Povodom smrti Dragija Nestorovića u prostorijama Srpske napredne stranke otvorena knjiga žalosti

Povodom iznenadne smrti potpredsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića, u prostorijama Srpske napredne stranke, danas od 12:00 sati, će biti otvorena Knjiga žalosti.
Svi zainteresovani članovi stranke, simpatizeri i građani mogu se upisivati svakoga dana od 8:00 do 18:00 sati.
Vreme komemoracije i sahrane biće naknadno objavljeno.

22552858_1922704914644880_4793882633961004106_n

Iznenada preminuo gradonačelnik Kruševca i potpredsednik GO Kruševca Dragi Nestorović

nestorovicJutros je iznenada preminuo gradonačelnik grada Kruševca Dragi Nestorović. On se u trenutku smrti nalazio u sastavu srpske delegacije NALED-a u studijskoj poseti Tajvanu.

Prema, za sada, dostupnim informacijama Nestoroviću je tokom ručka, nešto iza podneva po lokalnom vremenu, a oko 5 sati ujutru po srpskom vremenu, pozlilo, posle čega je prebačen u jednu lokalnu bolnicu, gde je ubrzo konstatovana smrt.

Dragi Nestorović je rođen 16. avgusta 1957. godine. Studirao je na Mašinskom Fakultetu u Kragujevcu, gde je stekao zvanje diplomirani mašinski inženjer. Specijalističke studije iz oblasti mašinstva završio je u Japanu i Italiji. Prvo zaposlenje ostvario je 1985.godine kao tehnolog u IMK “14.oktobar”, gde je kasnije obavljao više odgovornih dužnosti, a u periodu od aprila 2013. do aprila 2014.godine bio je i generalni direktor IMK “14.oktobar”.

Od tada do trenutka smrti obavljao je dužnost gradonačelnika grada Kruševca.

Dragi Nestorović bio je član i istaknuti funkcioner Srpske napredne stranke od osnivanja stranke. Između ostalog bio je član Glavnog odbora i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a Kruševac. Objavio je brojne radove iz oblasti mašinstva i bio je izuzetno cenjen kao stručnjak u svojoj profesiji. Dragi Nestorović iza sebe ostavio je suprugu i dvoje dece.

Datumi komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Redovna konferencija za medije – 18.10.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 18.10.2017. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

“ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

U ovoj nedelji želimo da se osvrnemo na ono najznačajnije što se dogodilo u našem gradu.

Povodom dana oslobađanja grada Kruševca, u Prvom i Drugom svetskom ratu koji je obeležen 14-og oktobra u Kruševcu, Vlada Republike Srbije odlučila je da baš u Kruševcu predstavi rezultate rada u prvih 100 dana.

Ovom prilikom ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je obišao zgradu budućeg fakulteta poljoprivrede, dok je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan obišao obnovljeni Pionirski park u koji je uloženo 40 miliona dinara. U oblasti ekologije grad Kruševac grabi velikim koracima napred, a to dokazuje i poseta ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ministra ekologije i zaštite životne sredine Gorana Trivana na polaganju kamena temeljca za Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda.

Sve je upotpunjeno prisustvom premijerke Ane Brnabić sa ministrima na svečanosti preuzimanja kruševačke fabrike “14. Oktobar”, nekada perjanice Kruševačke industrije, koja je od 2015.god. bila u stečaju, a sada preuzimanjem fabrike od strane slovačke MSM grupe, koja posluje u sklopu Čehoslovak grupacije, ima svetlu budućnost. Poseta članova Vlade republike Srbije završena je posetom muzeju gde je održana konferencija za novinare povodom predstavljanja rezultata rada za 100 dana.

Sve ovo samo je još jedan primer koliko Srpska napredna stranka radi u interesu svih građana i u poboljšavanju uslova njihovih života u svim sferama društva.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, gospodinu Nikoli Selakoviću i gospodinu Bratislavu Gašiću koji su tri godine vredno i neumorno radili kada je dolazak investitora u pitanju u grad Kruševac i rešavanju problema jednog od nekadašnjih najvećih Giganata – 14. Oktobar.

Grad Kruševac treba da bude ponosan što je toliko uloženo u njega i rešavanje svih problema.

Grad Kruševac treba da bude ponosan što je danas grad u koji je Vlada dolazila 5 puta za 5 godina, što ranije nije bio slučaj, već je samo dolazio po neki državni sekretar.

Svedoci ste rezultata Srpske napredne stranke koji će u budućnosti biti samo bolji i nastavićemo da radimo za bolju budućnost.

