Ubedljiva pobeda gospodina Aleksandra Vučića u Kruševcu !

Kruševac, 2 April 2017.godine – proglašenje izborne pobede kandidata Srpske napredne stranke za predsednika, gospodina Aleksandra Vučića.

U izbornoj noći Kruševljani su proslavili ubedljivu pobedu gospodina Aleksandra Vučića na održanim izborima za predsednika Srbije, nasuprot desetorice kandidata, na kojima je budućem predsedniku Srbije nedvosmisleno svoje poverenje dalo ubedljivih 63,39 % Kruševljana koji su dali svoj glas na izborima. Prve zvanične rezultate sugrađanima je pročitao član Predsedništva Srpske napredne stranke gospodin Bratislav Gašić što je bilo ispraćeno gromoglasnim aplauzom, uzvicima „Pobeda,pobeda!“ i „Bato,Bato!“ .

Veliko HVALA dragi sugrađani na ukazanom poverenju, na nama ostaje da Vaše poverenje opravdamo, a s obzirom da se uspešno družimo već 5 godina i da su rezultati evidentni, Vi znate da ste ukazali poverenje radnoj, naprednoj i poštenoj Srbiji. Živeli!

Da podsetimo izlasnost na izborima iznosila je oko 55% od ukupnog broja birača,a za gospodina Vučića glasalo je oko 55,1% ukupnog broja izašlih birača te je osvojio ubedljivu pobedu u prvom krugu.

 

17621740_1293526550763393_1572840864560940909_o17621660_1293524510763597_6038287822203550141_oCapture

Srbija bira predsednika – glasaj da Srbija nastavi još brže, još jače, još bolje! 02.04.2017.

Poštovani sugrađani, danas 02.04.2017. Srbija bira svog predsednika.

Srpska napredna stranka Kruševac Vas poziva na glasanje, uz napomenu da glasate prema svojoj volji i savesti, uz konstataciju da napredak Srbije nema luksuz pogrešnog izbora.

Pozivamo Vas da svojim glasom podržite najbolji izbor za budućnost Srbije, predsednika Srpske napredne stranke gospodina Aleksandra Vučića.

Neka Vam ovaj sažeti podsetnik ukaže na urađeno za Srbiju, za narod, proteklih godina i napravi jasnu razliku pri odabiru sadašnjeg puta pod kormilom gospodina Vučića ili DOSmanlija koji su svojevremeno harali Kruševcom a sada bi da prigrabe izgrađen i reformisan Grad, da prigrabe Vaš trud zarad ličnih i tajkunskih interesa. Nećemo im spominjati imena jer se ne služimo prljavom kampanjom kao oni i jer ne želimo da nam kvare ovaj prelepi dan. Bavimo se od danas pa nadalje samo lepim temama i vestima za sve nas.

