Konferencija za novinare, 20.11.2019.

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke GO Kruševac.

Na jučerašnjoj sednici skupštine grada Kruševca razmatran je devetomesečni izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Kruševca tekuće godine. Ovogodišnji kruševački budžet iznosi 3 milijarde i 840 miliona dinara. Ovo je najveći budžet koji je Kruševac do sada imao. Karakteriše ga izvršenje po planiranoj dinamici u iznosu od 72,32 %. To je najbolji procenat izvršenja do sada. Takođe, naši sugrađani treba da znaju da prvi put posle više od 10 godina on nema kreditnih zaduženja. Moguće je planirati ga u celokupnom iznosu. U suštini, ovo je budžet koji i priliči svemu onome što je Srpska napredna stranka uradila za naš grad. Podsetićemo vas da smo pre 7 godina nasledili 700 miliona dinara kredita od bivše vlasti, sa neprimereno visokim kamatnim stopama koje smo uspešno vratili.

Ta i takva tadašnja vlast, a na sreću građana današnja opozicija, je pokazala pravo lice i koje su njihove namere. Dok su stizale brojne poruke podrške predsedniku Vučiću za brz oporavak i dobro zdravlje, oni se tuđoj muci raduju. Pokazuju nepoštovanje prema funkciji predsednika, ismevajući njegovu zdravstvenu situaciju, ne setivši se pre svega da je on predsednik svih građana Srbije, pa i njihov. Aleksandar Vučić neumorno radi za dobrobit ove zemlje. I to je vrlo jasno, a oni pokauju samo nefer i nekorektnu političku borbu. Drage kolege iz takozvane opozicije, još jedna konstruktivna kritika – ta borba treba da se ogleda kroz programe, rad i rezultate na terenu, a ne u pisanju tvitova, smišljanju laži i tračeva.

Drago nam je što je velika podrška ukazana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ponosni smo na njega što je podigao Srbiju iz pepela. Radeći na njenom razvoju i modernizaciji, jasno je stavio na prvo mesto Srbiju i građane.

Njegova rečenica „daću život za Srbiju“ nije samo fraza i to je sasvim jasno. On se zaista bori i radi za svoju državu, a to vide i svi građani Srbije.

Video sa konferencije možete pogledati na sledećem link-u :
https://youtu.be/BfZqZR-2pcw