Vanredna konferencija za medije – 29.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 29.07.2017. održana je vanredna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Vesna Rakonjac, poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Republike Srbije.

„ Poštovani predstavnici medija, dobar dan i dobrodošli na vanrednu konferenciju za novinare, Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kruševcu.

Svedoci smo već dva meseca neviđenog medijskog linča predsednika  Srbije gospodina Aleksandra Vučića, a samim tim i države Srbije i njenih državnih organa.

Ono što je u poslednjih par nedelja upalo u oči je da se ovoj medijskoj harangi pridružio i jedan nedeljnik (mislim na NIN) iz najavljenih tekstova propraćenim slikama ozloglašenog logora Aušvica vidi se pravi cilj ove propagandne manipulacje. Na meti su pre svega predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija, jer se na jasan i nedvosmislen način ističe suverenitet države Srbije i to u prisustvu kako snažne spoljne i unutrašnje ekspoziture nedobronamernih opozicionih ideološki obojenih „uduženja“ tj. Stranaka.

U stvari, u pozadini je njihova višedecenijska borba sa Srpskom „palankom“, Srbijom od koje oni zaziru i koja prema njima gaji prezir i gađenje i ona koja ih je kaznika na poslednjim predsedničkim izborima dajući preko 56% podrške gospodinu Alekandru Vučiću i zato što ta srpska „palanka“ u istini jeste čuvar svih moralnih i tradicionalnih vrednosti, ona ista koja zna da prepozna prave vrednosti i da da bezrezervnu podršku čoveku kome veruje. Ta palanka je pokazala žilavost, a njen legalno izabran predsednik u tu „palanku“ koja se zove Srbija doveo je i dovodi sve svetske lidere i moćne kompanije i prave investitore.

Na žalost novinarska udruženja služe pogubnoj ideologiji i laži i spinovanju na još gori način na koji su to činile dobro upamćene ideološke komisije i ne bi trebalo da čudi onda njihovo ćutanje kada njihovi ideološki istomišljenici medijski masakriraju pre svega njenog predsednika, srpsku državu i njene najviše funkcionere samo zato što politika Vlade i predsednika države nije u ideološkom i materijalnom interesu tih korporacija, to jest kako ne platiti porez, kako izigrati državu, kako urušiti ekonomski sistem, bezbedonosnu, političku i ekonomsku stabilnost…

Takođe su zajedno sa njihovim ideološkim istomišljenicima 15 i više godina građane Srbije ubeđiveli da će im sa tom ideilogijom biti bolje, a danas licemerno sa sasvim suprotnih ideološkoh pozicija poivaju na pobunu, jer nisu zadovoljni izbornim rezultatima, krijući svoju krivicu za neuspeh na izborima novim propagadnim podvalama – „Srbija je Aušvic, Vučić je diktator.“

Nova podvala naravno ne ide u interes 400.000 otpuštenih i žrtvovanih radnika, naših sugrađana, nego u interesu održavanju svoje već prokazane, obrukane i poražene politike, koja je te ljude, njihove prijatelje i komšije trajno unesrećila.

Licemerje? Etimološki reč licemerje, to jest hipokrizija, potiče od grčke reči hipokriza što znači gluma. Hipokrit je u antičkoj Grčkoj bio pojam za glumu, osoba koja namerno zavarava druge, što jasno možemo da vidimo u liku i delu Aleksadra Rodića i njemu sličnim. Sinonimi za reč licemeren su nepošten, prepreden, proračunat, dvoličan, sračunat, podmukao, neiskren.

Pomenuti napad na predsednika Srbije na žalost samo je poslednji u  dugom nizu licemernih skandala u Kurirovoj režiji što se neminovno preslikava i na male sredine i na lokalni nivo gde sebi za pravo da neosnovano, licemerno i podlo samozvali lokalni lideri pojedinih pokreta dozvoljavaju sebi da spočitavaju predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću da se u Srbiji ne radi dovoljno, da se u Srbiji ne radi kako treba i da bi sve bilo bolje samo da su njihova super hik i iznogud koalicija na vlasti. Spočitavaju na najgnusniji način za postavljanje talentovanih učenika, takmičara iz oblasti fizike, bez ikakve provere da li su navodi koje iznose tačni.

