Održan Prvi kruševački polumaraton

U organizaciji atletsko-rekreativnog kluba Maratonac i pod pokroviteljstvom grada Kruševca, u nedelju 27. marta održan je prvi kruševački međunarodni polumaraton. Takmičari  su trčali četiri kruga gradskim ulicama, dok je u nadmetanju  rekreativaca trčan jedan krug, dužine oko pet kilometara. Učešće u sprovođenju događaja uzeo je i Savet za sport Srpske napredne stranke, kao i oko 100 volontera.

4

Učesnici trke krenuli su iz centra grada oko 11 časova, ukupna dužina kruga iznosila je 5.275 metara, a takmičari su njime prošli četiri puta. Ulice obuhvaćene trasom bile su zatvorene za saobraćaj do 14 časova kada je trka završena i pobednici su proglašeni.

5

U konkurenciji od oko 400 takmičara iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, pobedu u konkurenciji muškaraca odneo je atletičar beogradskog Partizana, Siniša Radivojević, Nenad Milosavljević bio je drugi, dok je treće mesto zauzeo Nenad Živković, član Saveta za sport Srpske napredne stranke. U konkurenciji dama pobedila je srpska olimpijska maratonka, Ana Subotić, iz atletskog kluba Surčin.

9

Savet za sport Srpske napredne stranke sproveo je i akciju prikupljanja sredstava za mlade sportiste kojima je pomoć neophodna, a među posetiocima štanda  bili su i sportski komentator RTS-a, Radoslav Simić, strongmen Ervin Katona, i poznati glumac Zoran Ćosić.

31