravom organizuje dva puta godišnje sajam zapošljavanja. Prvi ovogodišnji sajam je održan u Hali sportova 30. marta i imali smo prilike da vidimo veliko interesovanje kruševljana za ponudu poslova. Oko 40 poslodavaca ja učestvovalo na sajmu gde su pokušali da dođu do blizu 500 potrebnih radnika i nadamo se da smo zajednički useli da to i ostvarimo. Takođe sajmovi su prilika da organizatori zajednički komuniciraju sa privrednicima, da se utvrde potrebe za radnicima i tražnja uskladi sa ponudom koju će naš obrazovni sistem da učini u narednom periodu i to je recept kako se radi na stabilizaciji ekonomije i stvaranju uslova za njen napredak.

Završen je 26. međunarodni festival humora i satire „Zlatna kaciga“ koji je još jedan brend našeg grada. Nagrade laureatima su uručene u sali pozorišta Kruševac kojima ovom prilikom čestitamo i drago nam je da je veliki broj radova i osoba uzelo učešće u ovogodišnjoj manifestaciji, precizno rečeno njih 227 iz 32 zemalja sveta. Nadamo se da će sledeće godine taj broj biti još veći.

U Mozaik sali Gradske uprave Kruševac svečano je uručena prva grupa penzionerskih kartica. Prvih 100 kartica uručile su gradonačelnica Jasmina Palurović i direktorka Filijale Zorica Jovanović. Srpska napredna stranka se zalaže za poboljšanje uslova života naših najstarijih sugrađana i jedan od načina kako to možemo da učinimo jesu penzionerske kartice koje će olakšati našim penzionerima prilikom dokazivanja statusa penzionera u drugim institucijama i za ostvarivanje svojih prava. Ovaj dokument u sebi sadrži sve potrbene podatke, koji su zaštićeni. Svi penzioneri iz Kruševca će ove kartice dobiti, a o načinu preuzimanja istih biće obavešteni od strane nadležne institucije.

Na mnogim konferencija smo govorili da je Kruševac i grad sporta, ali sporta za sve. Trenutno se u Kruševcu realizuje sportski kamp za slepe i slabovide „Kruševac 2018“. Kamp organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom iz Kruševca u saradnji sa Nacionalnim sportskim savezom za slepe i slabovide i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Niša sa kojim grad ima potpisan protokol o saradnji. Treninzi se realizuju u fiskulturnoj sali Ekonomske škole a kao volonteri učestvuju studenti sa Fakulteta za sport iz Niša koji daju veliku podršku uspešnoj realizaciji istog.

Želimo da iskoristimo priliku i da najavimo akciju omladine SNS povodom Vaskrsa u centru grada u nedelju 9. aprila od 10 časova, gde će tradicionalno sugrađanima bidi deljenja jaja i tom prilikom organizovan mini turnir u razbijanju jaja.

Kao i svake godine aktivisti Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac odneće Vaskršnja jaja na Dečije odeljenje Bolnice, u Dom za decu Jefimija i u Gerontološki centar.

Ovom prilikom svim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru želimo da lepo provedu najveći hrišćanski praznik uz pozdrav Hristos Vaskrese, Vaistinu vaskrse. „