Molim dotične da prestanu sa zloupotrebom dece u dnevna politička tračarenja. Pogotovo kada se radi o osobi koja je iz državnog budžeta, na račun sopstvene nevladine organizacije pribavila ogromna finansijska sredstva u vrednosti od oko 50 miliona dinara za 8 projekata u periodu od 2008. do 2012. god. , a koja su nosila socijalni predznak, a ni jedan jedini dinar nije otišao u korist građana i rešavanje socijalnih problema, već u predizbornu kampanju tadašnjeg lokalnog lidera i prvog čoveka Trstenika. Da ne govorimo o tome da je zarad njegovog igranja osnovano i JKP „Počekovina“ kao ćerka firma JKP Komstan koje je samo beležilo gubitke, a između ostalog bilo registrovano za vodosnabdevanje seoskog područja i uređenje parkovskog prostora na seoskom području, da ironija bude još veća. Takođe bili su registrovani za uredno odnošenje smeća, a jedini kamion smećar pozajmili su od majke firme JKP Kompstan, koji se na volšeban način izgubio sa spiska materijalnih sredstava mehanizacije matične firme.

Neretko nam spočitavaju da smo 5 godina na vlasti i da boljitka nema, da Beograd na vodi ne postoji, a postoji itekako vrlo realno samo ako ne želimo da budemo slepi kod očiju. Zar je toliko teško priznati da je tadašnji premijer i Vlada koju je vodio na maestralan način vodila migranstku krizu i dobila pohvalu od svih država EU, a i šire?

Ne mogu da shvatim Pajtićevu sreću kada je objavljeno da zakon o radu nije dobar i njegov krah kada je već sutradan shvatio da se to mišljenje Evropske komisije ne odnosi na novousvojeni zakon već na zakon usvojen u njegovo vreme. Zar je toliko teško voleti svoju državu, a isto tako lako mrzeti je zato što nemate ličnu korist? Ne mogu da shvatim kada će i da li će „veliki lokalni lideri“ kao Miroslav Aleksić shvatiti da sada stižu na naplatu krediti koje su uzimali bez pokrića koje mi moramo da platimo, a oni su se ponašali i još uvek se ponašaju kao Dorijan Grej – mladi, lepi, nevini, a naplata postareli portret njihovog lika i dela od perioda 2000. do 2012. godine i kao najveći teret na pleća osiromašenih građana Srbije u tom periodu.

Ne mogu da shvatim kakvo je značenje konstatacije u kulturnom dnevniku na temu Nagradni konkurs mladih arhitekata da se u Beogradu ništa sem Beograda na vodi ne gradi. Zar i ta njedna lepa manifestacija promocije mladih treba da bude ukaljana mržnjom prema investiciji kakav je Beograd na vodi? Čuli smo pre par dana da osim fasada ništa nije urađeno, a ja u ovim letnjim večernjim satima vidim mlade roditelja kako sa puno dece šetaju Savskom, našom promenadom.

Ne mogu da shvatim šta znači i prikaz bodljikave žice na RTSu prilikom izveštavanja iz Kragujevca o postizanju dogovora o opstanku Fijata u Srbiji i povećanju plata u Srbiji. Mogu da samo konstatujem da je sve ovo objava medijskog rata predsedniku Vučiću. Udari medijske artiljerije Kurira, NIN-a i reformisanih novinarskih udruženja na suverenitet države i institucija u Srbiji samo su priprema za ozbiljne društvene konflikte do kojih ipak neće doći zato što su ljudi u Srbiji odavno već prozreli licemerje, dakle nepoštenje, dvoličnost, podlost, neiskrenost, sada već prevaziđene kvazi opozicione svite i svoje poverenje podarili čoveku koji ga je i zaslužio, predsedniku države Aleksandru Vučiću.“

20429751_1891148114467227_2452753086767813054_n

Redovna konferencija za medije – 26.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 26.07.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Dragana Barišić, poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Republike Srbije.