  • Infrastruktura – Za samo tri godine urađeno je više nego u prethodnih 40 godina. Otvorili smo 138 kilometra auto-puta, obnovili 480 kilometara državnih puteva, izgradili 360 kilometara lokalnih puteva, rehabilitovali i sagradili 311 mostova. Završili smo ili započeli radove na obnovi 360 škola, bolnica, domova zdravlja i ambulanti u 130 gradova širom Srbije. Samo u 2016. godini otvorene su dve najmodernije opremljene deonice, na koje smo veoma ponosni – od Ljiga do Preljine (40,36 km) i od Grabovnice do Grdelice (5,6 km).
  • Briga o mladima – Kroz projekte Ministarstva omladine i sporta i Fonda za razvoj mladih talenata, zaposlilo se 2.569 mladih, a obuku za poboljšanje zapošljivosti prošlo je 11.525 mladih. Realizovano je 513 omladinskih volonterskih projekata, 109 volonterska kampova i radnih akcija, otvoren je 41 omladinski klub i 33 teretana na otvorenom. Fond za mlade talente je od 2014. godine stipendirao 8.601 učenika srednjih škola i studenata za studije u zemlji i inostranstvu. Od 2014. potpisano je više od 20 sporazuma o saradnji sa kompanijama i institucijama u zemlji, a 950 stipendista učestvovalo u programima obuka i radionicama Fonda za mlade talente. U poslednje dve godine povećan je broj stipendista za studije u Srbiji sa 1.000 na 1.250 a iznos stipendije povećan je sa 25.000 dinara na 30.000 dinara mesečno.
  • Bogatiji seljak – Poveli smo odlučnu borbu protiv uzurpacije državnog poljoprivrednog zemljišta i tako obezbedili čak 120.000 hektara više zemljišta za davanje u zakup poljoprivrednicima, što je u budžet donelo više od 24 miliona evra. Ponovo je dozvoljen izvoz goveđeg mesa, prerađevina od goveđeg mesa i mleka iz Srbije u BiH. Omogućen je i izvoz jagnjećeg i goveđeg mesa u Kinu, čime je za srpske stočare otvoreno još jedno novo tržište. Usvojena je uredba o označavanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda oznakom „srpski kvalitet“.
  • Ekonomski rast – Privredni rast (BDP) je 2012. godine bio -3,6% a na kraju 2016. iznosio je +2,8 odsto. Evropska komisija predviđa da će naš privredni rast u 2017. godini biti 3,5 odsto, pa čak i 4 odsto, što će građani osetiti u svojim novčanicima. Značajno smo smanjili deficit i to duplo više od planiranog. Vlada Srbije u 2016. nije imala deficit, a deficit opšte države bio je 1,5 odsto.Pojačali smo fiskalnu disciplinu i imamo drastično veću naplatu poreza i akciza. Rezultat bolje naplate poreza je to da javni dug pada brže i ranije od očekivanog, i da neće preći 73,5% BDP. Srbija ima stabilan kurs dinara i inflaciju od nešto preko 1% što doprinosi stabilnosti cena, izvesnosti i boljem životu građana.
  • Međunarodni ugled – Zahvaljujući izbalansiranoj spoljnoj politici i reformama koje je sprovela, Srbija je dramatično podigla svoj ugled u svetu. Naš strateški cilj je put u Evropsku uniju, ali istovremeno jačamo tradicionalna prijateljstva sa Rusijom, SAD, Kinom, Indijom, Kazahstanom, Belorusijom… Otvoreno je osam pregovaračkih poglavlja sa EU. Nakon godina propadanja, Srbija intenzivno obnavlja svoju vojsku i naoružanje. Iz Rusije stiže šest „migova 29“, 30 tenkova i 30 BRDM2 vozila, a iz Belorusije osam „migova 29“, dva raketna sistema BUK i moćni PVP sistem S300. Srbija je spremna da zaštiti svoje granice, svoju decu i budućnost. I pored pokušaja izazivanja nestabilnosti i otvorenih provokacija u regionu, ostali smo sidro stabilnosti u okruženju. Štitimo i štitićemo naš narod gde god se nalazio, ali istovremeno trajno smo opredeljeni za mir, saradnju i napredak.
  • E – servisi  – Kako bismo omogućili građanima da brzo, lako i jednostavno dođu do dokumenata koji su im potrebni, uveli smo nove, savremene elektronske servise. Građani sada samo klikom miša mogu elektronski da podnesu zahtev za dobijanje građevinske dozvole i zdravstvene knjižice, mogu da zakažu pregled kod lekara, ali i da besplatno, bez formulara i za 15 minuta, prijave novorođenče u okviru projekta „Bebo, dobrodošla na svet“ ili „E-beba“.
  • Zapošljavanje i veće plate – U Srbiju je samo u 2016. godini stiglo 2 milijarde evra direktnih investicija. Otvoreno je više od 55 novih fabrika od kad je Aleksandar Vučić na čelu Vlade Republike Srbije. Zahvaljujući podsticajima, u 2016. godini, 8.000 domaćih privrednika započelo je ili unapredilo biznis, obezbeđena je obuka za 10.000 početnika u poslovanju, a oprema za 400 preduzeća. Sa kineskim „Hestilom“ potpisan je istorijski ugovor o preuzimanju smederevske „Železare“, koji znači podizanje srpskog BDP-a, očuvanje proizvodnje i 5.000 radnih mesta. Do kraja juna biće otvorena prva robna kuća švedskog proizvođača nameštaja „Ikea“, u centru Beograda gradi se prvi hotel „Hilton“, uveliko raste gradilište „Beograda na vodi“, projekat koji pokreće celokupnu privredu Srbije… Doneli smo pregršt modernih zakona, na čelu sa Zakonom o radu, koji olakšavaju poslovanje i menjaju privredni ambijent. Stopa nezaposlenosti pala je sa 25,9 odsto na skoro 13 odsto, a cilj je da se spusti na nivo evropskog proseka.Zahvaljujući uspešnim ekonomskim reformama, Vlada je povećala minimalnu cenu rada, sa dosadašnjih 121 dinar po satu, na 130 dinara po satu, što dodatno stimuliše ekonomski razvoj. Za 9 odsto povećane su plate u privatnom sektoru, koji je i generator privrednog rasta, a dva puta su povećane plate zaposlenima u javnom sektoru (osim javnih preduzeća). Značajno smo napredovali na Duing biznis listi Svetske banke, koja opisuje lakoću započinjanja poslovanja u nekoj državi (sa 92. na 47. mesto). Srbija je ušla među 10 zemalja sa najbržim napretkom i jedna od pet najprivlačnijih destinacija u Evropi za ulaganje.
