Vanredna konferencija za medije – 22.06.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 22.06.2018. god., održana je vanredna konferencija za medije. Na konferenciji su govorili član Gradskog odbora Ivan Manojlović i Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

 

 

“ Dame i gospodo novinari, dobar dan i dobrodošli na konferenciju za medije SNS GO Kruševac.

Tema današnje konferencije je nedavno održana svojevrsna tribina, i ako su to nazvali forum „Istinomera“ pod naslovom „Ko mrsi konce građanima Kruševca“. Na tribini koja je održana u jednom od ugostiteljskih objekata u gradu prisustvovali su i naši  sugrađani, novinari gđa. Nada Budimović i gosp. Slaviša Milenković. Kruševljanin „po potrebi“ kao i njegov brat, gosp. Trifunović… i gosti a čućete na kakvoj bicikli iz Beograda aktivisti NVO CRTA.

Pokušaću zarad građana Kruševca i Srbije da pojasnim stvari, a građani i ako već dobro znaju, moći će da utvrde svoja mišljenja o ovakvim i sličnim aktivnostima koje za cilj imaju podrivanje sistema iznošenjem paušalnih i netačnih informacija.

Hvala onima koji su se javili sa pitanjima poput „Ko su ovi što dođu sa strane da nam govore kako mi u Kruševcu živimo“ , „ Da li su ovi slepi kod očiju pa ne vide razliku danas i pre par godina“i sl. Dragi sugrađani, nisu oni slepi ali jesu zaslepljeni.

Ali hajdemo korak po korak da bi zatvorili ovu priču jednom za sva vremena.

Najpre bih želeo da pitam ove koji se navodno bore za demokratiju, za ugroženu slobodu mišljenja, za strah itd. Svakakvih izmišljotina je bilo … Pa da li su održali tribinu u sred grada? Da li ih je neko sprečavao da kažu šta su naumili? Nije li to dovoljan pokazatelj demokratije i njihov demant samih sebe? Kako ne smeju, kako se boje… ne bi li sebe prikazali kao nekakve žrtve ?

Ima ih 10-tak koji nemaju nikakvu pažnju građana Kruševca. Slobodno se okupljajte. Slobodno pričajte šta želite i aplaudirajte sami sebi pa onda perite ruke od tog aplauza. Nikoga niti zanimate, niti iko veruje u vaše laži i zato nemate sagovornike.

Ali idemo dalje…

Nevladine organizacije u Srbiji, najčešće su u stvari Vladine ali Vlada drugih zemalja i interesnih grupa kojima ne odgovara Srbija koja napreduje.

Brojni srpski uticajni mediji i nevladine organizacije dobijaju desetine i stotine hiljada evra iz inostranstva samo da bi konstantno izazivali politički haos i nestabilnost u Srbiji. I ovo je već dobro poznata činjenica.

Nevladina organizacija CRTA, koja je inače i organizovala ovu nesrećnu tribinu u Kruševcu, jedan je od najboljih primera kako se pokušava destabilizacija države od strane spoljnih faktora.

NVO „Crta“, koja zvanično prati izbore, a zapravo služi za prosleđivanje para aktivistima koji stoje iza protesta kao što je na primer „žuta patka“ je od 2014. do 2016. dobila tačno 105.903 evra, 34.613 švedskih kruna i čak 995.387 američkih dolara! Njima novac čak direktno šalje i Stejt department!

Ne možemo a da se ne podsetimo na reči Sigmunda Grafa koji je rekao „ Jedna od najčudnijih pojava je što se zavaravamo da od zavisnih ljudi možemo očekivati nezavisna mišljenja“.

I to nije problem. Srbija je demokratska zemlja. Svako ima pravo na svoj stav, na slobodu koga i šta podržava… Ružno je, što se neko ko se bavi novinarskom profesijom, u određenim situacijama, kada to nije umesno, poziva na to zanimanje. Izuzetno cenimo i poštujemo to časno zanimanje.

Smatramo da je posao novinara da istinito i blagovremeno obaveštava javno mnjenje a onda smo svedoci da neko se predstavi kao novinar a zatim iznese niz neistina. I novinari imaju pravo da budu i pristalice i članovi i političkih organizacija ali onda recite to tako. Nema razloga da novinarska profesija bude paravan jer je time unižavate a onda se navodno pitate gde je podrška kolega u tome.