„ Svedoci smo da već više od 2 meseca traje monstruozna kampanja pojedinih medija, koja ima za cilj da napada i kriminalizuje predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku. Gotovo svakodnevno pojedini navodno nezavisni mediji i pojedini samoprozvani lideri nekih pokreta pokazuju da su pobedili sve one institucije koje se bave mentalnim zdravljem i dokazuju da je nažalost mnogo psihopata kako na čelnim pozicijama tih navodno nezavisnih medija, tako i tih političkih pokreta.

Sa ovog mesta želim da osudim kampanju koja se vodi protiv legitimno izabranog predsednika Srbije, gospodina Vučića. Već više od 2 meseca predsednik Adria medija grupe, u čijem je vlasništvu dnevni list Kurir, prednjači u napadima, ne birajući ni reči, a prevazilazeći sve pragove tolerancije. Za njim ne zaostaju i drugi navodno nazavisni listovi.
Kao žena, majka, narodna poslanica, kao neko ko se bori za ženska, a pre svega za ljudska prava, postavljam pitanje svim onim navodno nezavisnim nevladinim organizacijama, svim onim ženama u koju god boju bile obučene i kojoj god političkoj opciji pripadale, zašto ćute??!!! Zašto se nijednog trenutka nisu oglasile i osudile najprljavije izjave pojedinih opozicionih lidera i opozicionih poslanika, zašto ne reaguju na seksističke izjave koje ti samoprozvani opozicioni lideri upućuju kako ministarkama, poslanicama, tako i svim članicama SNS-a?
Pitam se kako neko može da kaže da je gospodin Vučić oteo državu od građana, ili nešto slično?
Gospodo, lista SNS na čelu sa gospodinom Vučićem je u prethodnih 5 godina na svim održanim izborima od 2012. godine dobijala apsolutnu podršku građana Srbije sa preko 50%, a građani su pokazali i 2012. i 2014. i 2016. i 2017. da politika SNS nema alternativu i sa podrškom od preko 56% u prvom krugu na poslednjim predsedničkim izborima pokazali kome veruju i koga žele na čelu države.
Danas ne mogu a da ne spomenem kolegu narodnog poslanika iz susedne opštine, kolegu samoprozvanog lidera nekakvog pokreta, gospodina Miroslava Aleksića. Kakav je pokret u pitanju i kakav ga lider vodi, govori podatak da u rodnoj Počekovini kandidat kog je Aleksić podržavao nije mogao da pobedi kandidata SNS, a na ponovljenim izborima u Milutovcu dobio je cela 2 glasa!!!
Aleksić, koji je oličenje toga koliko može da ide ljudska zloba, pakost i podmuklost, služeći se izmišljotinama i neistinom, gotovo uvek kada se nađe u prilici da nešto kaže, potrudi se da spomene Kruševac i čoveka koji je Kruševac spasio propasti 2012.godine, gospodina Bratislava Gašića.
Čovek koji je ojadio opštinu Trstenik zaboravlja da je upravo za njega izmišljeno JKP u Počekovini, kako bi se isti uposlio i bio direktor istog. Zamislite, JKP se osniva u seoskoj mesnoj zajednici!!!
Mlad je ali očito zaboravan, pa se ne seća da je kao predsednik SO Trstenik primao maltene najveću platu od svih predsednika opština širom Srbije, i da je istu umanjio tek nakon naloga koji je dobio od Državne revizorske institucije.

