Konferencija za novinare, 11.12.2019.

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske Napredne Stranke GO Kruševac.

Srbija je demokratska i pravno uređena zemlja u kojoj je zagarantovana sloboda govora i iznošenja mišljenja što možemo svakodnevno videti u štampanim i elektronskim medijima i na društvenim mrežama. Građani imaju pravo da se okupljaju i iznose svoje stavove.

Želimo da pohvalimo građane koji su se na miran, dostojanstven i demokratski način okupili i prošetali gradom u znak podrške politici koju vodi Aleksandar Vučić i jasno rekli ne nasilju, pretnjama i fašizmu. Nasilje protiv kojeg su građani podigli glas je ono nasilje koje takozvana opozicija zastupa u medijima i na ulicama, a to su pretnje, vređanja i uništavanje javne imovine. Uništavanje javne imovine je nešto što osećaju svi građani ove zemlje, ne samo oni koji podržavaju aktuelnu vlast, jer sve što gospodo uništite tokom vaših šetnji mora da se plati i popravi. Šetnja od prošle subote koju ste vi organizovali u Beogradu, a ne neki studenti iza kojih se i dalje krijete, pokazala je građanima Srbije da za pristojnost ne znate, da samo znate za divljanje i uništavanje. Vaša perjanica Boško Obradović je jasno pokazao koliko se poštuju institucije ove države i sama država, kad je zastavom Srbije, simbolom koji treba da nas sve okuplja i ujedinjuje, pokušao da razbije staklo i izvrši upad u skupštinu kako bi preuzeo mesto predsednika Narodne skupštine, pošto regularnim putem to ne može. Ovo je već viđeni scenario koji ste pokušali sa upadom na RTS pa vam nije uspelo, i gle čuda upad su predvodili isti ljudi. Najoštrije osuđujemo ovakav vid nasilja, i ovakvim činom jasno pokazujete ko ste u stvari.Zanimljivo je da kad god opozicija naiđe na problem, kad naprave greške iz kojih ne mogu da se izvuku oni krenu u napad kako bi narodu skrenuli pažnju sa njih i lažima, optužbama koje iznose pokušali da uberu jeftine političke poene.

Prosto i jednostavno ćemo reći… gospodo ako ste toliko brižni prema Kruševcu i Kruševljanima, zašto niste za vreme dok ste vladali ili bili deo vladajuće stranke uradili nešto po pitanjima napretka našeg grada, pa da Kruševac ne postane poznat po gašenju giganata koje smo imali, a za vreme vaše vlasti su uništeni. Sve ono što smo uradili za naš grad nije vam dovoljno da shvatite da lajkovi, komentari, i broj pratilaca nisu broj glasova već da kada imate program, strategiju i rezultate kojima postižete ciljeve zajedno sa građanima našeg grada i države, logično je da će građani takve ljude i takvu politiku prepoznati i podržati. Kada dođete u situaciju da građane ne smete u oči da pogledate, jedino što vam ostaje je da poruke ostavljate u poštanskim sandučićima, čime ćete definitivno naterati građane da vas bojkotuju.

Srpska napredna stranka je sve ono što vidite u gradu i što ćete videti u naredne 3 i po godine koliko je planirano za izgradnju autoputa. Gradili smo i gradićemo, mnogo toga je napravljeno, obnovljeno i možemo da se pohvalimo punom gradskom kasom koja je spremna za finansiranje novih razvojnih projekata za dalji napredak našeg Kruševca što ga čini uočljivijim na mapi modernih i uređenih evropskih gradova.

Video sa konferencije možete pogledati na sledećem link-u :
https://www.youtube.com/watch?v=JbM8ll3Se5o&feature=youtu.be