Ako posle „novinara“ Cvetkovića koji je navodno otet da bi se optužio predsednik Srbije gosp. Aleksandar Vučić imamo i ovakve „novinare“ koji deluju apsolutno i isključivo opoziciono i na strani onih koji žele pošto poto da uruše sistem, dovešće se u pitanje potpuno šta predstavlja novinarska profesija. Zamislite jedan dnevni list koji upravo sarađuje sa NVO CRTA koji je čak juče preneo da je „ Cvetković zloupotrebljen u propagandne i političke svrhe vlasti“. Navodno nestane novinar. Napadnu otvoreno predsednika države da ga je ubio, čovek dva dana ne spava i angažuje sve resurse da se pronađe a onda se ispostavi da je novinar lažirao otmicu. Sada od strane tih istih koji su pozivali na linč predsednika države taj nije „novinar“ ali vlast je kriva opet!? SRAMOTA!!!!

Ali hajde da to ostavimo na savest njima… da se vratimo na teme ovog „FORUMA“

Laž su strani investitori !?

Obećali smo da ćemo pokrenuti proizvodnju!?

Poslednjih 5 godina manje zaposlenih nego ranije!?

Ta ista CRTA je pokretač sajta OTVORENI PARLAMENT koji je zamračila potpuno kada smo usvajali budžet Republike Srbije za 2018.godinu.

Zamislite takav gest nekoga ko nije želeo da prikaže razvojni budžet R. Srbije sa odličnim finansijskim pokazateljima sada se usuđuje da pošalje predstavnike u Kruševac da postavi pitanje trošenja budžeta Grada. A to kako se troši u nastavku ću da Vam pokažem.

Taj sajt crte nije se zamračivao kada su oni koje CRTA podržava u parlamentu maltretirali žene, kada su psovali mrtve majke, ali su znali da ga zamrače kada se raspravljalo o jednom od najboljih budžeta u poslednjih 40 godina.

Ali hajde da odgovorimo na ove njihove tvrdnje!

1. Laž o stranim investitorima u Kruševcu?

I to samo par dana od kada je predsednik Republike otvorio nemačku fabriku Kromberg i Šubert koja već sada zapošljava oko 600 radnika. Investicija koja će do 2020.godine uposliti 2500 radnika.

LIDL. Investicija od 10 miliona evra na 2500 m2 koji je završen i čeka otvaranje gde će biti upošljeno 50 radnika.

U planu su NEPI 15 miliona evra koji planira da uposli 300 radnika

Bilding Enerdži bioenergana 26 milina evra

2. Nismo pokrenuli proizvodnju!?

Obezbedili smo UPPR za Trajal koji danas radi i od svog rada redovno isplaćuje plate.

Osposobljena je i revitalizuje se i HI Župa koja je već uvela i nove proizvode

Osposobljena je pekarska industrija Branko Perišić i oživljena iz stečaja

FAM Kruševac je vitalna i takođe nedavno otvorila novi pogon

14. Oktobar je prodat češkoj kompaniji u čijem vlasništvu i TATRA i koja stabilizuje teško urušen proizvodni sistem.

Jel to nije dovoljno?

Hoćemo da govorimo o novoj investiciji Henkel Merima i investiciju od 20 miliona evra u izgradnju fabrike za proizvodnju deterdženata za posuđe? Treba li da pomenemo Kuper Tajer kompaniju koja investira dodatnih 130 miliona evra u proširenje postojećih pogona u Kruševcu?

3. Nezaposlenih više u poslednjih par godina!?

2008. godine – 28237 zaposlenih u Kruševcu

2012. godine – 24405

2013 godine – 24428 (SOCIJALNI PROGRAM 14.OKTOBAR I TRAJAL)

2014. godine – 23862

2015.godine – 30331

2016. godine – 29629

Poslednji kvartal 2017 – 30535

NEZAPOSLENIH 30.06. 2012 16.082

NEZAPOSLENIH 31.12.2012 15.930

NEZAPOSLENIH 31.12.2014 15487

NEZAPOSLENIH 31.12.2015 15704

NEZAPOSLENIH 31.12.2016 14943

NEZAPOSLENIH 31.12.2017 13551

NEZAPOSLENIH 31.05.2018 12.849

Od kada je SNS preuzela vlast broj nezaposlenih lica smanjen je za 3.000 lica, upoređujući kraj 2012 i 2018 tj. za 3.233 od kada smo preuzeli vođenje grada do danas.

