Konferencija za novinare odbornika SNS u skupštini grada Kruševca

Poštovani mediji dobar dan i dobrodošli na konferenciju za novinare odborničkih grupa Srpske napredne stranke (Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje i Aleksandar Vučić – Kruševac pobeđuje) u Skupštini grada Kruševca.

Svojim učestalim pokušajima Savez za Srbiju nedeljama unazad samo potvrđuje svoje namere, da nasiljem naruši mir i dođe na vlast u Srbiji. Ne sme se dozvoliti da takozvana opozicija nasiljem i incidentima dođe na vlast i da ponovo manjina vlada većinom.

Zbog jasnih pretnji upadanjem i nasilnim zauzimanjem prostorija republičke i lokačnih Skupština odbornici SNS u Skupštini grada Kruševca su od petka u konstantnom dežurstvu kako bi zaštitili institucije i volju građana. Manipulatori nekolicine građana  nažalost i posle par meseci nisu shvatili da se vlast dobija na izborima i voljom građana, a ne na ulici uz pištaljke, baklje i pretnje. Iako ih je u petak na ulicama našeg grada bilo manje nego ikada, uz provokacije i slanjem špijuna da izviđaju situaciju u gradskoj upravi, vređanja po društvenim mrežama i pretnjom puštanja plina, govora Boška Obradovića i pesme „Pada Vlada“, nismo posustali i odlučno smo branili volju građana.

Kada su shvatili da će doživeti još jedan debakl u nizu, da građani Kruševca ne podržavaju njihovo nasilje, da se gnušaju siledžija, fašista i lopova, onda su rešili da se brane izmišljenim blokadama puteva i nekakvim ukidanjem autobuskih i železničkih linija.  Objavama na društvenim mrežama, fotografijama, snimcima prenosa skupa, kao i zvaničnim informacijama nadležnih organa,  ponovo su sami sebe demantovali.

Ako nekome nije jasno da Savez za Srbiju i njihovi malobrojni pratioci zastupaju politiku nasilja, vređanja i omalovažavanja, dovoljno je samo da odslušaju govor njihove perjanice Ser-Geja Trifunovića sa jučerašnjeg skupa koji je defitivno bio najiskreniji od svih njih. Počeli su da gube kompas i idu onom izrekom „cilj opravdava sredstvo“ pa su tako sa neistomišljenika prešli i na vređanje nacionalnih manjina. Ako vam ovo nije dovoljan dokaz njihovog fašizma, ne znamo šta jeste.

Mi odbornici Skupštine grada Kruševca ponovo smo pokazali jedinstvo i snagu, pokazali da nećemo dozvoliti da manjina zavlada većinom i da se vlast ne osvaja na ulici i nasiljem. Branili smo institucije od onih koji su hteli ponovo nasilno da ih preuzmu i zbog toga poručujemo da ako pokušaju bilo šta slično, BRANIĆEMO PONOVO.

Pozivamo sve građane da 19. aprila dođu na skup „Budućnost Srbije“ u Beogradu da pokažemo kakvu politiku podržava većinska, normalna Srbija. Da pokažemo rezultate rada iskrenih rodoljuba i ljudi kojima je stalo da Srbija ide napred i da svi vidimo za kakvu se Srbiju naš predsednik Aleksandar Vučić sa svojim timom saradnika bori i u toj borbi ne posustaje.