Редовна конференција за медије – 17.08.2018.

viber imagerrfvervУ просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 18.07.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

Поштовани представници медија, драги суграђани, добар дан и добродошли на редовну конференцију за новинаре Српске напредне странке Градског одбора Kрушевац.

У оквиру пројекта изградње Постројења за прикупљање и пречишћавање отпадних вода реализује се постављање и уградња колектора, како на градском тако и на сеоском подручју. Овим пројектом трајно ће бити решен проблем регулисања канализационе мреже на нашој територији.

viber imagexsdcc

До сада је уграђено више десетина километара канализационе мреже, чиме је трајно решен дугогодишњи проблем мештана, када је у питању одвод отпадних вода. У оквиру реализације друге групе колектора и даље је у току изградња канализационе мреже и то у насељеним местима Головоде у дужини од око 5,3 км, у Липовцу око 3,3, Модрици око 11, и Пакашници висе од 7 км, радови на изградњи поменуте канализационе мрезе су заврсени више од 90%.
Такође су у току радови на изградни колектора: Читлучки у дузини око 2,5км, Kолектор „Ц“ у дузини од 2км, колектор „Б“ у дузини око 3,9км,

Сви мештани поменутих насеља већ дужи низ година суочени су са проблемима комуналне природе. Ипак највећи проблем са канализацијом имали су мештани насељеног места Пакашница, у чијој је непосредној близини Гарски поток. Наиме, све отпадне воде сливале су се директно у поменути поток, због чега су становници били изложени непријатном мирису и нехуманим условима зивота . До сада су изграђени сви предвиђени прикључци за домаћинства, као и колектор, а надлежни, због непредвиђених услова терена изналазе ресење за изградњу јос једног вода уз помоћ кога ће и преостала домаћинства имати решено питање одвода, сто ће употпунити постојећи пројекат.

viber imagef

У свим насељеним местима у којима су у току предвиђени радови, асфалт це бити врацен у првобитно стање. Радови на регулацији гарског потока у дузини од 1,5км се приводе крају и заврсено је 94% уговорених радова.

Локална власт, на челу са Српском напредном странком и овим пројектом доказала је да мисли на све своје суграђане и да се максимално труди да реши све проблеме са којима се они суочавају. Проблем канализације дефинитивно је био један од приоритетнијих.

Овим путем желимо да Вас обавестимо да це вечерас у организацији Савета за Туризам ГО СНС KС, Одбора за музичку делатност, бити реализован музички програм за све наше суграђане, а у извођењу Богдана и Александра Рајковића, као и Павла Панина, који су чланови овог одбора, са почетком од 19 часова. Програм ће се одржати у Пионирском парку на кружној сцени.

Ово је тек почетак музичких дешавања у организацији Српске напредне странке, а добром вољом чланова који желе да покажу своје таленте и обрадују своје суграђане. У току лета слични програми биће одржани на више атрактивних локација у граду.