Na nivou Srbije sa 25.5% na 13% je smanjena stopa nezaposlenosti.

Je li to istinita tvrdnja i informisanje građana da pored ovoliko truda i ovakvih rezultata neko dozvoli sebi a koji ništa nije uradio za ovaj grad da „ Međutim ništa se nije desilo“ ?

Zašto prisutne iz DS-a niste pitali a imali ste priliku Ko je uništio privredu Kruševca? Ko je devastirao celu državu? Pokrao! Ojadio! Ko je uništio konfekciju Crvena Zvezda? Ko je uništio fabriku ulja? Ali evo još pitanja za vas koja niste pomenuli… ko je uništio Savremeni Dom? Ko je imovinu preduzeća (izuzetno skupe mašine) rasprodavao na Kg da bi radnicima isplaćivao plate?Ko je uništio 22. Juli?

Govorili su na tribini pozivajući se na kulturu! Na tu tako osetljivu temu. O kulturi je govorio neko kome svaka treća rečenica NE sadrži psovku. Koji od sve te kulture je govorio „Šta radite ludaci“ , nazivao pristalice SNS koja ima skoro 70% podrške građana ludacima! Dakle dođete u Kruševac i 70% građana nazovete ludacima!? O kulturi je govorio i čovek koji zamislite za svoje rođeno dete kaže „ Ja ću da ga šutnem negde odavde“. Pa šta bi takav uradio tuđoj?

Jedan od učesnika tribine konstantno nabraja „ Ja kada biciklom vodim dete u vrtić prođem pored stranke“, „Ja kada biciklom idem….“ , „ Preživljava“… A kada ga je vođa tribine upitala da li je bio skoro u Kruševcu, odgovorio da nije od prošle zime kada je išao na Kopaonik!?

Verovatno je biciklom išao na zimovanje. Verovatno je preživljavao i na skijanju na jednoj od cenjenijih skijališta u Evropi. Verovatno je podržavao i protest protiv poskupljenja goriva jer ta „bicikla“ sigurno puno troši.

Njihova kultura najbolje govori o njima jer su puni stručnih termina poput „papazjanija“ dok najpogrdnije vređaju svoj narod i svoju državu.

Sreća za tribinu pa su tako nesrećnici imali odličnu publiku gde je osim onih kojima je pohvala da su uvek deo nekih protesta, veći deo prisutnih, kako reče jedan od njih iz DS. I ponudi se čovek lepo na kraju tribine, predsednik saveta penzionera DS da sledeći put dođu u prostorije DS-a da drže tribinu. A mi ih pitamo, pa zašto ne odoste odmah i sada tamo nego se okupljate u kafani kako bi ste pokušali da obmanete građane?

I neka su loše i ružne naše fontane. I neka je možda po vama „bezmoralno“ što postavljamo spomenik Kneginji Milici. I neka su strani investitori, i da ih je još više jer ćete imati više razloga da mrzite. I neka je sve više zaposlenih . I neka je nama naša briga o građanima koji su nam sa 70% poverili da brinemo o njima, a vi poštujte novac onoga koji vas finansira i trošite ga ovde. Bar eto na neki način i taj novac nadam se potrošićete u Srbiji a mi koji volimo naš grad vodićemo se i dalje motom „Za Kruševac nije ništa dovoljno dobro ako nije najbolje.“

Redovna konferencija za medije – 06.06.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 06.06.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji su govorili Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje, kao i odbornica Skupštine opštine grada Kruševca i predsednik Mesnog odbora SNS Modrica, gospođa Zorica Stojković

 

1

“ Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

U proteklih nekoliko godina gradska vlast na čelu sa SNS potrudila se da stvori jednake uslove života za sugrađane koji žive kako u gradskim, tako i u prigradskim sredinama. Ako se sećate, upravo izjednačavanje položaja građana na teritoriji Rasinskog okruga, bilo je jedno od obećanja ove stranke u predizbornoj kampanji, a kilometri i kilometri asfaliranih seoskih puteva, priključivanje susednih opština na regionalni sistem vodosnabdevanja, kao i odrađeni infrastrukturni radovi na školskim objektima, ali i zdravstvenim ambulantama, potvrđuju da SNS ispunjava obećano.

