Redovna konferencija za medije – 17.08.2018.

viber imagerrfvervU prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 18.07.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

U okviru projekta izgradnje Postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda realizuje se postavljanje i ugradnja kolektora, kako na gradskom tako i na seoskom području. Ovim projektom trajno će biti rešen problem regulisanja kanalizacione mreže na našoj teritoriji.

viber imagexsdcc

Do sada je ugrađeno više desetina kilometara kanalizacione mreže, čime je trajno rešen dugogodišnji problem meštana, kada je u pitanju odvod otpadnih voda. U okviru realizacije druge grupe kolektora i dalje je u toku izgradnja kanalizacione mreže i to u naseljenim mestima Golovode u dužini od oko 5,3 km, u Lipovcu oko 3,3, Modrici oko 11, i Pakašnici vise od 7 km, radovi na izgradnji pomenute kanalizacione mreze su zavrseni više od 90%.
Takođe su u toku radovi na izgradni kolektora: Čitlučki u duzini oko 2,5km, Kolektor „C“ u duzini od 2km, kolektor „B“ u duzini oko 3,9km,

Svi meštani pomenutih naselja već duži niz godina suočeni su sa problemima komunalne prirode. Ipak najveći problem sa kanalizacijom imali su meštani naseljenog mesta Pakašnica, u čijoj je neposrednoj blizini Garski potok. Naime, sve otpadne vode slivale su se direktno u pomenuti potok, zbog čega su stanovnici bili izloženi neprijatnom mirisu i nehumanim uslovima zivota . Do sada su izgrađeni svi predviđeni priključci za domaćinstva, kao i kolektor, a nadležni, zbog nepredviđenih uslova terena iznalaze resenje za izgradnju jos jednog voda uz pomoć koga će i preostala domaćinstva imati rešeno pitanje odvoda, sto će upotpuniti postojeći projekat.

viber imagef

U svim naseljenim mestima u kojima su u toku predviđeni radovi, asfalt ce biti vracen u prvobitno stanje. Radovi na regulaciji garskog potoka u duzini od 1,5km se privode kraju i zavrseno je 94% ugovorenih radova.

Lokalna vlast, na čelu sa Srpskom naprednom strankom i ovim projektom dokazala je da misli na sve svoje sugrađane i da se maksimalno trudi da reši sve probleme sa kojima se oni suočavaju. Problem kanalizacije definitivno je bio jedan od prioritetnijih.

Ovim putem želimo da Vas obavestimo da ce večeras u organizaciji Saveta za Turizam GO SNS KS, Odbora za muzičku delatnost, biti realizovan muzički program za sve naše sugrađane, a u izvođenju Bogdana i Aleksandra Rajkovića, kao i Pavla Panina, koji su članovi ovog odbora, sa početkom od 19 časova. Program će se održati u Pionirskom parku na kružnoj sceni.

Ovo je tek početak muzičkih dešavanja u organizaciji Srpske napredne stranke, a dobrom voljom članova koji žele da pokažu svoje talente i obraduju svoje sugrađane. U toku leta slični programi biće održani na više atraktivnih lokacija u gradu.