Redovna konferencija za medije – 25.04.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 25.04.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

3

 

“ Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare GO SNS u Kruševcu. Svi smo svedoci da je šteta koju su nanele martovske poplave velika. Pored nekoliko stotina hektara poljoprivrednog zemljišta, pod vodom su se u Rasinskom Okrugu našli i ekonomski ali i stambeni objekti. Znajući koliko poljoprivredni proizvođači zavise od godišnjeg prinosa koji će biti umanjen ove godine zbog čestih padavina, SNS u saradnji sa lokalnom samoupravom nastojaće da pruži pomoć i podršku građanima poplavljenih područja, ali i svima onima koji su tokom poplava pretrpeli štetu. U prilog ovome govori rad i angažovanje Komisije, koja će od ove nedelje konstantno biti na terenu u cilju procene štete nastale u toku vremenskih neprilika. Takođe, uloženi su i svi napori kako bi se rešili problemi sa kojima se suočavaju meštani naseljenog mesta Đunis, kojima su oranice samo ove godine bile poplavljene 6 puta. Gradska uprava, Štab za vanredne situacije i Srbija Vode pokrenule su hitnu sanaciju na ušću Ribarske reke u Južnu Moravu, kako bi smanjili probleme ovih mestana.

*Sa zadovoljstvom želimo da Vas obavestimo da će krajem nedelje otpočeti radovi na izgradnji Postrojenja za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu. Pored rešavanja problema otpadnih voda, izgradnjom samog postrojenja naš grad biće svrstan u red najmodernijih gradova u Evropi. Radovi će trajati 20 meseci . Buduće postrojenje gradi se na površini od 5 hektara, a vrednost radova je oko 14 000 000 e.

*Kao još jedna od potvrda da se zalaganje gradskog rukovodstva i SNS, kao stožera vlasti isplati, stiže nam od zaštitnika građana koji je u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i Stalnom konferencijom gradova nagradio grad Kruševac. Kruševac je jedan je od tri grada u Srbiji koji je dobitnik nagrade za najveći doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, odnosno u svom okruženju u 2017. godini. Kruševcu je odato priznanje za inicijative izrade i usvajanja plana održive urbane mobinosti od 2017 – 2030 godine. Takođe, na konkursu UNDP (program UN za razvoj) i Ministarstva zaštite životne sredine, Kruševac je aplicirao za inovativno rešenje u oblasti energetske efikasnosti i dobio nagradu za rešenje koje smo ponudili u vrednosti od 4 000 dolara. Sredstva koje je opredelilo UNDP (program UN za razvoj) uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine.

*Za sam kraj konferencije moramo istaći da smo izuzetno ponosni na pohvale i priznanja koje je rukovodstvu grada uputila predsednica Vlade RS Ana Brnabić u okviru nedavne posete gradu Kruševcu. Ona se ovom prilikom osvrnula na postignute rezultatim u stvaranju povoljne poslovne klime, koja je prouzrokovala zainteresovanost sve većeg broja stranih investitora, spremnih da svoje projekte povere rukovodstvu i investiraju u nakadašnji carski grad. Pored Henkela i Kupera koji već dugi niz godina uspešno posluju i šire svoje kapacitete proizvodnje u Kruševcu, Rasinska privreda pojačana je dolaskom i novih stranih kompanija poput Lidla, Kromberga i Šuberta ali i češke korporacije „Čehoslovak Grup“ koja je od preuzimanja 14. oktobra zaposlila preko 200 radnika. Vlada Srbije, kako imamo obećanje od strane premijerke, u narednom periodu biće na raspolaganju predstavnicima lokalne samouprave kao i investitorima kako bi se što brže, bolje i efikasnije postigli rezultati koji će se odraziti na BDP  Srbije. „