Samo u okviru velikog projekta Postrojenja za prikupljenje i prečišćavanje otpadnih voda, čiji su radovi u toku, predviđeno je da pojedina okolna naseljena mesta po prvi put imaju uređenu kanalizacionu mrežu, čime će rešiti veliki problem sa kojim se suočavaju dugi niz godina.

Jedno od takvih naseljenih mesta je i MZ Modrica. U proteklom periodu u ovoj MZ odrađeno je 11 km kanalizacione mreže, a izgradnjom kolektora na potezu Jastrebačkog puta, očekuje se da će ova mreža imati svoju potpunu primenu u narednih par meseci. Važno je da napomenemo da je ceo putni pravac posle izvedenih radova vraćen u prvobitno stanje.

Odbornica Skupštine opštine grada Kruševca i predsednik Mesnog odbora SNS Modrica, gospođa Zorica Stojković, želela je da iskaže zadovoljstvo i zahvalnost Gradskoj upravi Kruševac i Srpskoj naprednoj stranci na ažurnosti i spremnosti da uvek izađu u susret svojim sugrađanima.

Zorica Stojković:

–  Poštovani predstavnici medija, dobar dan, čast mi je i zadovoljstvo što danas u ime svojih komšija mogu da se zahvalim Lokalnoj vlasti koja se potrudila da iznađe rešenje za dugogodišnji problem sa kojim se susreću meštani naše Mesne zajednice. Moram priznati da smo svi mi koji živimo u ovom mestu bili skeptični kada je ovaj problem u pitanju, ali uz pomoć lokalne samouprave predvođene Srpskom naprednom strankom u narednom periodu, uslovi života i rada biće znatno olakšani, kako za domaćinstva, tako i za poljoprivredna gazdinstva. Pored ovog velikog projekta, na inicijativu i zalaganje lokalne samouprave predvođene Srpskom naprednom strankom asfaltiran je glavni seoski put, postavljena je nova ulična rasveta, rekonstruisan je krov na Domu kulture, zamenjena je stolarija na OŠ „Strahinja Popović“… Sve ukupno, danas meštani MZ Modrica imaju stvorene sve uslove za rad i život na ovom području.

Još jednom, zahvaljujem se Lokalnoj samoupravi i GO SNS na razumevanju i nadam se da ćemo i u narednom periodu jednako uspešno sarađivati i delovati.

 

Jovana Dunjić:

–  Ja bih samo još da napomenem da pored završenih radova na izgradnji Kanalizacione mreže u MZ Modrica radovi na izgradnji Kanalizacione mreže privedeni su kraju i u naseljenom mestu Golovode. Na ovom potezu ugrađeno je 7km i 300m mreže, a nakon završenih radova put je takođe vraćen u prvobitno stanje. Trenutno je u toku izgradnja i samog Kolektora za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda na potezu Jastrebačkog puta. Izgradnja svih Kolektora u okviru projekta za prečišćavanje otpadnih voda očekuje se krajem ove godine. Hvala. “

 

Redovna konferencija za medije – 23.05.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 23.05.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji su govorili Ivan Mijailović, član GO SNS Kruševac i Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

1

“ Kada živite u carskom gradu. Kada hodate zemljom kojom su hodali veliki Srpski junaci. Oni koji su svoje najvrednije darovali zarad slobode i boljeg života svih nas. Mi koji danas hodamo tom istom zeljom, imamo obavezu ali i zavet, da ćemo raditi marljivo i darovati najbolji deo sebe zarad stvaranja uslova za bolji i kvalitetniji život svih građana našeg grada i naše države.

Primer da je to tako, poštovani moji kruševljani, možete da vidite i izmerite. Siguran sam da se sećate kakav su nam grad ostavili oni koji su vladali do 2012.g.

