Редовна конференција за медије – 21.02.2018.

У просторијама Српске напредне странке у Крушевцу 21.02.2018. год. , одржана je редовна конференција за медије. На конференцији је говорила Јована Дуњић, члан Савета за информисање.

“ Поштовани представници медија, драги суграђани, добродошли на редовну конференцију за новинаре СНС ГО Крушевац.

Као и на свакој конференцији за новинаре, Српска напредна странка ће се бавити оним чиме град може да се похвали, а не одговорима на прозивке опозиције. Веома је важно да напоменемо да поред учесталих радова на инфраструктури, град Крушевац видно напредује и у запошљавању младих и решавању проблема незапослености. Све оно што је Српска напредна странка обећала да ће радити када је напредак града Крушевца у питању већ је видно.

Грађани сами могу да примете колика је разлика у самом изгледу нашег града, као и довођењу инвеститора. Град Крушевац је већ полако вратио облике оног старог Царског града и само ћемо наставити тим путем, ка бољој, успешнијој, јачој Србији и граду Крушевцу.

Такође активно се ради на програмима који ће помоћи грађанима да се лакше запосле или покрену свој бизнис.

Некада су се средства додељивала кумовским и тајкунски везама, а данас је слика Србије по томе и другачија и због тога апелујемо на све грађане да се информишу о програмима запошљавања које спроводи НСЗ у реализацији Програма и мера активне политике запошљавања. За те потребе Влада РС издвојила је 3,65 милијарди динара из средстава Националне службе и додатних 550 милиона за особе са инвалидитетом. Конкурси су отворени до 30. новембра, осим конкурс за јавне радове и на којима се ангажују незапослена лица и лица са инвалидитетом који је отворен до 2. априла.

Српска напредна странка наставља са политиком субвенција, бриге о грађанима и конкретним мерама чиме је стопа незапослености од прошле године смањена за 10 процената.

Данас је задовољство видети раднике, којих је све више, у ревитализованим фабрикама попут Трајала, Бранка Перишића, Жупе, али и нових као што је Кромберг и Шуберт.

Осим што смо незапосленост препознали као горући проблем и сасвим савесно, одговорно и систематски приступили решавању на одрживим принципима, а не на „предизборним и краткорочним гомилањем партијских кадровика“ као што је то био случај до 2012. године, препознали смо и друге проблеме.

Сви смо свесни лоше еколошке свести која је на жалост присутна код нас. Као добар домаћин ЈКП „Крушевац“ заједно са Градском управом и „ГИЗ“ поставило контејнере у граду са циљем да се врши раздвајање отпада.

Након успешно спроведеног пројекта у насељу „Багдала“ прелази се на остатак града, а све у циљу да се изврши смањење загађивања животне средине и растерети наша градска депонија.

За сам крај конференције најавила бих предстојећи Сајам образовања и оријентације 2018. који ће се одржати 01.03.2018. од 12 до 15 часова у Хали спортова и чији је организатор Школска управа. “

2