  • Bolnice, škole – U okviru projekta velike obnove zdravstvenih i školskih zgrada, obnovljeno je ili je obnova u toku u 360 bolnica, škola, domova zdravlja i ambulanti širom Srbije. Obnovljene su školske zgrade, toaleti, napravljene nove fiskulturne sale na koje se čekalo i 40 godina. Naša deca, bilo da su u Beogradu, na severu, jugu, istoku ili zapadu naše države, moraju da imaju jednake uslove za školovanje. Srbija je postala pridruženi član Eurotransplanta, a na listi Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa napredovala je za šest mesta i skočila sa 30. na 24. mesto. Iza nas su ostali zdravstveni sistemi članica EU, Rumunije, Bugarske, Poljske, Mađarske, Letonije, Litvanije i Grčke, kao i zdravstvo Crne Gore, Malte i Kipra. Nastavljaju se radovi na novom KC Niš, koji dobija najsavremeniju kliniku u ovom delu Evrope, a najsavremeniji aparati za lečenje kancera nabavljeni su za kliničke centre u Nišu, Kragujevcu i Institut za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Za dve godine zaposleno je oko 3.400 medicinskih radnika, od čega više od 1.500 lekara, dok je odobreno 4.000 specijalizacija. Osnovan je Fond za oboljenja koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, i za dve godine 45 pacijenata je upućeno u inostrane zdravstvene ustanove, a odobreno je 84 zahteva za dijagnostiku u inostranstvu. Nabavljeno je 85 ambulantnih vozila, obnovljeno je 140 domova zdravlja, kupljen je gama nož – najsavremenije sredstvo za hirurško lečenje karcinoma na mozgu, nabavljeni su akceleratori, obezbeđen je epidural za porodilje.
  • Turizam – Napravljena je strategija u kojoj se po prvi put definiše 18 top turističkih destinacija u Srbiji (velikih gradova, planina, banja…) i jasno naznačava da ti potencijali treba da budu iskorišćeni u punom kapacitetu. Uvedena je kategorija turističkih vaučera, u iznosu od 5.000 dinara po osobi godišnje, za subvencionisani odmor domaćih gostiju u Srbiji. Vlada Republike Srbije izdvojila je u 2015. i 2016. godini 1,2 milijarde dinara za 142 infrastrukturna projekta za razvoj turizma, koji su unapredili ponudu domaćih destinacija. Zahvaljujući ovim merama, Srbija je u 2016. godini od turizma zaradila 200 miliona evra više od komšijske mediteranske države Crne Gore, koja ima more. Odnosno, ukupan prihod od srpskog turizma u 2016. godini bio je rekordnih 1,04 milijarde evra, a cilj nam je da zarada bude čak dve milijarde evra godišnje. Pre samo nekoliko godina, tačnije 2014, prihod Srbije od turizma bio je jedva nešto preko 600 miliona evra.
  • Briga o penzionerima – Čak 70% penzionera danas ima penziju veću nego ikada. Njihove penzije ne samo da nisu smanjivane, već su i dva puta povećane. Za ostalih 30% penzionera (koji primaju više od 25.000 dinara), penzije su dva puta povećane. Krajem decembra svim penzionerima jednokratno je uplaćeno po 5.000 dinara. Inspekcija socijalne zaštite zabranila je rad 110 ilegalnih domova za stare, od toga 68 zabrana izdato je od 2014. godine.
  • Protiv kriminala i korupcije – Samo u 2016. podnete su krivične prijave protiv 1.056 osoba osumnjičenih za 1.611 koruptivnih krivičnih dela. Najveći broj prijava podnet je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, zloupotrebe službenog položaja, pronevere, zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama i primanja i davanja mita. Na udaru zakona bili su rukovodioci u javnim upravama i ministarstvima, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, sudije, policajci, lekari… Presečeno je više lanaca trgovine narkoticima, zaplenjeno je više od 2,7 tona narkotika, što je za tonu više nego u istom periodu prošle godine. Zbog sumnje da su počinili krivična dela trgovine narkoticima, podnete su krivične prijave protiv 5.380 ljudi. Otvorena je nova zgrada Prekršajnog suda u Raški, što je prva zgrada suda koju je Srbija izgradila iz temelja nakon 20 godina, a u roku je adaptacija i rekonstrukcija zgrada pravosudnih organa širom Srbije. Počela je i primena zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku i o izvršenju i obezbeđenju, što je dovelo do rešavanja preko 900.000 starih sudskih predmeta.
  • Jača zaštita žena – Drastično je poboljšana naplata alimentacije koju je sud odredio deci. Roditelj kod kojeg je dete sada ima mogućnost da se obrati izvršitelju, koji će naći najefikasniji način da naplati alimentaciju od dužnika. Usvojili smo Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji pooštrava kazne za nasilnike, obezbeđuje udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, ali i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne postupaju u skladu sa zakonom. Država daje snažne impulse ženskom preduzetništvu kroz povoljnije kredite Fonda za razvoj, ali i kroz nefinansijske mere, poput stručnih obuka i pružanja pomoći ženama prilikom izrade biznis planova.