Isti oni koji sada pod okriljem istih ili sada već nekih novih političkih stranaka, kude ono što je vidljivo i ne samo nama kruševljanima, već i svima onim koji dolaze i prolaze kroz naš grad.

Kao da naš pametn i vredn narod, ne prepoznaje one koji su do pre par godina, bili glavne perjanice političkih opcija, koje su uništavale Kruševac i Srbiju. Oni danas kritikuju one koji rade i trude se da poprave i izgrade sve što su unazadili i uništili, nebi li ponovo došli u priliku da zagospodare i sada već pune kase opštinske i državne u slasti isprazne, na lep život, ali ne za građane Kruševca i Srbije, već za sebe i svoje porodice.

Nije poštovana gospodo Srbija naivna, što ste imali prilike i da vidite, po volji građana širom naše zemlje, tako da vam je bespredmetno što se krijete iza ko zna kojih već novih stranaka.

Srbin naš i naš kruševljanin, više voli domaćina i poštenog radnog čoveka, nego onog kog plaćaju da pljuje po svom narodu i svojoj zemlji.

U proteklih šet godina urađeno je puno i o tome ste imali prilike da slušate u predhodnim konferencijama. Međutim i dalje se radi i to je dokaz da je to trajni zadatak, nas koji vršimo vlast u našem gradu i celoj Srbiji, stvaranje uslova za bolji život, za privlačenje investitora, za ostvarivanje svih vrednosti koje nosi naše društvo.

Ne radi se samo u političkim kampanjama, već svakog dana. Zato ne zamerite nam poštovani prijatelji što po nekada morate da se suočavate sa gužvom u saobraćaju. To je zato što se rade novi kružni tokovi, nove saobraćajnice, nova toplovodna, vodovodna i gasovodna instlacija, kroz naš grad. I danas je pusten u saobraćaj novoizgrađen put, za mestane sela Doljane, kao što je to urađeno u celom naselju kolonija, ulici Stanislava Biničkog, Timočke bune u Lazarici, saobraćajnicama oko aerodroma, Šanačkoj ulici, Žrtava Fašizma, radovi na kružnim tokovima, trgu despota Stefana i još puno toga. Nekoliko konferencija mogli bismo organizovati, kako bismo predstavili našim građanima, koliko je toga urađeno u proteklih šest godina, šta se sve trenutno radi i šta je sve u planu da se radi. Ono što je takođe bitno istaći, jeste činjenica, da se od sredine 2012.g. po viziji tadašnjeg gradonačelnika, našeg bate Gašića, naša sredina razvija i obnavlja ravnomerno. Da se radilo i radi tokom cele godine u svakom naselju i selu i da se boljitak oseća svuda.

Do duše bilo je gužvi i pre 2012.g. ali zbog iskopanih rupa na putevima, štrajkova radnika koji su radili i stvarali naš grad, a onda su im preduzeća bukvalno u par godina uništena a sve ono što je vredelo neki moćnici pretočeili su u privatne džepove.

Mnogi od njih će se prepoznati u ovoj priči i gadno naljutiti, pa će možda u njihovom stilu raspaliti po nama ili po našoj deci, ko što to neretko rade. Zar nije sramota to ?

Imamo prilike da vidimo u nekakvim objavama velikih istražitelja, kako se nešto gradi, navodno na štetu građana našeg grada.

Pa gospodo izvolite i proverite sve. Koristim priliku da sve one koji pišu takve stvari, odmah uputim na državne organe NAŠE DRŽAVE. Siguran sam doduše da oni znaju kako se to radi, ali im je draže da bez ikakvog osnova danonoćno olajavaju i omalovažavaju one koji vredno rade. Očigledno je svima nama, da su dobro plaćeni za to. Toliko vremena dnevno provode pisajući gadosti i izmišljotine, da je sigurno da nemaju drugog posla a gle čuda svi lepo i udobno žive.

Nadam se da mi neće naši sugrađani zameriti na ovome i siguran sam da velika većina deli moje mišljenje.