Za sam kraj konferencije istakla bih da se akcija „Pomozimo komsiji“ Srpske napredne stranke na nivou Srbije nastavlja, pa tako i u Kruševcu članovi Saveta za sport Srpske napredne stranke Kruševac, uz podršku Gradskog odbora Srpske napredne stranke, su sproveli još jednom ovu akciju i tom prilikom pomogli svojim sugrađanima u pripremanju drva za predstojecu grejnu sezonu. “

1

14. oktobar – Dan oslobođenja Kruševca i predstavljanje 100 dana rada vlade u Kruševcu

Povodom Dana oslobođenja grada Kruševca u Drugom svetskom ratu, 14-og oktobra su na spomen obeležja položeni venci i cveće, a premijerka Republike Srbije Ana Brnabić predstavila je u Kruševcu izveštaj o radu Vlade u prvih 100 dana.

 

 

  • Kod Spomenika na fontani borcima od 1912. do 1918., vence su položili gradonačelnik Dragi Nestorović i predsednik Skupštine grada Jasmina Palurović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić.

a

 

 

 

 

  • Kod Spomenika kosovskim junacima, vence su položili predstavnici Grada – gradonačelnik Dragi Nestorović i predsednik Skupštine Jasmina Palurović, Rasinskog upravnog okruga, gradonačelnici Volvija i Stavrosa, predstavnci Krfa, i predstavnici udruženja i nevladinih organizacija.

b

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Kod Spomenika borcima Crvene armije (kod crkve na Rasini), vence su položili Gradonačelnik i predsednik Skupštine, načelnik Okruga, delegacija Vojske Srbije, delegacije bratskih gradova – Volvi, Stavros i Krf (Grčka), predstavnici SUBNOR, udruženja i organizacije .

27 sdfsdg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je da će Vlada nastaviti da radi naporno i u partnerstvu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, istakavši da je to partnerstvo posebna snaga koju Srbija ima. Brnabić je, na svečanosti preuzimanja kruševačke fabrike „14. oktobar“ od strane slovačke „MSM grupe“, koja posluje u okviru „Čehoslovak grupe“, istakla da je partnerstvo između Vlade i predsednika Srbije snaga svih nas.

722310559_1919300674985304_3979746643175815329_n5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • U oblasti ekologije, Grad Kruševac grabi ubrzanim koracima napred. Danas je u prisustvu ministarke građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana položen kamen temeljac za Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda.

9

22450048_1919299621652076_3072082838735622558_n

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Obilazak se nastavio posetom rekonstruisanom Pionirskom parku od strane ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana. Grad Kruševac je za njegovu rekonstrukciju tokom ove godine izdvojio preko 40 miliona dinara, a trim stazu finansiralo je Ministarstvo sporta i omladine.

12

10 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Dragi Nestorović obišli su zgradu budućeg Poljoprivrednog fakulteta.

15 14

Redovna konferencija za medije – 04.10.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 04.10.2017. , održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

33

“ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani, dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Srpska napredna stranka ima za cilj da životni standard svojih građana podigne na najviši mogući nivo. I sami znate i prepoznajete koliko se Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac trudi da opravda poverenje koje nam je dato i koliko se trudimo da u Gradu stvorimo normalne uslove za pristojan život i rad svih naših sugrađana. Pored investitora koje smo doveli u naš grad i budućih koje ćemo se truditi da dovedemo, pored svih završenih infrastrukturnih radova kao i započetih, isplaniranih, i svega onog dobrog što je sadašnja vlast uradila dokazujemo i uveravamo vas da se loše stvari nikad više neće ponoviti.

Ovog oktobra na Dan oslobođenja našeg Grada možemo da se pohvalimo da češka Tatra dolazi da pokrene jedan od nekadašnjih kruševačkih giganata 14. Oktobar koji je uništen lošom politikom prethodne vlasti. Što je još jedan dokaz da radimo isključivo u interesu naših građana. Ne moramo ni da kažemo koliko će ovo biti značajno za naš grad, ponovo pokrenuti proizvodnju, a samim tim zapostiti naše sugrađane.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac nastavlja sa svojom dosadašnjom praksom održavanja humanitarnih akcija, pa je tako prošle nedelje u prostorijama stranke održana akcija dobrovoljnog davanja krvi gde je 21 osoba dala krv. Plan je da se ovakve akcije nastave i prošire kroz Mesne odbore.

Za sam kraj ove konferencije najavila bih i pozvala sve naše sugrađane na deseti Poljoprivredni sajam koji se održava u našem gradu 7-og oktobra, kao i na festival nauke EUREKA PIKNIK koji će se održati u Miličinoj ulici a u slučaju kiše u osnovnoj školi Vuk Karadžić.

Hvala. “