Prisetimo se stanja zatečenog u Kruševcu 2012. , prisetimo se ruine Grada koju nam je ostavila DOS stranka, prisetimo se nezaposlenosti, kaljavih ulica, zakrčenih i nefunkcionalnih raskrsnica, stečaja i tehnoloških viškova, prisetimo se palanke zvane Kruševac. Ali samo na kratko, da ne pokvarimo današnji dan. Prisetimo se i svi zajedno zahvalimo članu Predsedništva Srpske napredne stranke gospodinu Bratislavu Gašiću, na njegovoj ambiciji, njegovom zalaganju i neumornom trudu da od Kruševca napravi industrijski centar centralne Srbije. Sva dela i zalaganje za Kruševac i Rasinski okrug gospodina Gašića, najbolje je opisao u jednoj rečenici gospodin Vučić, na mitingu SNS u Kruševcu „Drugi bi ga od blata pravili!“.

Poštovani sugrađani, sve što je Srbija uradila pod kormilom Aleksandra Vučića kao premijera Republike Srbije, nije urađeno samo zarad stranačkih interesa, kako se radilo pre 2014. , već sve urađeno ostaje namenjeno svim građanima, a u najvećem broju onim građanima koji nisu članovi stranke. Upravo ti građani su zadatak svih nas na današnji dan, popričajmo sa njima, predstavimo „crno na belo“ sve ono što je urađeno u proteklom periodu i na najkulturniji i najprijatniji način objasnimo im zašto je Srbija na pravom putu, zašto mora da ostane na njemu i nastavi da se kreće još brže,jače,bolje. Ne nasedajmo na provokacije DOSovih kandidata, jer samo to i imaju, klevete, laži i mržnju prema gospodinu Vučiću. Nijedan plan i program nisu izneli tokom kampanje, samo reči mržnje. I reči pretnje. Ne plašimo ih se, sve dok imamo dela iza nas.

