Redovna konferencija za medije – 21.02.2018.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 21.02.2018. god. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

“ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare SNS GO Kruševac.

Kao i na svakoj konferenciji za novinare, Srpska napredna stranka će se baviti onim čime grad može da se pohvali, a ne odgovorima na prozivke opozicije. Veoma je važno da napomenemo da pored učestalih radova na infrastrukturi, grad Kruševac vidno napreduje i u zapošljavanju mladih i rešavanju problema nezaposlenosti. Sve ono što je Srpska napredna stranka obećala da će raditi kada je napredak grada Kruševca u pitanju već je vidno.

Građani sami mogu da primete kolika je razlika u samom izgledu našeg grada, kao i dovođenju investitora. Grad Kruševac je već polako vratio oblike onog starog Carskog grada i samo ćemo nastaviti tim putem, ka boljoj, uspešnijoj, jačoj Srbiji i gradu Kruševcu.

Takođe aktivno se radi na programima koji će pomoći građanima da se lakše zaposle ili pokrenu svoj biznis.

Nekada su se sredstva dodeljivala kumovskim i tajkunski vezama, a danas je slika Srbije po tome i drugačija i zbog toga apelujemo na sve građane da se informišu o programima zapošljavanja koje sprovodi NSZ u realizaciji Programa i mera aktivne politike zapošljavanja. Za te potrebe Vlada RS izdvojila je 3,65 milijardi dinara iz sredstava Nacionalne službe i dodatnih 550 miliona za osobe sa invaliditetom. Konkursi su otvoreni do 30. novembra, osim konkurs za javne radove i na kojima se angažuju nezaposlena lica i lica sa invaliditetom koji je otvoren do 2. aprila.

Srpska napredna stranka nastavlja sa politikom subvencija, brige o građanima i konkretnim merama čime je stopa nezaposlenosti od prošle godine smanjena za 10 procenata.

Danas je zadovoljstvo videti radnike, kojih je sve više, u revitalizovanim fabrikama poput Trajala, Branka Perišića, Župe, ali i novih kao što je Kromberg i Šubert.

Osim što smo nezaposlenost prepoznali kao gorući problem i sasvim savesno, odgovorno i sistematski pristupili rešavanju na održivim principima, a ne na „predizbornim i kratkoročnim gomilanjem partijskih kadrovika“ kao što je to bio slučaj do 2012. godine, prepoznali smo i druge probleme.

Svi smo svesni loše ekološke svesti koja je na žalost prisutna kod nas. Kao dobar domaćin JKP „Kruševac“ zajedno sa Gradskom upravom i „GIZ“ postavilo kontejnere u gradu sa ciljem da se vrši razdvajanje otpada.

Nakon uspešno sprovedenog projekta u naselju „Bagdala“ prelazi se na ostatak grada, a sve u cilju da se izvrši smanjenje zagađivanja životne sredine i rastereti naša gradska deponija.

Za sam kraj konferencije najavila bih predstojeći Sajam obrazovanja i orijentacije 2018. koji će se održati 01.03.2018. od 12 do 15 časova u Hali sportova i čiji je organizator Školska uprava. “

2