Kad već zna da spominje gospodina Gašića zašto se bar malo nije ugledao na njega i odrekao se primanja kao što je gospodin Gašić uradio kada je bio gradonačelnik Kruševca i sredstva usmerio za kupovinu burmi parovima koji sklapaju brak. Mogao je da se odrekne i naknada koje je primao za članstvo u odborima Fabrike maziva u Kruševcu, zatim Prve petoletke u Trsteniku, JP Nacionalni park Kopaonik, ali pohlepa mu ni to nije dozvolila.
Jedno je sigurno, Aleksić i dan danas pokušava da izmišljotinama javnost dovede u zabludu, jer ne znaju svi da je upravo Aleksić dok je bio predsednik opštine Trstenik najbližu rodbinu postavio na čelna mesta, i to taštu (zamenik generalnog direktora PP), tasta (direktora Nacionalne službe za zapošljavanje), a sam je bio u svim prethodno pomenutim Nadzornim I Upravnim odborima. Za suprugu je bilo rezervisano mesto voditeljke na lokalnoj TV. Nepotizam kakav se ne pamti!!!
Interesantno je i to da je u periodu dok je bio predsednik SO Trstenik osnovana NVO „Fond za unapređenje ljudskih resursa“ i preko najbližih saradnika Julije Jovanović i Ljubiše Kneževića, odobravana sredstva za projekte, tako da je samo od 2011.- 2012. na ime 8 projekata dodeljeno preko 50 miliona dinara, uglavnom za javne radove, ali Trsteničani nažalost nisu imali priliku da vide rezultate tih javnih radova jer ih maltene nije ni bilo!!!
Da su i najbliži saradnici gospodina Aleksića videli o kakvoj je osobi reč govori podatak da je njegovu odborničku grupu nakon lokalnih izbora održanih 2016. godine napustilo čak 8 odbornika, bliskih saradnika.
I tako oni koji su ovu državu do 2012. godine doveli do ivice bankrota, sa sve njihovim ekonomskim stručnjacima, pokušavaju i danas da građane dovedu u zabludu i da plasirajući neistine žele da bace senku na sve ono što Vlada Republike Srbije i predsednik gospodin Vučić rade za bolje svih nas. Ali, ono na čemu SNS zasniva svoju politiku jesi rezultati i samo rezultati, tako da je i ishod na poslednjim izborima pravi pokazatelj koga žele, a koga šalju na političko smetlište! “

1

 

Vanredna konferencija za medije – 22.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 22.07.2017. održana je vanredna konferencija za medije. Na konferenciji je govorio Ivan Manojlović, poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Republike Srbije.

„ Povod sazivanja današnje konferencije je nastavak orkestriranih napada na predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i to od strane onih koji su godinama uništavali ovu zemlju i koji na svaki mogući način pokazuju da nisu odustali od takvih namera čak i po gubitku svojih pozicija.

SNS najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja i pretnju nasiljem. Naš stav po tom pitanju je iskren i nedvosmislen za razliku od onih koji su se danas oglasili po tom pitanju u dnevnom listu čiji vlasnik duguje milionski iznos na ime poreza.

E više ne želimo da ćutimo na njihove laži i poturanja!

Postavlja se pitanje da li je moguće da kada se Aleksandar Vučić napada na najgnusije moguće načine, a imali smo priliku da vidimo i izložbu Necenzurisane laži, ne reaguje niko? Kada se u jednom od tabloida Aleksandru Vučiću nacrta meta na glavu ne oglašava se niko? Kada se preti njemu i njegovoj porodici ni jedan od ovih štampanih medija se ne oglasi!? Ali zato umeju da „napišu“, da, da „napišu“ ne i da prenose istinu da se preti Saši Jankoviću, da se preti svima koji bi nakon tog „preti im se mogli da to koriste kao opravdanje za brutalno vređanje gospodina Aleksandra Vučića.

Koji je ovo put po redu da pojedini dnevni listovi fabrikuju sami navodne pretnje samo kako bi izazvali reakciju javnog mnjenja? Da je to istina govori u prilog i činjenica, a kako to da kada na društvenim mrežama se objavi umrlica predsednika države, ti lažni dušebrižnici „za svakog građanina“ se ne oglase ni jednom jedinom rečenicom?

Među njima se našao i osnivač jednog pokreta u Trsteniku, koji nije mogao da pobedi ni na izborima za savete mesnih zajednica u toj opštini ali ga ovaj dnevni list, iz samo njima poznatog razloga, naziva „ Liderom“ a sve po principu „Ti meni Lideru ja tebi da izbegneš porez!“

E taj „lider“ koji je devastirao opštinu Trstenik svojim poslovnim aranžmanima, najčešće sa familijom, se takođe oglašava izjavom da brine za sve građane… A u prilog koliki je to dušebrižnik i mirotvorac govori i slučaj iz 2013. godine kada je u mestu Stopanja od strane više lica, među kojima se nalazio i Miroslav Aleksić, pretučen 25-godišnji mladić. Tim povodom, kao jedan od učesnika je privođen i ovaj „lider“ (možda batinaša) a tadašnji predsednik opštine Trstenik.

