Redovna konferencija za medije – 24.05.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu 24.05.2017. održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

„Poštovani predstavnici medija,dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Ono što su prepoznali građani na svim izborima do sada i nagradili, to je da Srpska napredna stranka drži datu reč. Kada smo najavili da će Kruševac  dobiti fakultet ,krenuli  su zluradi komentari na društvenim mrežama. Sada svi već znate da 120 budžetskih studenata i 30 samofinansirajućih slušaće nastavu na poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu. I ne samo to, već se i srednja poljoprivredna škola vraća u Veliki Šiljigovac.  Ovo je dokaz da mi držimo datu reč i da su najave gospodina Bratislava Gašića o dolasku odeljenja ekonomskog i pravnog fakulteta iz Niša, sasvim realne , a rukovodstvo Srpske napredne stranke učiniće sve kako bi se što pre stvorili uslovi za upis budućih ekonomista i pravnika u našem gradu.

Ispunjenu reč Srpska napredna stanka, dokazuje nesebičnim zalaganjem Bratislava Gašića, lokalne samopuprave  i rukovodstva naše stranke.  Unapred predviđen plan reorganizacije Fam-a je usvojen, a to znači stabilnost u poslovanju ove, za Kruševac, jako bitne firme. Zbog loše privatizacije prethodne vlasti ova fabrika je bila poljuljana i dovedena na rub stečaja, ali kao što sam rekla zaslugom Bratislava Gašića, lokalne samouprave i Srpske napredne stranke pred njom je stabilan period. Ovo je još jedan dokaz da mi iza nas nemamo loših privatizacija i da smo spasili i spašavamo više loše privatizovanih firmi.

Srpska napredna stranka je socijalno odgovorna i strogo vodi brigu o svim svojim građanima. Lokalna samouprava je u saradnji sa resornim minstarstvom u prošloj godini za usluge iz socijalne zaštite na raspolaganju imala 14 miliona, a za ovu godinu ta sredstva su znatno uvećana, a samim tim i biće i kvalitetnija briga o građanima.

I na kraju želim da u ime svih Kruševačkih naprednjaka čestitam novu funkciju gospodinu Bratislavu Gašiću, koju  će sasvim sigurno uspešno obavljati  kao i sve do sada.

Hvala.“

1

Redovna konferencija za medije – 10.05.2017.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Kruševcu  održana je redovna konferencija za medije. Na konferenciji je govorila Jovana Dunjić, član Saveta za informisanje. Konferenciju prenosimo u integralnoj verziji.

„ Poštovani predstavnici medija, dragi sugrađani dobar dan i dobrodošli na redovnu konferenciju za novinare Srpske napredne stranke Gradskog odbora Kruševac.

Na veliku žalost, Grad Kruševac je izgubio jednog velikog privrednika,humanistu koji je ostavio neizbrisiv trag u svom kolektivu. Vladica Petrović je bio i ostće zapamćen kao čovek koji je uvek želeo da pomogne. Mislim da je to veliki gubitak za grad Kruševac i želim da vas zamolim da minutom ćutanja odamo počast našem sugrađaninu.

1123

Zajedničkim angažovanjem i posvećenošću svih članova Srpske napredne stranke u gradu Kruševcu, vide se određene promene, naravno na bolje. Grad je umiven, sređen, veliki broj ulica asfaltiran, pojedini delovi grada dobiće kompletnu infrastrukturu koju dosad nisu ni imali.  Opšte je poznato da se radi u svim delovima grada.

OŠ Dragomir Marković svoju godišnjicu ( 56 godina postojanja) obeležiće radno, naime, područno odeljenje  ove škole u selu Trmčare dobiće novo ruho. Sredstva su obezbeđena iz Evropskog projekta iz kog će biti finansirani radovi na rekonstrukciji  7 škola i 2 vrtića.

Ovom prilikom želimo da napomenemo da, slobodno možemo tako reći strateški partner našeg grada „Kromberg i Šubert, je izuzetno zadovoljan dinamikom izvođenja radova na novom proizvodnom pogonu, a na već svima poznatoj lokaciji. Menadžment ove kompanije je već obezbedio prostorije gde obavljaju intervjue sa potencijalnim kandidatima za posao. Da vas podsetimo, a vi ste već i pisali o tome, 2500 Kruševljana dobiće priliku da u ovom proizvodnom kompleksu zasnuje radni odnos. „Kromberg i Šubert je respektabilna firma u auto-industriji koja radi po svim svetskim ekološkim standardima. Tako da komentari da se radi o prljavoj tehnologiji, da se ne gradi i slično, su potpuno neosnovani i dolaze od zluradih ljudi.

Rukovodstvo Srpske napredne stranke u Kruševcu ima za cilj stabilizaciju privrednog ambijenta u našem gradu, a još jedan dokaz u prilog tome je i korporacija „Trajal, kao deo namenske industrije, zahvaljujući angažovanju gospodina Bratislava Gašića i izuzetnom saradnjom menadžmenta ove korporacije, biće investirano više od 4 miliona evra. To daje dodatnu sigurnost zaposlenima i otvara mogućnost za nova radna mesta.