Problem opstanka našeg roda i naroda, po prvi put u skorijoj istoriji, na jedan ovako ozbiljan i odgovoran način, predstavlja se sa najvišeg državnog nivoa, sa nivoa Predsednika Republike Srbije. U skladu sa tim, imali smo prilike da čujemo, koje su sve novine i kolika sredstva kao podsticaj rađanja dece, Republika našim sugrađanima pruža.

Grad Krupevac kroz sve svoje institucije, komisije, osluškuje potrebe naših građana i na najkvalitetniji i najbrže moguć način, utiče da kvalitet života bude što bolji.

Podstrek i podršku porodicama, koje žele da se ostvare kao roditelji, naš grad, organizovano i institucionalno pruža, posredstvom komisije za sprovođenje mera i aktivnosti, populacione politike, grada Kruševca.

Ove aktivnosti sprovodimo kroz akcije:

* Jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje u vrednosti od 1.500.000 din, za petnaest para.

* Poklon čestitke za novorođenčad rođenu 1.januara 100.000 din.

* Poklon čestitku za novorođenčad rođenu na teritoriji grada Kruševca ukupno 5.500.000 din.

* Novčanu pomoć porodici za treće, četvrto i peto dete po rođenju ukupno 1.000.000 dinara.

* Poklon za đake prvake ukupne vrednosti od 2.000.000 dinara.

* Podrška porodici sa više đaka ukupno 7.000.000 dinara.

* Novčana pomoć nezaposlenim porodiljama ukupno 21.000.000 din.

* Prevoz materijalno ugroženih učenika 2. 3. i 4. razreda srednjih škola ukupno 5.000.000 dinara.

I ovo naravno nije sve. Tkom cele godine razgovaramo sa našim subrađanima, stručnom javnošću i trudimo se da se ne ponašamo stereotipno, već da akcije pridodajemo, uslove nadograđujemo kroz pavilnike i time pružamo našim sugrađanima pravu podršku.

Ono što je takođe jako bitno, sve obaveze grada, po ovim akcijama, se na vreme uplaćuju našim sugrađanima, što se razlikuje od nekadašnje prakse. Mi radimo u interesu građana našeg grada i ne bavimo se politikanstvom, zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

Otvoreni smo za nove ideje, nove akcije i ukoliko ih imate, obratite nam se i mi ćemo to sprovesti u delo.

Nije nepoznato našim građanima, da su nam ostavili sva javna preduzeća, ustanove, državne organe, infrastrukturu uništene i razorene. I danas se pitamo kuda su to oni želeli da nas odvedu. Neki zbog svoje nesposobnosti, većina zarad svog interesa, bili su spremni da sve ono što je radilo i gradilo, pretvore u pepeo. I danas se isti ti ljudi, kako sam na početku ovog svog obraćanja rekao, ponovo pojavljuju bez imalo stida i nude nam, da nastave tamo gde su stali 2012.g.

28.12.2012.g. VPD imao je dugovanja od preko 40.000.000 din. Za manje od godinu dana isplatili smo sve i sada smo ponovo poželjni partner svim dobavljačima.

2012.g. u našem pogonu prerađivali su manje od 4.000 kg mesinga a za samo godinu dana oko 18.000 kg sa manje angažovanih radnika.

2012.g. nije imalo ni jedne krave u domu a sada imamo preko trideset grla rogate stoke.

Očistili smo nekoliko deponija u krugu ustanove. Izgradili nov fudbalski teren, prokrčili samonikli bagrem na 7,5 ha, i sada proizvodimo sami hranu za ishranu naših štićenika. Proizvodimo cveće, uvodimo nova radna zanimanja.

Renovirali smo skoro celu ustanovu i sada su uslovi za život i rad mnogo bolji.

Skoro da nema dana da ne pružamo podršku našem gradu, ustanovama, udruženjima, školama, eparhiji.

Kao kruna svog rada odpočeli smo sa izgradnjom pravoslavnog hrama u krugu ustanove povećenog svetih Filimona i Onisima.

I da vam nebih puno govorio o ovoj ustanovi, prikazaću vam samo nekoliko slika, kako je sve to izgledalo a kako to izgleda sada, uz opasku da je za ovakav rezultat neophodan svakodnevni rad, svih službenika i štićenika, u trajanju od pet ipo godina, na čemu sam im puno zahvalan. “