Ne želimo da ulazimo u istinitost, niti da se mi kao stranka bavimo ko zaista stoji iza bilo kojih pretnji jer za to postoje istražni organi koji rade svoj posao.

Ne možemo a da se ne zapitamo zaista da li svako ko je oštetio državu, ko se suočio sa licem pravde, a svi znamo šta su nam od države uradili do 2012.godine, dobija nekakve pretnje? Naročito je, reći ću slobodno, odvratno da se takve stvari dovode sa imenom i prezimenom Aleksandra Vučića bez ikakvog povoda osim onog o kome smo mnogo puta govorili. Da se umanje njegovi rezultati i pokuša da se ovakvim cirkuskim predstavama skrene pažnja na kriminalne radnje pripadnika bivšeg režima. Podršku koju daju Aleksandru Rodiću ovakvi politički pajaci i cirkuzanti u većem delu se ne odnosi na njegovu ličnost već možemo shvatiti kao podršku koju takvi daju kriminalu i javno zagovaraju nepoštovanje principa države.

Iz tog razloga, u narednom periodu predočavaćemo učestalo o radnjama ovih lica a sve zarad istine kako bi građani Srbije imali jasnu sliku o kakvim osobama se radi kao i o kakvoj vrsti interesa koji ih drži na okupu je reč. “

20292838_1888255744756464_6077202291977022053_n

Redovna konferencija za medije – 19.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 19.07.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

„  Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Obzirom da je sezona godišnjih odmora i u skladu sa dosadašnjom praksom, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kruševcu biće na godišnjem odmoru od 1 avgusta do 15. Prostorije stranke neće raditi u tom periodu dok će predsedništvo kruševačkih naprednjaka obilaziti teren i razgovarati sa članstvom.

Savet za kulturu Srpske napredne stranke na poseban način podržao je manifestaciju  Belovotska rozeta sa svim pratećim programima. U narednom periodu predstoji nam više kulturnih manifestacija, uglavnom na seoskom području. Likovna kolonija u Jasici, Zvezdano Zdravinje…

Nadam se da ćete i vi kroz vaš informativni program kao i kroz tekstove u štampanim medijima propratiti ove aktivnosti koje Srpska napredna stranka podržava zajedno sa lokalnom samoupravom i institucijama iz kulture. 

20106840_1886928494889189_3848065312457366711_n

Redovna konferencija za medije – 12.07.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 12.07.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

1

„ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Srpska napredna stranka od svog osnivanja radi na jačanju jedinstva, na jačanju partije kako bi stvorila homogenu organizaciju koja je spremna i sposobna da stvori uslove koje dovode do stabilnosti u čitavom društvu.

S tim u vezi radi se na jačanju osnove partijskog delovanja, na jačanju Mesnih odbora i podsticanje na međusobnu saradnju. Naravno, taj oblik saradanje i delovanja je postojao u prethodnom peiodu, ali rukovodstvo Gradskog odbora Srpke napredne stranke u Kruševcu na inicijativu članova želi da te aktivnosti podigne na viši nivo. Ovom prilikom želim da najavim da će predsedništvo kruševačkih naprednjaka obići sve Mesne odbore, održati tribine, razgovarati sa članstvom, kako bi se upoznali sa situacijom na terenu i shodno donetim zaključcima rešiti sve one koje su u našoj mogućnosti. Npr. saradnja MO Bivolje i Omladinskog saveta rezultiralo je sređivanjem obala Rasine koje je stecište mnogobrojnih kruševljana u vrelim letnjim danima.

Jedinstvo Srpske napredne stranke ogleda se i u saradnji gradskih odbora. Sns Kruševac i Sns Vranje u zajedničkim akcijama intezivno sarađuju. Predsednik Saveta za komunalne delatnosti Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac, gospodin Miomir Božilović, donirao je, iz svojih ličnih sredstava, Gradskom odboru Srpske napredne stranke Vranje mobilijar za decu. Dogovorena je saradnja i sa drugim Gradskim odborima širom Srbije, a o akcijama i aktivnostima bićete blagovremeno obavešteni putem naših konferencija ili saopštenja za javnost.