Redovna konferencija za medije – 21.06.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 21.06.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

„ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Srpska napredna stranka je još jednom dokazala potpuno poverenje u njenog Predsednika gospodina Aleksandra Vučića i dala apsolutnu podršku njegovom odabiru mandatara za sastav nove Vlade. Naše poverenje, kao i poverenje većine građana Srbije od 56%, u novoizabranog predsednika Republike Srbije uvek je bilo opravdano obzirom na uspehe do sada. Kada se uzme u obzir činjenica, o kojoj je i suvišno govoriti, a to je da je njemu Srbija beskompromisno na prvom i jedinom mestu, nema razloga za sumnju u odličan, ispravan odabir i odluku da nestranačka ličnost, ponavljam osoba koja ne pripada ni jednoj političkoj partiji, koja je dokazani profesionalac, bude mandatar nove Vlade.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Kruševac podržava taj stav i naša tri poslanika gospodin Ivan Manojlović, doktorka Dragana Barišić i doktorka Vesna Rakonjac glasaće za novog mandatara.

Problem onih koji svakako u odsustvu argumenata kritikuju da bi kritikovali usko je vezan sa problemom njihove podrške građana. Time se nećemo baviti. Važnost da premijer bude stručan,predan, vredan i odan Srbiji je neprocenljiv i dovoljan argument da SNS podrži odluku Predsednika Republike, i u danu za glasanje da jednoglasnu podršku.

U petak 23.06.2017. u Beogradu biće održana svečanost povodom inauguracije Predsednika. Važno je da napomenemo da će tog dana u Srbiju doputovati oko 40 najviših svetskih zvaničnika. Takav događaj Srbija ne pamti još od samita nesvrtanih.

Potvrđeni dolazak ovolikog broja stranih, najviših državnika govori da je Srbija zemlja sa ispravnom politikom, politikom mira i neutralnosti, zemlja koja se poštuje. Tog dana Srbija ima razloga da bude ponosna.

Podsetila bih još jednom građane da Vidovdanske svečanosti ulaze u svoje finale. Na sajtu Grada Kruševca objavljen je celokupan program ove manifestacije tako da građani mogu da se informišu i isprate sve programe u okviru Vidovdana.

Ono što smo ostavili za sam kraj jeste najava otpočinjanja radova na izgradnji aerodroma na novoj lokaciji, na Rosuljama. To je ono što je Kruševcu odavno trebalo, stara lokacija poprima novi oblik, gradi se fabrika, poslovno – stambeni kompleks, market Lidl. Taj deo uskoro će  biti reprezentativni ulaz u grad.

 

Redovna konferencija za medije – 14.06.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 14.06.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje.

„ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju na novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Koristim ovu priliku da čestitam 70 godina uspešnog postojanja Vaspitno-popravnog doma. Zahvaljujući uspešnom poslovanju, vidan je napredak ove ustanove, a to potvrđuje i prisustvo predstavnika Evropske unije i Ministarstva na obeležavanju 7 decenija rada.

Pohvalićemo i Turističku organizaciju Grada Kruševca, koja je svojim sugrađanima priuštila pravi užitak, omogućivši da se nađu u srednjem veku, u spetaklu koji je najviše obradovao najmlađe sugrađane.

Nadamo se da će naši sugrađani uživati u celokupnom programu Vidovdanskih svečanosti, koje je gradonačelnik Dragi Nestorović, čitajući povelju u ime živih, otvorio u ponedeljak. Ovim putem pozivam sugrađane da svojim prisustvom uveličaju gradski i državni praznik, Vidovdan.

Lokalna samouprava potrudila se  da ove godine omogući dolazak filharmonije sa Krfa, pozorišnu predstavu Banović Strahinja i mnogobrojne prateće programe koji su zaista reprezentativni.

Pored svetkovina, u našem gradu se i radi. Struja se dovodi do budućih postrojenja „Kromberg i Šubert” , a fabrika poprima oblike podizanjem nosača.

Radovi na saobraćajnici koja će presecati Stari aerodrom i spojiti Bruski put sa Aerodromskom ulicom sa pratećom infrastrukturom, su započeti. Ne treba posebno govoriti o značaju ove saobraćajnice.

Izgradnja gradske montažne garaže privodi se kraju, grad će imati 145 novih parking mesta, što će u mnogome olakšati svakodnevni saobraćaj u gradu.

Iskoristićemo priliku da napomenemo da je otvoreno Kulturno leto u Ribarskoj Banji, te pozivamo sugrađane i medije da u što većem broju isprate ovu kulturnu manifestaciju.

Ono što smo obećali to i ispunjavamo. Srpska napredna stranka i dalje radi na uređenju infrastrukture i stvaranju uslova za dovođenje novih investitora, ne zanemarujući preuzete obaveze, već olakšavajući nesmetan rad postojećim.”

19105821_1870534779861894_2670701349695757178_n