Hajde da na najlepši mogući način poručimo ostatku Srbije da je reformisani i obnovljeni Kruševac, i ceo Rasinski okrug, snažno uporište vredne i radne Srbije i da odavde dolazi najveća podrška čvrstom i stabilnom putu na kome se kreće Srbija.

Sva biračka mesta biće otvorena od 07h do 20h . Prilikom glasanja potrebno je da imate važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu na kojoj je Vaša slika i JMBG. Glasanje je moguće i sa isteklom ličnom kartom ako uz nju ponesete i potvrdu da je postupak dobijanja nove u toku.

Glasajmo za radnu i naprednu Srbiju koja brine isključivo za narod, glasajmo za gospodina Aleksandra Vučića, zaokružimo broj 6. Do pobede!!!

Srpska napredna stranka Kruševac

bratislav-gasic-1399407190-49195917390604_1371895726186516_322228792340970906_o

Član Predsedništva Srpske napredne stranke gospodin Bratislav Gašić – broj 6. za dobrobit Kruševca i Srbije!

Dragi moji sugrađani, poštovani Kruševljani, građani Carskog Lazarevog grada, rezultati Srpske napredne stranke, za ove 4 godine, su očigledni, što u infrastrukturi, što u dovođenju investitora i otvaranju novih radnih mesta.

Vidljivo je koliko smo uradili za grad Kruševac.

Građani Kruševca bili su uključeni u svaki segment realizacije naših planova i tako će biti i u buduće, ali zato je potrebno da budemo jedinstveni i da damo podršku Aleksandru Vučiću, jer je upravo on jedini kandidat koji može da nastavi da vodi Srbiju pravim putem u skladu sa našim sloganom „Brže,Jače,Bolje“.

Kandidati opozicije kao da su zaboravili da su, zahvaljujući njihovim tajkunskim, kriminalnim privatizacijama, hiljade radnike ostali bez posla, ali građani Kruševca nisu, jer su to oni isti ljudi koji su uništavali Srbiju dvanaest godina. Bogatili su se na račun naroda, uživali privilegije i rasprodavali sve državno, a sada žele da vrate Srbiju u prošlost samo da bi njima bilo dobro.

Zato samo jedan kandidat može da nastavi da vodi Srbiju dobrim putem i da od nje stvori modernu, uređenu Evropsku državu dostojnu građana, a to je Aleksandar Vučić.

Samo on može da nam pomogne, kao što je to i činio u protekle četiri godine, da Kruševac ostane industrijski centar Srbije i da nastavi da se infrastrukturno razvija, jer su nam u periodu njihove vladavine ostavili samo dugovanja i od Kruševca napravili palanku.

Zajednički, kao što smo to činili proteklih godina, možemo sve.

Za Kruševac, staru srpsku prestonicu, ništa nije dovoljno dobro, ako nije najbolje.

Pozivam Vas, u ime Srpske napredne stranke i svoje lično ime, da drugog aprila zaokružimo broj 6. Aleksandar Vučić – za dobrobit Kruševca i Srbije!

Vaš Bratislav Bata Gašić

 

 

vucic-i-gasic

 

Konvencija Srpske napredne stranke u Domu kulture u Aleksandrovcu 30.03.2017.

U Domu kulture u Aleksandrovcu 30.03.2017. održana je završna konvencija i poslata podrška kandidatu za predsednika Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću.

Dom kulture u Aleksandrovcu bio je tesan da primi sve one koji su došli na završnu konvenciju i podršku predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću. Prvi se prisutnima obratio član povereništva SNS-a za Opštinu Aleksandrovac, Slaviša Miljković.

DANIJELA-KONVENCIJA-ZUPA00028911-41-34

Svoje sugrađane da u nedelju daju podršku Aleksandru Viučiću pozvao je predsednik Pokreta za Župu i predsednik Opštine Aleksandrovac, Jugoslav Stajkovac. U nedelju izbor je krajnje jednostavan, poručio je između ostalog i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gost na konvenciji.

Jedini garant da je Srbija na dobrom putu je Aleksandar Vučić, zbog toga je u nedelju pred nama jednostavan zadatak, a to je da mu damo podršku, rekao je potpredesednik Glavnog odbora SNS-a Milenko Jovanov.